031 335 220 [email protected]

Srečanje je kot vedno pričela s pozdravnim nagovorom predsednica društva Andreja Ilgo in predala besedo direktorici Sportina Group in naši članici Mateji Zavadlal, ki je povedala:

»Sportina Group je vodilni distributer modnih blagovnih znamk v regiji, ki zastopa več kot 60 globalnih znamk vseh cenovnih razredov.

S poslovanjem smo zadovoljni in zagotovljeni so vsi pogoji za nadaljni razvoj podjetja in dodatno krepitev vodilnega položaja v regiji.

To so opazile tudi vodilne blagovne znamke, ki si želijo sodelovanja s Sportino Group. V letošnjem letu smo sklenili nova sodelovanja s 15 novimi modnimi znamkami globalne prepoznavnosti, med katerimi so: Armani Exchange, Elisabetta Franchi, Karl Lagerfeld, Hogan, Valentino, Tods, Tory Burch, Ramsey, Philipp Plein, Lerros, Adidas, Converse, Esprit in Morgan.

Povemo lahko tudi, da smo odprli prve »monoshop« trgovine v JVE regiji s trendi znamko Superdry. V soboto vljudno vabljene na otvoritveno druženje v mariborski Europark!

Armani Grupacija je izbrala prav Sportino Group in ji zaupala odprtje prve trgovine Armani Exchange v Evropi. Po odprtju prve, smo v prejšnjem mesecu odprli tudi že drugo trgovino v Zagrebu.

Širitev poteka v skladu z načrti, saj je Sportina v letošnjem letu odprla dodatnih 25 trgovin, kar pomeni, da njena mreža sedaj obsega preko 340 trgovin.

Aktivno razvijamo tudi lastno blagovno znamko Marx, ki spada med najbolj uspešne znamke v našem portfelju. Premierno je v tej sezoni predstavljena tudi posebna »limited edition« kolekcija v trgovinah XYZ.

Pričeli smo se širiti tudi proti zahodu, letos Italija, drugo letu je v planu Avstrija in kasneje tudi druge trge v EU.

Veliko vlagamo tudi v nove prodajne koncepte. Uspešno smo razvili in lansirali nov koncept trgovine XYZ Studio. To je nov prodajni koncept, ki je usmerjen na najboljšo nakupno izkušnjo potrošnikov in ima edinstven miks blagovnih znamk, ki lahko zadovolji najširši spekter želja in potreb ljudi. Prvo trgovino XYZ Studio najdete v celjskem Citycentru.

Še bolj pomembno je, da smo zaposlili dodatnih 130 ljudi, naši ekipi so se pridružili tudi strokovnjaki iz različnih področij, kar pomeni, da Sportina zaposluje skupaj preko 2200 ljudi.«

O Sportini turizmu je spregovorila Natalija Šafraj in predstavila njihovo hotelsko-turistično ponudbo.

Hotel Ribno leži v neposredni bližini Bleda, v idilični gorenjski vasici, po kateri je dobil svoje ime. Njegova lega na robu smrekovega gozda, kjer lahko prisluhnete žvrgolenju ptic, navdušuje vse, željne miru in sprostitve v tesnem stiku z naravo. Hotel je odlična izhodiščna točka za pohodniške in kolesarske ture, za ribarjenje, adrenalinska doživetja ter druge športne podvige v bližnji okolici. Prijeten ambient restavracije, panoramska terasa in zelenica ob hotelu vabijo na kulinarične užitke ob veselem druženju, naj bo povod zanj družinsko kosilo, obletnica, ali piknik. Zaradi odmaknjenosti od vrveža in izredne pozitivne energije, s katero navdaja obiskovalce, je hotel Ribno tudi priljubljen kraj za izvedbo izobraževanj, seminarjev, poslovnih sestankov, teambuildingov in motivacijskih srečanj.

V hotelu Ribno je gostom na voljo 58 sob in tri suite. Vse sobe so opremljene s kabelsko televizijo, telefonom, mini barom in kopalnicami s kadjo ali prho, večina pa jih ima tudi balkon ali teraso. Vanje lahko postavite otroško posteljico ali dodatno ležišče, suite pa so primerne za štiričlanske družine in goste, ki si želijo več prostora. Celoten hotel je pokrit s signalom za brezžični dostop do interneta, kar še zlasti razveseljuje njihove poslovne goste.

Glamping Ribno s 6 udobnih slovenskih hišk je ugnezdenih na odlični lokaciji ob Hotelu Ribno, nedaleč stran od največjega slovenskega bisera, Blejskega jezera, med zelenim smrekovim gozdom in modro reko Savo. Postavljene so pod drevesi ter vse narejene iz slovenskega lesa in izpod rok slovenskih obrtnikov. Luksuz zagotavljajo prijetna domača notranja oprema, zasebna zunanja kad ter privatna kopalnica, savna, skupni družabni prostor ob ognjišču in zunanji masažni salon s prekrasnim razgledom.

Hotel Krim leži v središču Bleda, zgolj streljaj od Blejskega jezera in v neposredni bližini športne dvorane in parkirišča. Ponaša se z bogato, več kot 50-letno tradicijo in ponuja številne možnosti za preživljanje sproščajočega ali aktivnega oddiha. Hotel je posebno priljubljen pri športnikih, turističnih skupinah in počitniških gostih, ki iščejo udobno, cenovno dostopno nastanitev v središču dogajanja. Hotel Krim ponuja 111 hotelskih sob in štiri apartmaje. Več kot 20 sob je triposteljnih, drugo pa so dvoposteljne sobe z zakonskimi ali ločenimi ležišči ter enoposteljne sobe. Vse so opremljene s telefonom, satelitsko televizijo, kopalnico s kadjo ali prho in brezplačnim brezžičnim dostopom do interneta. Večina sob ima tudi balkon.

Vila Prešeren leži pod grajsko pečino tik ob bregu Blejskega jezera. Obiskovalce, željne užitkov, navdušuje z bogatim izborom dišečih kav, mamljivih slaščic, vrhunskih vin, najboljših šampanjcev, prefinjenih cigar, modnih koktajlov in izbranih jedi, s katerimi vam v lepem vremenu postrežemo na sončni terasi s pogledom na jezero. V Vili Prešeren, ki spada med tradicionalne blejske vile 19. stoletja, so tudi dva butična apartmaja in šest modnih sob.

Hostel Vila Viktorija se nahaja na eni najboljših lokacij, le 20 metrov od obale Blejskega jezera, v čudoviti vili iz leta 1871, obdani z gozdom ter razgledom na Blejski grad. Hostel nudi 60 ležišč, tako skupne kot zasebne sobe – večinoma z razgledom na Blejsko jezero in otok, prostoren dnevni prostor s televizijo, knjižnim kotičkom in teraso z ležalniki, ki kar kliče po druženju.

Namig za vse goste – med bivanjem pri njih, ne pozabite uživati po slovensko – osvojite slovenske gore, jahajte lipicance, privoščite si blejsko kremno rezino in zaveslajte na Blejski otok – edini otok v Sloveniji!

V nadaljevanju uradnega dela nam je manekenka Jana Koteska predstavila nekaj smernic o modi poslovne ženske, ki jih je predstavila tudi na stiliziranih lutkah.

Po uradnem delu smo se »vrgle« v nakupe, saj so bili ti za nas FAM-ovke ta dan z 20% popustom.

Naše srečanje se je nadaljevalo na otvoritvi SENSE WELLNESSA naše članice Andreje Medvedič, ki ga je odprla na vrhu Grand Hotela Union.

Andreja je dejala: »Vsi ljudje potrebujemo izzive in si želimo sprememb. Nekateri si omislijo nov hoby, drugi zamenjajo partnerja, mi tretji pa odpremo novo poglavje svojega življenja z novim poslovnim izzivom, ki je hkrati tudi pomembna pridobitev za center mesta Ljubljane.
Po 12 letih vodenja znamenitega Sense Wellnessa v drugi kleti Avstria Trend Hotela za Bežigradom je napočil čas, da se povzpnemo na sam vrh Grand Hotela Union Business v osmo nadstropje. Iz pekla v nebesa bi lahko rekla, vendar imata obe lokaciji svojo posebno specifiko in vsaka svoj čar.
Sense v Union hotelu ima čaroben Penthouse bazen z odprto teraso s katere se vidi Ljubljanski grad. V ceno kopanja bo vključen tudi obisk bio/finske in infrardeče savne.
Komu je naš novi Sense namenjen? Vsem tistim, ki ste mi že dalj časa postavljali vprašanja, na katera vam do sedaj nisem mogla ustreči.
Za jutranje ptice: med tednom bomo odprli bazen že ob 7 h zjutraj.
Za družine: otroci so dobrodošli do 19. ure, med 19. in 22. uro pa bosta plavanje in savnanje namenjena samo za odrasle.
Za tiste, ki med tednom nimate časa: ob vikendih in praznikih si boste masaže in plavanje lahko privoščili med 10. in 22. uro.
Možni so tudi privatni zakupi bazena izven delovnega časa.
Ostala razvajanja so namenjena predvsem parom, za čimer je vse večje povpraševanje.
Za to smo ustvarili dva, posebej za to namenjena ambienta:
-Lotus VIP je namenjen predvsem masažam in masažnim ritualom v dvoje.
-Buda VIP pa je privatni spa za dva, ki vključuje poleg masažno počivalnega lounge kotička, tudi svojo infra savno in masažno kopel.
Oba ambienta imata lasten tuš in wc v steklu in lesketajočem se mozaiku, tako da sta popolnoma ločena od bazenskega dela.

V dvoje je lepše in vsi, ki se tako počutite ste še posebej vabljeni v našo oazo nad mestom, kajti od včeraj naprej je Sense Wellness v Union hotelu odprt tudi za zunanje goste.
Parkiranje za vse, ki niso iz centra je omogočeno v garaži hotela po polovični ceni za prve 2 uri, kar znaša 60 centov na uro. Iz garaže pa se z dvigalom pripeljete direktno pred Wellness v 8. nastropju.

Za mano je noro delavno leto brez poletnih počitnic, a po rojstvu novega otroka vsaka mama pozabi na porodne bolečine.
Včasih se sicer vprašam za kaj je dobro imeti dva wellnesa, ko je že z enim toliko dela v zakulisju, katerega obiskovalci ne smejo opaziti. Vedno pa tudi hitro najdem odgovor za notranje dvome.
ZAKAJ PA NE, če je pa tako lepo ustvariti nekaj novega, ker naše mesto in vsi mi potrebujemo!«

Otvoritveno slavje se je nadaljevalo z otvoritvijo težko pričakovane Restavracije in bara Atelje. Restavracija, ki je nekoč slovela po odlični slovenski in mediteranski kulinariki in je nosila ime po Hinku Smrekarju, je tako po natanko tridesetih letih doživela popolno prenovo. Dobila je novo podobo, novo ime, v kuhinji pa novo ekipo. Ta pod vodstvom Jorga Zupana, ki je vodil Smrekarjev hram od januarja 2016, ustvarja novo kulinarično izkušnjo z novo, svežo ponudbo. Preprosto, a dovršeno, skrivnostnih in harmoničnih okusov v vrhunski spremljavi vin.

Ampak kaj bi o tem, na spodnjih fotografijah si lahko ogledate, kako luštno je bilo.

📸 Foto utrinki

Povzela: Silvia Lippai