031 335 220 [email protected]

Aprilsko srečanje v Kočevju je preseglo vsa naša pričakovanja.

Yaskawa je podjetje, ki navduši. Eden  vodilnih proizvajalcev pogonske tehnologije, industrijske avtomatizacije in robotike v svetu ima izjemno pomembni enoti za njihovo divizijo EMEA v Ribnici in Kočevju. Direktor dr. Hubert Kosler je ponosno govoril o prizadevanjih, rasti, uspehu, znanju in sodelovanju. Več kot pol milijona robotov po vsem svetu priča o njihovi kakovosti in uspešnosti.

Da roboti le ne bodo tako kmalu v celoti nadomestili človeka, smo sprva zabavno, nato pa vendarle s kreativno rešitvijo našega voznika ugotovile od odhodu iz Yaskawe. Po tem, ko smo brez  asistence vratarja ostale ujete na izhodu iz tovarne.

Pozdravni nagovor župana dr. Vladimirja Prebiliča, ki občino vodi od leta 2010,  v  Kulturnem centru Kočevje, bi v kontekstu predstavitev postavili v pravi »ice breaker«, ledolomilec. Topel, sproščen, zabaven, pa hkrati zelo informativen. Občina Kočevje ima v svojih rokah vrsto primatov v različnih statističnih, zgodovinskih ali družbenih kazalcih, kar velja odkrivati v zasebnih izletih v te kraje, ki vabijo.

Na okrogli mizi na temo »Povezovanje v poslu, turizmu in kulturi« so sodelovali župan dr. Vladimir Prebilič, Vesna Malnar Memedović, direktorica Javnega zavoda za turizem in kulturo Kočevje, ter članice društva FAM: Mateja Sever (Okras Mateja Sever s. p.), Jasna Triler (IDentiks kartični sistemi d.o.o.), Anja Slapšak (BROWN BEAR TEAM d.o.o.) in lokalna sogovornica Petra Blaznik Žagar (Natural Log House, Petra Blaznik Žagar s. p.). Pogovor je vodila predsednica Darinka Pavlič Kamien. Udeleženci so si bili edini, da sta le povezovanje in sodelovanje ključ do uspeha.

Da imajo v Kočevju tudi odlične glasbenike, so potrdili z glasbenim nastopom, povsem pa so nas gostitelji pustili brez besed ob nastopu dueta deklet v akrojogi, dokaj novi, čudoviti gibalni umetnosti. Zaključek srečanja je simboliziral ravnotežje, zaupanje, osredotočenost, sodelovanje. Pravzaprav vse, kar cenimo tudi podjetnice. Mreženje ob kozarčku in prigrizku je tradicija naših srečanj, ki je obveljala tudi tokrat.

S srečanja smo se proti Ljubljani odpeljale polne čudovitih vtisov in misli. Ja, takih srečanj si še želimo.

📸 Foto utrinki Marija Trenz

Zapisala: Tanja Mejak