031 335 220 [email protected]

O vremenu ne bomo več; itak je vedno lepo, ko ima FAM svoje srečanje. Najprej smo si ogledale nov, luksuzen G-DESIGN HOTEL (temu bi lahko rekli kar elitna depandansa že tako zelo znane gostilne Gorjanc na Dolgem mostu). Hotel je zasnovan moderno in se lepo vključuje tudi v stari ambient gostilne. Stoji na izvrstni lokaciji, le 5 minut iz centra Ljubljane, ob avtocestnem izvozu Brezovica. Njegova izjemna lega sredi travnikov, ob robu gozda, ponuja čudovite razglede na Ljubljano in hkrati na slikovite vrhove Alp.

Gostom je na izbiro 22 nadstandardnih sob z izvrstno dizajnersko zasnovo in najsodobnejšo tehnologijo. Sobe velikosti 30 in 40 m2 odlikuje tudi čudovit razgled na hotelski »Rajski vrt«. Prijetna osvetlitev, »king size« postelja z bambusno spominsko vzmetnico in antistresnimi blazinami popelje gosta v kvalitetni spanec. Zjutraj pa zajtrkovalnica ponudi bogat samopostrežni zajtrk s sveže pripravljenimi dobrotami domače kuhinje.

G Design Hotel združuje koncept sodobne gostoljubnosti z 200 – letno tradicijo Gorjanc restavracije & cafe (to je stara, odlična gostilna Gorjanc v novi poimenski preobleki). Tu vas objame udobje domačnosti in tradicionalne slovenske kuhinje in pridih sodobnega kulinaričnega razvajanja, vse dni v tednu.

V G Konferenčnem centru so na razpolago prostori za organiziranje poslovnih dogodkov (predavanj, konferenc, kolegijev, sestankov, delavnic,…), ki sledijo trendom družbe in vas podprejo pri organizaciji z osebnim pristopom in sodobno tehnologijo.

V G Super Clubu so kulinarične dobrote postreže na unikaten, poseben način – »na posteljah«, v prijetnem ambientu, ob umirjeni glasbi in izbranih šampanjcih, vinih, konjakih, whiskijih,…

Pomemben del ponudbe celotnega resorta so brezplačna parkirna mesta za vas in goste, mirna lokacija, brezplačni brezžični internet v sobah in vseh drugih delih hotela, možnost kasnejšega prihoda in poznejšega odhoda, rekreacije v naravi, …

Med ogledom hotela, smo si pogledali tudi razstavo posebno, ročno izdelanih mil, ki so prava paša za oči. Izdeluje jih Nina, hčerka naše Alenke Slapšak in jih je možno naročiti kar pri njej oz. si vse ogledati na www.odori.si. So odlična prilika za lepo darilo ob prihajajočih praznikih in tudi sicer. Taka mila so tudi v G-Design Hotelu in naročile so jih tudi že naše članice za svoje hotelsko/penzionske objekte.

Pri Gorjancu so ponosni na svojo zgodovino. Stara slovenska gostilna (sedaj tudi Restavracija in Cafe) stoji v prijetnem, tihem, naravnem okolju na obrobju Ljubljane že od leta 1813. Na slovenskem ni veliko gostiln, ki se lahko pohvalijo z 200 letno tradicijo. Po izročilu naj bi v njej prespal sam guverner ilirskih provinc Auguste Mormont (1774-1852). Postelja, v kateri je spal francoski imenitnež, se je ohranila do današnjih dni.

Znana po izvorni slovenski hrani in prijazni postrežbi, lepo ohranjena gostilna že na zunaj kar najlepše kaže svojo častitljivo starost. V najžlahtnejšem duhu negovanja bogate kulturne dediščine hiše, smo vse sodobne posege skrbno načrtovali. Poskrbeli smo, da obnovljena stara poslopja nekdanjih hlevov pričajo o njeni furmanski genezi. Tudi njena prenovljena notranjost z ohranjenimi izbranimi elementi stare kmečke gostilne, vam prebudi občutek romantične nostalgije. Gostoljubje s katerim celotno osebje pričara toplo domačnost v ambient, vas bo prepričal, da jim je vredno zaupati. In ne bo vam žal.

Da so že od nekdaj mojstri gostinske veščine, potrjujejo tudi diplome in priznanja na stenah. Med njimi je gotovo prav imenitna diploma Kmetijske družbe za Kranjsko, ki jo je prejel Ivan Kanc.

Svojo strast do gostinstva, kulinarike in svojih gostov, lastno družini Kanc, na Tržaški cesti 330 prenašajo iz roda v rod. Vsaka generacija skrbi za tradicijo, nadgrajuje in doda nekaj novega, svojega, a prvotna rdeča nit se ohranja. Njihovo vodilo pri uvajanju novosti ste vi – gostje, vaše želje in potrebe. S kulinaričnimi dobrotami in gostoljubnostjo želijo razvajati vaše čute. Zato verjamejo, da vas bomo lahko navduševali še mnogo let.

Današnja tema dneva je bila času primerna: Spremembe v okolju in tveganja, s katerim se soočajo podjetja – PREPOZNAVANJE POSLOVNIH TVEGANJ IN PRIPRAVA UKREPOV ZA NJIHOVO OBVLADOVANJE. Trenutni ukrepi podjetij morajo voditi tudi do celovitega prestrukturiranja družb /organizacije, procesov, poslovnih modelov, modelov upravljanja/, nadalje optimiranja in iskanja alternativnih virov financiranja, koriščenja notranjih rezerv, učinkovitega upravljanja terjatev in drugo…. Predavateljica, doktorica ekonomskih znanosti – Nadja Zorko, finančna direktorica ETI dd, pooblaščena ocenjevalka vrednosti podjetij, sodna izvedenka za ekonomijo- ocenjevanje vrednosti, ustanoviteljica in lastnica podjetja Dumera d.o.o., nas je o tem odlično podučila, vendar je tema tako kompleksna, da bi jo lahko poslušale še ure in ure. Morda bi lahko bil to namig Nadji za drugi del?

Po uradnem delu smo se vrnile v G –DESIGN HOTEL in vse o nadaljevanju je dovolj pričujoče iz priloženih fotografij na koncu teksta … tu ni kaj dodati; razen, da še enkrat pohvalimo izvrstne kuharje, postrežbo in lastnika, ki so nas tako zeeeelooo razvajali…

📸 Foto utrinki

Pripravila: Silvia Lippai