031 335 220 [email protected]

Z vremenom  že ves teden ni bilo sreče. Tudi za ta dan so bile napovedane plohe, mraz in še kaj. No, ni bilo čisto tako; tam zgoraj so se nas usmilili (saj veste, ženska garderoba in to …) in nas je spremljal dež le ko smo bile na avtobusu na poti domov. Takrat smo bile pa itak polne navdušenja in dež ni bil več moteč.

Najprej nas je pričakal srčen pozdrav z izvrstno penino Mijošek in odličnimi dobrotami hotela Atlantida. Njegova direktorica ga. Zdenka Ploj se je s svojo ekipo resnično potrudila in nam pričarala prav posebne okuse. Tako smo bile dodobra pripravljene na uradni del – predstavitev kozmetike Afrodita.

Uvodno besedo je imela direktorica in ustanoviteljica  hiše Afrodita, ga. Danica Zorin Mijošek, ki je povedala nekaj o začetkih poslovanja in kako so se potem počasi povzpeli v sam vrh svetovne kozmetike. Ga. Danica, ki je tudi naša članica, je povedala: »Resnična lepota nima časovnih okvirov. V največje zadovoljstvo mi je, da sem sama v službi lepote že od leta 1970, ko sem z ustanovitvijo Kozmetike Afrodita uresničila svojo veliko željo po proizvodnji vrhunskih kozmetičnih izdelkov. Iz želje in osnovne ideje je nastala čudovita zgodba o vodilni slovenski hiši lepote, o blagovni znamki, ki danes z več kot 650 različnimi kozmetičnimi izdelki navdušuje potrošnike po vsem svetu.«

Nadaljevali sta  ga. Judita Železnik, vsestranska promotorka Afrodita kozmetike in ga. Mojca Hernaus – strokovna svetovalka kozmetike ter povedali, kako je razvoj linije Perfect Code potekal približno leto in pol. Potrebovali so čas, da so izdelke ustrezno laboratorijsko in seveda tudi na neodvisnih inštitutih ter postovoljcih preizkusili in prišli do merljivih, izjemno dobrih rezultatov delovanja. Linija PERFECT CODE vsebuje 3 visoko koncentrirane izdelke: Filler-Drops koncentrat, Esenco in pa Masko. Glavna aktivna sestavina v liniji so 4 biomimetični peptidi, ki prinašajo izjemne rezultate v negi kože, saj izraz biomimetičen pomeni, da se obnaša kot koži lasten in zato tudi na najboljši način vpliva na njeno delovanje na dermalni ravni.

Seveda so vse linije Afrodita Professional, tudi linija Perfect Code, posebne tudi zaradi različnih tako imenovanih podpornih aktivnih sestavin. Te omogočajo, da je skupen rezultat delovanja vseh aktivnih sestavin v izdelkih kar najmočnejši. V liniji Perfect Code so tako prisotne še aktivne sestavine kot je na primer PatcH20, ki deluje na koži kot obliž in kožo vlaži ter hkrati preprečuje izhlapevanje transepidermalne vlage; med, ki ma odličen antioksidativen učinek in varuje pred škodljivimi vplivi UV žarkov; aminokisline; vitamina A in E za spodbujanje regeneracije kože … Skratka gre za skupek odličnih, visokokakovostnih sestavin, ki ob redni uporabi negovalnih izdelkov iz  linije Perfect Code omogočajo vidne rezultate.« Če povzamem na primeru izdelka Filler-Drops koncentrat: rezultati so pokazali, da izdelek že 30 minut po nanosu zmanjša dolžino gube do 34,7 % kar je neverjeten rezultat. Govorimo torej o tako imenovanih kapljicah pomlajevanja, ki delujejo kot polnilo za gube, ‘wrinkle filler’ in v zelo kratkem času povsem ne invazivno dokazano zapolnijo gubo.

Ampak seveda se lahko Afrodita kozmetika pohvali s še mnogimi drugimi linijami in 655 visoko kakovostnimi vrstami izdelkov. Tu prednjačijo linije:  Wine Therapy z Win up-lift, , Ageless linijo,4D Collagen linijo,  Pearl Prestige, nega s čistim zlatom – Pure gold, Brilliant, 3Peptides, Neuro Sensitive do bolj običajnih linij za široko potrošnjo MA3GENIX, pa razne hialuronske linije, mandljeve kreme, olja, tonici, šamponi, geli za prhanje, vse za nego telesa, ni da ni. Tu sem na naštela le linije, ki jih sama uporabljam in jih imam doma. Torej sem prinesla izdelke k računalniku in »plonkam«.

Gdč. Kaja Božič iz oddelka Tržne komunikacije (vnukinja direktorice podjetja, ki pridno stopa po njenih stopinjah)  je predstavila svetovne globalne trende aktivnih sestavin v kozmetologiji, ki so povzeti po obisku sejma IN-COSMETICS v začetek aprila 2019 v Parizu.

Ključno sporočilo letošnjega sejma je SKRB ZA ZEMLJO – NAŠ PLANET, močno se izpostavljajo vse aktivnosti, ki vodijo v zmanjšano uporabo plastike, v uporabo naravnih aktivnih sestavin, rastlinskega izvora, ki odpravljajo težave kože, nastale zaradi onesnaževanja…itd.

Potrošniki pričakujejo in si želijo kozmetične izdelke, ki bodo dobesedno »pisani na njihovo kožo« s pridevnikom »organski in veganski izdelki«. Število veganov se je namreč iz leta 2014 do danes zvišalo za kar 175% odstotkov.

Prav tako je v trendu vračanje k sebi, torej iskanje sproščujočih trenutkov ali »me-time«.

Kozmetika Afrodita sledi globalnim trendov, jih pa tudi narekuje, kar izkazuje z novimi linijami kozmetičnih izdelkov, ki nosijo oznako VEGAN, ANTI-POLLUTION ter DE-STRESS.

Ga. Mojca Hernaus je na dveh članicah pripravila »v živo« nego obraza in sproti povedala, kaj je potrebno narediti, da bo naša koža dnevno pripravljena na vse izzive iz okolja in ne bomo izgledale utrujeno.

Povedala je tudi, da ima Afrodita več lepotnih salonov v Rogaški  Slatini in ne bi bilo slabo, da se same odpravimo tja in vse preizkusimo. Vikend paket bi bil odlična rešitev za našo sprostitev in popolno razvajanje.

Ga. Zdenka Ploj nas je povabila na 5* mini oddih v njihov novi hotel Atlantida z luksuzno namestitvijo, popolno zasebnostjo, lokalno kulinariko, sprostitvijo in razvajanjem v neokrnjeni naravi in miru.

Sledil je množični nakup s svetovanjem. Tu ni kaj dosti več povedati, ker mislim, da vse ve veste, kako to je. Bila je nepopisna gneča, tako da celo naša fotografinja ni uspela nič pofotkati. Raje si vse oglejte na www.kozmetika-afrodita.com

Nakupi so nas hudo utrudili in prileglo se je kulinarično razvajanje Restavracije Sonce iz Rogaške Slatine in ob odličnih vinih Mijošek. Za vina Mijošek je bilo toliko zanimanja, da vam bom v prihodnje poslala cenik teh vin in penine. Itak nas je vse očaralo, navdušilo in Afrodita, ne boste se nas prav hitro znebili.

Tu si lahko ogledate še posnetke s srečanja, ki jih je naredila ga.Marija Trenz

Zapisala: Silvia Lippai