031 335 220 [email protected]

Naše decembrsko srečanje društva je potekalo v prečudovitem okolju Term Snovik. Poleg ogleda kompleksa smo pripravili v sodelovanju Boštjana Tanka (sina naše članice Ljubice Tanko) modno revijo perila ETAM, ki ga med drugim lahko kupite v novem Mercator centru v Grosupljem (ne pozabite ob tem unovčiti tudi bon, ki ste ga prejele vse udeleženke srečanja). Naša Katja Fašink je naličila manekenke za to priložnost in pri tem povedala, kakšen naj bi bil slavnostni make up. Govorila je tudi o lepoti in stilu, temi, ki je bila ravno prav aktualna za čas, ki prihaja. Za glasbo je poskrbel g. Milan Resnik one-man-band GSM: 031/516-602, ki ga lahko za podobna srečanja najamete tudi ve. Degustacijo vin je imela firma Vinag Maribor in g. Milan Pobrnik, ki nam je predstavil nekaj odličnih vrst vin z njihove kleti. Imele smo tudi krajši kviz z nagradami, ki so jih prispevale delniška družba LEK, Zdenka Kahne, Dunja Bohorič in naš vinar Robert Toroš.

In še kratka predstavitev TERM SNOVIK:

TERME SNOVIK – ODDIH IN SPROSTITEV V NARAVI, V OSRČJU KAMNJŠKIH PLANIN
V termah Snovik se lahko pohvalijo, da so najmlajše in hkrati najvišje ležeče slovenske terme. Letos so še posebej ponosni, da so si prislužili tudi dve, kot pravijo sami, za njih zelo pomembni in hkrati zavezujoči nagradi. Prejeli so nagrado za SLOVENSKO NAJ KOPALIŠČE 2005, v kategoriji malih in srednjih kopališč, ter nagrado za NAJBOLJ ENERGETSKO UČINKOVIT PROJEKT. Ker je dolina v kateri se terme nahajajo zelena in bi radi, da taka tudi ostane se trudijo, da za ogrevanje prostorov in vode uporabljajo kar največ sončne in druge naravne energije.
Več kot stoletja je zdravilna voda v bližini idilične vasice Snovik v Tuhinjski dolini vznemirjala okoliške prebivalce, ki so si z njo lajšali in zdravili mnogotere zdravstvene težave. Njihove izkušnje so kasneje potrdile analize vode, saj so pokazale, da ima ta voda vrsto zdravilnih učinkov, predvsem pri zdravljenju želodčnih težav, kožnih bolezni in poškodb. Tako se je rodila zamisel o termah.

BAZENSKI KOMPLEKS
Leta 1994 je bil postavljen prvi poskusni bazen. Majhni plastični bazen je v letih do 2001 privabil preko 70.000 obiskovalcev, predvsem iz Kamnika, Kranja in Ljubljane. Zaradi dobrega obiska so se odločili postaviti pravo termalno kopališče. Tako so junija 2001 odprli zunanji termalni bazen s preko 500 m2 vodnih površin. Ta bazen se je jeseni pokril in januarja 2002 se je odprla pokrita termalna riviera. Poleti 2003 je bil dograjen nov zunanji bazen. Moderni bazen z nerjaveče inux mase z dvema toboganoma in vodno drčo je dodobra izpolnil želje obiskovalcev. Poleg tega se je odprla tudi restavracija Potočka. Skupaj je torej preko 1000 m2 vodnih površin. Te se delijo na površine za plavanje (25 metrske proge za plavanje), na vodne atrakcije (masažne klopi, divja reka, gejzirji, slapovi) in na otroške bazenčke. Notranji bazenski kompleks je odprt vsak dan od 9. do 20. ure, ob sredah, petkih in sobotah do 22. ure. Vsak dan je ob 10. in 18. uri vodena telovadba v vodi, organizirana je tudi vodna aerobika, plavalna ura, plavalni tečaji za odrasle, otroke in dojenčke, ter praznovanja rojstnih dni. Ob pestri dodatni ponudbi bo tako lahko prav vsakdo našel nekaj zase, za svoje ugodje.

WELLNESS PONUDBA
Poleg termalne vode so na voljo tudi klasične ročne masaže (9 vrst), limfna drenaža in refleksna masaža stopal. Proti bolečinam lahko gostje izbirajo med več različnimi terapijami (z ledom, ultrazvokom, elekto šoki…. ) Gostom je na voljo tudi solarij in savna center. Na voljo so suha, parna in ledena savna. V slednji je prostor ohlajen na –5 stopinj in je namenjen knajpanju. Savne obratujejo vsak dan od 11. ure dalje.

KULINARIKA
Za kulinarične užitke poskrbi restavracija Potočka. Čeprav so specialiteta restavracije jedi iz postrvi, lahko ustrežejo prav vsem okusom. Vsak dan sta na voljo dva menija, lahko pa naročite tudi jedi po naročilu. Poleg tega se v restavraciji in na zunanjih terasah odvijajo zanimivi tematski večeri, kot so npr. večer arabske kuhinje, dnevi domačih jedi, dalmatinski dnevi, kresovanje, plesi, silvestrovanje ob bazenu, za otroke pa pripravljajo praznovanja rojstnih dni.

OSTALA PONUDBA, AKTIVNOSTI IN PRIREDITVE
Terme Snovik postajajo v slovenskem prostoru čedalje bolj prepoznavne kot terme, v katerih uživa tudi mlajša populacija in družine z otroki. Zlasti zanje je zanimiva naslednja ponudba:

 • drsališče na prostem v zimskih dneh,
 • skakalni grad za otroke,
 • organizacija »vodnih« zabav za rojstni dan,
 • program aktivnih počitnic v času šolskih počitnic in praznikov,
 • ustvarjalne delavnice za otroke,
 • naravoslovne delavnice za šolarje in
 • športni dnevi.

Stalno organizirajo tudi različne športne, zabavne in kulturne prireditve, srečanja, tekmovanja in podobno;

 • Dvakrat dnevno poteka na bazenu vodena telovadba v vodi, pod vodstvom fizioterapevta.
 • Enkrat tedensko potekata vodna aerobika in plavalna ura. V sodelovanju z Zavodom za šport in zavodom G-rega pripravljajo plavalna preverjanja, plavalne tečaje in plavalna opismenjevanja tako za otroke, kot tudi za odrasle.
 • Vsak mesec je v restavraciji Potočka na ogled nova likovna razstava.
 • Pripravljajo kuharska tekmovanja z degustacijo vin. Priznani kuharji s cele Slovenije se pomerijo v pripravi jedi iz postrvi.
 • Že tretje leto so izvedli izbor za Miss sonca.
 • Za novo leto prirejajo silvestrovanje ob bazenu, ki je nekaj posebnega.
 • Poleti prirejajo nogometne turnirje na drseči podlagi, pozimi pa turnirje v hokeju na ledu.

APARTMAJSKO NASELJE
Poleti 2005 je bil odprt prvi del apartmajskega naselja, ki obsega 24 sodobno opremljenih apartmajev s 4 zvezdicami. Posamezne sklope apartmajev so poimenovali po drevesih, ki se nahajajo po okoliških gozdovih. Trenutno sta odprta dva sklopa Smreka in Bor. Apartmaji so za 2, 4 ali 5 oseb. V vsakem apartmaju je klima, SAT TV, telefon in priključek za Internet. V apartmajskem objektu Bor je na voljo tudi klubska soba, ki je namenjena srečanjem in seminarjem. V njej sprejmejo lahko do 40 ljudi.
Apartmajsko naselje je locirano tik nad obstoječim bazenskim kompleksom. Dostop do njega je omogočen z novo lokalno cesto, ki povezuje obstoječo recepcijo Term z apartmaji. Objekti so zasnovani tako, da bo njihova postavitev maksimalno prilagojena naravni konfiguraciji terena. V senci za apartmaji se nahajata dve parkirišči, okrog pa zelenice in cvetlične gredice.
V okviru investicije gradnje apartmajskega naselja se izvaja še investicija obnovljivih virov energije v okviru katerih so že vgradili dve toplotni črpalki in namestili vakuumske sončne kolektorje. Pripravlja pa se tudi možnost priklopa na ogrevanje z biomaso.
Izgradnja se bo izvajala v treh fazah in se bo zaključila junija 2007. Skupno bo postavljenih 90 apartmajev s 430 ležišči. Projekt izgradnje apartmajskega naselja je delno sofinanciran iz Strukturnih skladov EU za regionalni razvoj.
S svojim poslanstvom so se v Termah Snovik zavezali, da bodo poskrbeli za vsakega gosta, da se bo pri njih počutil dobro in se bo z veseljem vračal.
Informacije in rezervacije: recepcija Term Snovik tel. 01/ 83 44 100

📸 Foto utrinki

Alenka Svetlin, Terme Snovik in
Silvia Lippai, vodja društva FAM