031 335 220 [email protected]

Na odlično pripravljeni sceni v ljubljanskem Globalu, kjer je bilo 3. 10. 2007 srečanje našega društva pod gostiteljstvom delniške družbe NAMA, je bilo kot v mravljišču. Zbrala se je dobra stotnija članic, ki jih je očitno dobro izbrana tema srečanja zelo zanimala.

In o čem je bilo govora?

O modi seveda. Poslovni modi.

Načinu oblačenja, ličenja in kako biti elegantna poslovna ženska oz. moški.

Predsednica Aleša Kandus, ki je okroglo mizo vodila, je predstavila goste in sicer:

  • Slavko Pajk, stilistko na POP TV ki svetuje osebam in skupinam, piše članke o stiliranju, riše in tudi poskrbi za izdelavo raznih manjših ali večjih kolekcij uniform za podjetja;
  • Tatjano Eberl, vizažistko, ki na Zavodu za tehnično izobraževanje poučuje dijake za poklic vizažista, in je zastopnica kozmetične blagovne znamke ART DECO;
  • Vido Petrovčič, odlično novinarko, ki je napisala knjigo ´kako shujšati´ na podlagi lastnih izkušenj in
  • Sonjo Poljanšek Škrabec, lastnico prestižnega fitness Studia Sunny

ter posebne goste, ki slovijo v Sloveniji kot vedno poslovno elegantni in urejeni:

  • Nevenko Črešnar Pergar, direktorico firme NP-Consulting, ki ima za seboj bogato poslovno kariero tako v državni upravi, kjer je bila med drugim generalna sekretarka vlade in ministrica – svetnica za reformo javne uprave, kakor tudi v gospodarstvu, kjer je bila vrsto let v skupini Aktiva Group kot članica uprave;
  • Boruta Meha, nekdanjega prvega moža Mure in sedaj prvega moža slovenjegraškega Preventa;
  • Slavka Grčarje, predsednika uprave G3 SPIRITS – družbe za uvoz, zastopstvo in distribucijo najprestižnejših znamk alkoholnih pijač: Jägermeister (tega smo preizkusile na junijskem srečanju, ki je bilo v Marini Portorož – vendar zgolj kot prevetivno zdravilo proti vsakršnim morskim boleznim, ki bi nas lahko doletele na jadranju po Piranskem zalivu), whiskyja, vodke, šampanjca, ….
  • Elviro Marčeta, arhitektko in direktorico firme SPATIO, ki med drugim zastopa tudi blagovno znamko FRETTE

in seveda našo gostiteljico in članico FAM

  • Bernardo Trebušak, generalno direktorico delniške družbe Nama

Ker je bila »nit« okrogle mize poslovni stil, je prva spregovorila stilistka Slavka Pajk in povedala, kako se ji zdijo oblečene slovenske poslovne dame in gospodje, kje vidi pomanjkljivosti in na kaj bi poslovneži morali biti pri oblačenju še posebej pozorni. Govorila je tudi o stilu oblačenja za različne poslovne priložnosti in kdaj se je potrebno bolj in kdaj manj prilagajati protokolarnim pravilom oblačenja.

Tatjana Eberl je govorila o make upu poslovnih dam za vse priložnosti, kar je prikazala tudi na modelu.

Da pa se lahko lepo oblečemo, si želimo imeti tudi primerno postavo. Veliko direktoric se ubada z odvečno težo, saj nimajo oz. si ne vzamejo dovolj časa za rekreacijo, prehrana je neredna, …. In rezultati se kaj kmalu pojavijo v kakšnem kilogramu preveč.

O rekreaciji in oblikovanju telesa je spregovorila Sonja Poljanšek Škrabec, ki v svojem fitness center ponuja dve obliki rekreacije in sicer individualni fitness ali vodeno skupinsko vadbo. Možna je tudi nega telesa s široko izbiro masaž. Kot posebna ponudba pa so tretmaji s primerno zasebnostjo za pare /masaža, savna, kopel, prigrizek s šampanjcem …/. Sonja pravi, da je rekreacija nujno potrebna, da bi obdržali tako telesno kot tudi umsko kondicijio. Seveda pa se s popolnejšo – lepše oblikovano postavo poveča tudi ženska samozavest, ki vpliva tudi na njeno poslovno delovanje.

O tem, kako je tudi možno doseči željeno postavo, pa je spregovorila Vida Petrovčič, ki je v letu dni s trdo voljo in spremenjeno prehrano shujšala 25 kg. O svojem uspehu je napisala tudi knjigo Shujšajmo skupaj, ki prepriča vsako bralko. Volja, da bi to izpeljale, pa je seveda trši oreh. Vida pravi, da se ji je ves trud poplačal z dobrim počutjem in večjo samozavestjo.

Aleša Kandus je med strokovne razlage spretno vpletala izkušnje naših gostov – priznano elegantnih poslovnežev, ki so govorili o svojih izkušnjah, dogodivščinah in pogledu na modo v poslovnem svetu.

Gostiteljica Bernarda Trebušak se je tudi v drugem – družabnem delu zelo potrudila, saj je bila pogostitev več kot odlična. Odlična pa je bila v nadaljevanju velika Murina modna revija, katere se je udeležilo poleg vodstva Mure, tudi veliko njihovih poslovnih partnerjev.

📸 Foto utrinki

📸 Foto utrinki Doroteje Omahen