031 335 220 [email protected]

Edini dan skoraj v vsem mesecu februarju, ki je bil sončen, je bil za naše srečanje v Dobrni. Torej tisto reklo – o veliko žensk na kupu, ki naj bi prinašal dež, ne drži. Definitivno. Me smo prinesle sončece. Ker smo sončne.

Po sprejemu z odličnim šampanjcem (rdečim in belim) VINAKRAS smo prešle na uradni del našega srečanja, ki ga je pričel, po pozdravnem nagovoru predsednice društva FAM, ga. Andreje Ilgo, g. Aleš Semeja, generalni direktor Term Dobrna.

Orisal je zgodovino term: »Terme Dobrna že stoletja slovijo po izjemnih naravnih danostih s pozitivnim učinkom na zdravje in napredni medicinski stroki. Skupaj z ekipo sodelavcev mi je v ponos, da lahko nadaljujemo bogato tradicijo ter našim pacientkam in pacientom nudimo medicinske storitve na najvišji ravni. Naravne danosti, najmodernejša oprema in izbrani strokovnjaki na področjih ginekologije, urologije, nevrologije, nevrokirurgije, ortopedije, kardiologije, psihoterapije, oftamologije in estetske kirurgije so zagotovilo za uspešno delo in vaše zadovoljstvo. V našem diagnostičnem centru vam s kakovostno diagnostiko pomagamo preventivno varovati vaše zdravje. V kolikor ste zdravljenje bolezni že prestali, pa vam z modernimi rehabilitacijskimi tehnikami povrnemo kakovost življenja. Ohranjanje vašega zdravja in kakovosti življenja je naše poslanstvo. Zahvaljujemo se vam za izkazano zaupanje. Več kot 600 letne izkušnje, tradicija in zavezanost k zdravju so nas v Termah Dobrna pripeljale do odločitve, da za Vas odpremo prenovljeni in izpopolnjeni medicinski center Dobrna Medical. Od blatnih kopeli, kot prve termalne ponudbe v Termah Dobrna, do najnovejših laserskih terapij, od opazovanja vidnih znakov bolezni, do pregleda srca, ožilja na ultrazvoku zadnje generacije. Od konzervativnih metod zdravljenja neplodnosti do oploditve z biomedicinsko pomočjo. Od sončnih kopeli do estetske kirurgije. To je pot Term Dobrna od začetka do danes. Pot, ki se ni zaključila, temveč se nadaljuje. Povezujemo tradicionalno z najmodernejšim. Z našimi izkušenimi zdravniki specialisti in terapevti. Prijetno počutje v našem zdravilišču ni naključje. Je kraj, kjer se nam povrne samozdravilna moč za telo in duha. S svojo lepoto in spokojnostjo vpliva na naš organizem tako, da se v nas prebudita mir in sproščenost ter obnovijo energije za ponovno pridobivanje bodisi zdravja bodisi odpornosti in vitalnosti. Naj bo obisk Term Dobrna prijetno doživetje na poti ohranitve ali povrnitve zdravja.”

Tadeja Fendre, Ljiljana Pavković in Tina Turk Hafnar so predstavile Vzajemno, zdravstveno zavarovalnico. Vzajemna, zdravstvena zavarovalnica nam poleg najcenejšega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja nudi tudi široko paleto ostalih zavarovanj, ki nam lahko olajšajo sicer neprijetne situacije in jih naredijo vsaj malce lažje. Zavarovanje za TEŽJE BOLEZNI, ki krije 21 težjih bolezni in pomeni finančno varnost v primeru, da zbolimo za katero izmed njih. ZDRAVSTVENA POLICA, je produkt, ki nam omogoča dostop do specialistov brez čakalne vrste v primeru, da zbolimo. ZAVAROVANJE V TUJINI, nam omogoča brezskrbno potepanje po tujini. V primeru kakršnih koli nezgod, samo zavrtimo kontaktno številko in za nas bo poskrbljeno. POMOČ NA DOMU, tudi v primeru, če zaradi poškodbe ali bolezni ne morete poskrbeti zase, to stori za vas Vzajemna NEZGODNA ZAVAROVANJA., samo zase, za celo družino ali pa zaposlene. Ne nazadnje pa je pomembno omeniti tudi to, da je zavarovanec VZAJEMNE tudi član programa VARUH ZDRAVJA, kjer Vzajemna poskrbi predvsem za zdravo življenje svojih zavarovancev in številne druge ugodnosti. Njihov slogan »JAZ ZATE, TI ZAME«, je pravi. Pridružimo se torej Vzajemni. Več o njihovih programih pa pošiljam posebej v priponki. Za članice FAM vam je na voljo skrbnica in naša članica, ga. Darja Ašič (8031 619 398), ki vas bo seznanjala z vsemi novostmi, informacijami in z veseljem prišla v vaše podjetje, kjer se boste dogovorile za nadaljnje aktivnosti.

Naša glavna »organizatorka« srečanja je bila mag. Mihaela Jeler, direktorica firme Biromatik NT iz Maribora, ki se ukvarja tudi še z dopolnilno dejavnostjo »za njeno dušo«, kot pravi. To je NU-GEN. O njem in tehnologiji ageLOC je več povedala Karmen Zager. Promocija zdravja na delovnem mestu z meritvijo s skenerjem; Analiza življenskega stila, svetovanje in ponovno preverjanje; Analiza kože, svetovanje, preverjanje; Nu Gen je blagovna znamka pod katero v Slovenijo uvajamo inovativne, revolucionarne tehnologije s področja preventive zdravja in Anti-Aging. Ena teh tehnologij je biofotonski skener, nagrajena z Nobelovo nagrado, s katero merimo zaščito naših celic. V Nu Gen-u se zavedamo pomena zdravja in izboljšanja kvalitete življenja, zato pomagamo in svetujemo ljudem pri ohranjanju in krepitvi zdravja, vitalnosti in uvajanju zdravih življenjskih navad. Za delodajalce in zaposlene izvajamo meritve ob Dnevih zdravja na osnovi obveznega Akta o promociji zdravja na delovnem mestu. Naslednje tehnologije so ageLOC, ki predstavljajo novo vejo znanosti, to je epigenetiko. Znanstveniki so namreč ugotovili, da lahko vplivamo na gene, da se ti začnejo ponovno mladostno izražati. Tako poznamo gene, ki so odgovorni za staranje, vitalnost, presnovo… Za našo lepoto poskrbijo tehnologije kot so Galvanic in ageLOC ME, popolnoma nov način nege kože… So tudi partner Vzajemne zdravstvene zavarovalnice pri projektu Varuh zdravja. Nekaj o tem boste našle tudi na FB: https://www.facebook.com/nugen.si/?fref=ts

Da smo lažje jedle dobrote kuhinje term Dobrna (poglejte si slike in se čudite) nas je z vini razvajalo podjetje/zadruga VINAKRAS. Prvi zametki kmetijske zadruge Vinakras Sežana segajo v leto 1861. Skozi dolgoletno delovanje je bila najpomembnejša skrb pridelava vrhunskih vin iz Kraške planote. Raznolikost in posebnost tega vinorodnega okoliša se odražata v vseh njihovih vinih, med katerimi prav gotovo izstopa teran, saj je prava slovenska in svetovna posebnost. Teran je polno, gosto vino, ki daje ljudem moč in jih krepi. V njem se skriva Kras – rdeča zemlja, burja in sonce ter vztrajnost kraškega vinogradnika. Ne smemo pozabiti tudi na sortna bela vina: malvazijo in vitovsko grganjo. Vitovska grganja je avtohtona sorta Krasa, je princesa Krasa, in je nadvse primerno vino za poznavalce vina. Njihovo najpomembnejše vodilo pa je nasmeh na obrazu slehernega človeka, ki izpije čašo terana. Kot je že mnoga leta nazaj dejal slovenski pesnik Oton Župančič: »Moja duša je židane volje, kot bi bila pila kraški teran«

Izvedele smo tudi nekaj o zeliščih z etnološke domačije Belajevi iz okolice Divače.

Za naše vitalne dele (kosti in dušo) je poskrbel animator Sebastjan, ki nas je pred pričakovano pojedino dodobra razmigal.

Za “pravo podlago” je poskrbela še mlada virtuozinja – pianistka Ana Ašič iz Celja (hči naše članice Darje Ašič), ki je že v ranem otroštvu, pri petih letih, začutila ljubezen do glasbe – klavirja. (ana-asic-pianistka.blogspot.si)

In na koncu – kar koli bi napisala o hrani, ki so nam jo pripravili v Termah Dobrna, bi bilo premalo. Bila je enkratna – ne le na pogled, ampak tudi po okusu. Avtobus na poti nazaj v Ljubljano je bil dodatno obtežen. Hvala vam Terme Dobrna. Vi ste genijalci.

📸 Foto utrinki

Povzela: Silvia Lippai