031 335 220 [email protected]

Na našem zbirnem mestu pred Rutar centrom na Rudniku je bilo precej vroče, ko pa smo prispele na Bled, nas je pričakala ploha, kar pa ob toliki pozitivni energiji ni bilo pomembno.

Hotel je čudovit, osebje prav tako, dobrodošlica v Velnes centru pa nad pričakovanji. Tam nas je pozdravil direktor Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled, v okviru katere deluje tudi Šolski hotel Astoria, mag. Janez Damjan.

Direktorica Hotela Astoria in naša članica ga. Sabina Rešek je povedala: “Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem je v maju 2016 praznovala 20. obletnico in je ponosna na 1344 diplomantov, ki so veliko prispevali k uspešnemu razvoju slovenskega turizma, gostinstva in velneške dejavnosti in ki zastopajo barve slovenskega turizma in gostinstva doma in v tujini.

Šolski hotel Astoria, ki deluje v sklopu šole, je učni center, povezan z znanjem in razvojem turizma ter vpliva na vsebino in kakovost turistične ponudbe Bleda. Vsako leto vpišemo dvesto študentov, ki imajo na Bledu odlične razmere za študij in praktično izobraževanje v šolskem hotelu Astoria. Hotel Astoria*** je po obnovi v letu 2013 hotel, ki svojim gostom ponuja moderni dotik udobja. Naš cilj je postati prepoznavno hotelsko središče, zazrto v znanje, z učnim centrom za študente ter s konstruktivno odgovornim in spoštljivim odnosom do naravnega, družbenega in kulturnega okolja.

V študijskem letu 2015/16 je šola razpisala dva študijska programa, gostinstvo in turizem ter velnes in na obeh programih so zasedena vsa vpisna mesta. Naši študenti so prejemniki medalj z različnih mednarodnih tekmovanj na področju turizma in kulinarike ter so s svojim delom vpeti v organizacijo in izvedbo poslovnih in športnih dogodkov Lokalne turistične organizacije in občine Bled.

Hotel je v letošnjem letu pridobil okoljski certifikat EU MARJETICA. Turistično ponudbo je hotel Astoria razširil in obogatil z novim velneškim centrom Astoria. Konkurenčna prednost temelji na podlagi znanj, strokovnosti in dela zaposlenih ter študentov. Velneški program pa dopolnjujejo tudi Bownova terapija, obrazna refleksna terapija in študentske urice. Več lahko preberete na www.vgs-bled.si in www.hotelastoria-bled.com.

Velnes kot način življenja in poslovno priložnost nam je predstavila mag. Slavka Gojčič, predavateljice na VSŠGT Bled in direktorica Go-spaS d.o.o.

Sledilo je še odlično predavanje g. Jake Demšarja, predsednika Društva kriminalistov Slovenije na temo “Problem gospodarskega kriminala in kakšna pooblastila imajo kriminalisti pri hišnih preiskavah”, odvzemu prostosti, kdaj nam lahko prisluškujejo ….

Uradnemu delu je sledila še pika na “ i ” – relaksacija z gongi / zvočna kopel, ki jo je predstavila ga. Irena Zupančič in pa vratno-ramenske masaže, ki so jih opravljali študentje velnes programa. Kako dobro je delo!!!

Za kulinariko in razvajanje borbončic je poskrbelo osebje hotelske kuhinje. In ja, to pač dobro obvladajo. Le kdo drugi bi znal bolje, kot hram učenosti teh vrlin?

Da nismo ostale žejne, je poskrbel z odličnimi vini g. Anton Skaza. Vina Skaza Magister Vini je blagovna znamka vrhunskih buteljčnih vin butične pridelave v Halozah, ožji okoliš Vareja. Če vas je navdušil, ga lahko kontaktirate na 041 403 710, [email protected] in pri njem nabavite vrhunska suha, polsladka, sladka … vina po zelo sprejemljivih cenah.

📸 Foto utrinki

Povzela: Silvia Lippai