031 335 220 [email protected]

V Ljubljani je celo sijalo sonce, čeprav malo sramežljivo; na Bledu pa nas je pričakal dež. Hmmmm, po moje je temu botrovala enormna kvota žensk, ki smo se zbrale v Hotelu Kompas.

Dobrodošlica je bila del rdeče niti srečanja – torej zdravju primerna (razen majhnega prekrška), ampak o tem ne bi …

Srečanje je povezovala predsednica društva FAM ga. Andreja Ilgo.

Najprej nas je pozdravil blejski župan g. Janez Fajfar, ki je enkrat davno že bil naš gostitelj, ko je bil še direktor Vile Bled. Povedal nam je nekaj o zgodovini Bleda in kako so bile ženske tiste, ki so naredile Bled prepoznaven in da se časi vračajo, saj so tudi danes skoraj na vseh položajih direktoric blejskih hotelov ženske.

Direktorica hotela Kompas (med drugim vodi tudi sosednji hotel Lovec) in naša članica ga. Nataša Keršič Razinger je predstavila oba hotela – Hotel Kompas**** & BEST WESTERN PREMIER Hotel Lovec**** in obrazložila ključne zančilnosti/prednosti obeh hotelov:

 • sestrska hotela v središču Bleda
 • rdeča nit: lokalno alpsko okolje, osebni pristop
 • odlična kulinarika s poudarkom na lokalnih jedeh, pripravljenih iz svežih sezonskih sestavin
 • poslovna srečanja:
  • 7 prenovljenih dvoran, največja za 220 udeležencev
  • dnevna svetloba
  • sodobna konferenčna tehnika
  • obsežna ponudba spremljevalnih aktivnosti v hotelih in okolici: kulinarika, šport, kultura, teambuilding in druženje
  • prijazna podpora strokovnega osebja
 • oddih:
  • dva notranja bazena, savne, fitnes, masaže in nege
  • poudarek na aktivnem preživljanju prostega časa: kolesarjenje in pohodništvo

Več pa si lahko ogledate na: Hotel Kompas & BEST WESTERN PREMIER Hotel Lovec, Cankarjeva 2, Bled www.kompas-lovec.com, rezervacije pa opravite na [email protected]

Na tokratnem srečanju smo govorili o vzrokih bolezni in kako jih ozdraviti oz. se jim sploh izogniti.

Najprej je nekaj o vzrokih za bolezni ter o svoji metodi zdravljenja z bioterapijo govoril g. Zdenko Domančić; g. Boštjan Križaj in Stipe Domančić pa sta govorila o pridobivanju znanja in veščin Zdenka Domančića. Vprašanj je bilo zelo veliko, ker za vsako od nas je zdravje pač najpomembnejše. Več o načinu zdravljenja g. Zdenka Domančića si lahko preberete na www.zdenkodomancic.com .

Naša članica ga. Mojca Cepuš, nutricionistka, pa je povezala prehrano in zdraje. Govorila je o vzrokih:

“Le teh je seveda več, iz prehranskega stališča pa bi izpostavila najpomembnejšega in to je napravilo razporejen vnos hrane čez dan. Nepravilna prehrana vodi v srčno žilna obolenja, ki so glavni vzrok smrti v razvitem svetu.

Splošno prepričanje je, da se pridobivanje kilogramov prične s prevelikim vnosom hrane, a praksa zelo pogosto pokaže, da temu ni tako. Glavni vzrok debelosti in srčnožilnih bolezni tiči v vnosu napačne hrane ob napačnem času.

Verjetno se vam je že kdaj zgodilo, da ste se zvečer iz službe utrujene, vrnile domov in izropale hladilnik, še preden ste se dobro sezule. Včasih zmoremo celo notranji dialog, o smiselnosti takšnega početja, a iz mojih izkušenj to največkrat ne obrodi sadov. (Glas postane dovolj glasen šele potem, ko manjka pol lončka Evrokrema in pol Poli salame, a ne?).

Naj vas ne preseneti, da notranji monolog ni dovolj močan, saj se naši možgani pač ne morejo sami boriti proti lakoti, hormonom, in čustveni potrebi po hrani hkrati.

Vendar se tudi za to težavo najde učinkovita rešitev.

Kako se ubraniti večernega ropanja hladilnika, kako prečiti telesno in čustveno potrebo po nepravilni hrani, katera hrana nam lahko pri tem pomaga ter kako se izogniti srčno žilnim boleznim… vse to bo tema tokratnega predavanja.”

Seveda so v hotelu Kompas tudi našo pogostitev uskladili s smernicami zdravega prehranjevanja pod taktirko Mojce Cepuš.

Ga. Marina Korošec iz Life Centra Ljubljana (prej E Wellness) je predstavila, kako S PRAVO ENERGIJO IN CILJEM LAHKO DOSEŽEMO KARKOLI.

“Moč, trdnost in odpornost je mogoče prepoznati v neurju. V lepem vremenu smo vse zdrave, lepe in naravne. Prava resničnost pride na dan šele v zahtevnejših razmerah. Takrat se bije bitka in zmaga dobro ali slabo, kar je v nas močnejše. Biti v kondiciji po stotih bitkah, je umetnost in življenje je umetnost.

Čas, v katerem živimo, je čas preizkušenj, raziskovanj, novih tehnologij, predvsem pa odpuščanje starega načina življenja, ki je omogočala počasen in zanesljiv razvoj, razmislek, preudarnost, lagodnost in za tem, počivanje na lovorikah.

Navodila za življenje naših spoštovanih prednikov so bila uporabna za njihov čas. Kaj pa danes? Napredek znanosti je ogromen, sposobnosti za zdravo in kreativno življenje pa so zaradi stalnega povečevanja zahtevnosti, pogosto premajhne.

Ko zahteve prehitijo človekove sposobnosti, se sproži alarm v obliki slabega počutja, utrujenosti in izčrpanosti. Vse to je konkretna podlaga za bolezen. To MORAMO popraviti.

Kakršno energijo imamo, takšno je naše življenje. Če z njim nismo zadovoljni, je NUJNO potrebno zamenjati energijo, življenja ne moremo.

V Life Centru se s posebnimi programi, v kratkem času napolnite s svežo, življenjsko energijo in pridobite znanja za novo tehnologijo zdravega in uspešnega življenja:

LIFE REJUVENATION program – hitra zamenjava stare energije z novo, skupaj s sporočili zdravja, uspeha in zadovoljstva. Tretma je prijeten, sproščujoč, vključuje tudi masažo, ki pomaga vzpostaviti idealne pogoje za spremembo.

NEW LIFE TECHNOLOGY delavnice – nova tehnologija življenja za zdravje, uspeh in zadovoljstvo.

SPINE REJUVENATION program – neklasičen in visoko učinkovit način korekcije in pomlajevanja hrbtenice, kjer tradicionalna kitajska medicina predstavlja samo določen del v celotnem procesu.”

LIFE CENTER je v Kristalni palači v BTC, Ljubljana. Več pa si lahko ogledate in preberete na: www.ewellness.si ( www.lifecenter.si), www.zdravahrbtenica.si .

Ker so bile teme tako dobro izbrane, je čas našega uradnega dela hitro minil. Res pa je tudi, da smo komaj čakale, kaj vse so nam pripravili v kuhinji Hotela Kompas in naša Mojca Cepuš. Saj ne bi verjela, če ne bi poskusila. Zdrava hrana je ravno tako dobra, kot tista, ki je za naše pojme hudo slastna, ker smo je pač navajeni. Le da nima toliko kalorij in je lažje prebavljiva in torej tudi bolj zdrava. Ker pa brez pregreh ne gre, se odličnim vinom g. Četrtiča in naše Laure in Elizabet Bordon nismo mogle upreti.

📸 Foto utrinki

Za vas povzela: Silvia Lippai