031 335 220 [email protected]
 • Več kot polovica prijavljenih si je pred uradnim začetkom ogledala proizvodnjo in laboratorije v podjetju Tosama, kjer so se lahko prepričale v njihovo kakovostno delo.

  Hotel Ambient nam je pripravil dobrodošlico s Srebrno radgonsko penino, kavicami, sokovi, … tako da smo bile za uradni del dobro pripravljene.

  Najprej nas je pozdravil direktor Hotela  g. Mark Anžur, povedal nekaj besed o samem hotelu in nam zaželel prijetno bivanje pri njih.

  Kot vedno je sledil pozdravni nagovor naše predsednice dr. Nataše Pirc Musar, ki je predala besedo gostiteljici, direktorci Tosame mag. Mojci Šimnic Šolinc.

  Mojca nam je povedala, da je Tosama lani praznovala svojo 95-obletnico delovanja, odkar so v majhni delavnici na Količevem začeli pakirati obveze in izdelovati damske vložke. Danes  je Tosama sodobno podjetje z izdelki za osebno higijeno in izvaža v več kot 50 držav po vsem svetu. Z medicinskimi pripomočki, z oblogami Vivamel pa so se v Avstriji in Nemčiji uspeli uvrstiti na pozitivno listo. Uspešno pa ga tržijo tudi v Belgiji in Franciji. Mojca pravi, da je ponosna na svoje zaposlene, ki so zelo lojalni, saj so verjeli v zastavljeno strategijo ter jo uspešno vnesli v posamezne programe in svoja delovna mesta. Ravno zaradi tega jim je uspelo optimizirati tehnologijo in tehnološke procese. Tako se oddelek za medicinske pripomočke danes namesto s predelavo gaze ukvarja s ponudbo vrhunskih storitev – z izdelavo operacijskih setov po naročilu ter s propizvodnjo izdelkov za sodobno oskrbo rane. Na področju ženske higiene  poleg klasičnih vložkov, uspešno sledijo svetu z visokokakovostnimi bombažnimi ultra tankimi vložki, med proizvajalci tamponov pa so s kar štirimi patenti drugi največji proizvajalec v Evropi. Mojca je  poudarila, da tosamine izdelke najdete prav v vsaki ambulanti, vsaki domači lekarni, trgovinah … pravzaprav skoraj ni mesta, kjer jih ni. Njihovo vodilo so stalne izboljšave in biti najboljši. Med svoje strateške cilja so zapisali, da bodo do leta 2020 znanje ena od osrednjih vrednot podjetja. Zato veliko skrb namenijo izobraževanju zaposlenih in razvoju, ustvarjanju in nadgrajevanju znanja.

  Andrej Zabret in Damjana Dejan sta pripovedovala, kakšno pot med uspešna podjetja si utira Tosama s svojim razvojem. Ideje za nove Tosamine izdelke in prvi prototipi nastajajo v njihovem lastnem razvojnem oddelku in raziskovalni skupina. V Tosami vedo, kako pomemben je prenos znanj in idej in sodelovanje med industrijo in znanostjo, zato se zadnja leta povezujejo z uveljavljenimi domačimi in tujimi raziskovalnimi centri (Gorenje, Tecos, Univerzi ter UKC LJ in MB, Institutom Jožef Štefan, kemijskim inštitutom, VITO, SOFTAL …) Iz teh povezovanj so zrasli uspešni projekti, v okviru katerih so nastale ideje in potrditve za marsikateri izdelek. Najbolj odmeven je Vivamel, prva slovenska obloga za rane, narejena iz medicinskega kostanjevega medu. Tosama posluje s partnerji po celem svetu, med njimi so tudi veliki mednarodni koncerni, zato morajo biti vsi njihovi izdelki  skladni z mednarodnimi standardi in regulativo. Za svoje izdelke so prejeli številna domača in mednarodna priznanja najvišje kakovosti.

  Posebnosti najbolj naravne nege iz Tosame – Natura Femina Organic in Natura Femina by Ellen  je predstavila dr. Tanja Rajkovič, skrbnica blagovnih znamk. V projektu »Izbran produkt leta« (izhaja iz Francije) že od leta 2014  prejemajo  vsakoletne nagrade za svoje brande. Odločili so se, da ženskam blagovno znamko Natura Femina, ki je bila do tedaj dosegljiva le preko lekarniškega kanala, približajo tudi preko široke potrošnje. Odličen je tudi njihov športni in otroški program.

  O odličnosti njihovih izdelkov pa je spregovorila tudi Miss Slovenije 2017, Maja Zupan, ki je obenem tudi njihova ambasadorka.

   

  Tema dneva: Ženska in njena obdobja – neplodnost in menopavza (predavateljici mag. Uršula Reš Muravec, dr. ginekologije in dr. Irena Horvat Žnidaršič)

  Mag. Uršula Reš Muravec je članicam predstavila privatni Zdravstveni center Dravlje, kjer deluje kot strokovna direktorica za ginekologijo in porodništvo, katerega ustanovitelj  je njen oče prim. dr. Primož Reš in deluje že več kot 20 let. Zdravstveni center Dravlje ima koncesijo za splošno ginekologijo in porodnistvo in koncesijo za zdravljenje neplodosti ter nudi dodatne samoplačniške storitve. ZC-Dravlje se nahaja v Šiški blizu Hipermarketa Merkator. Ima sodobno opremljene ginekološke ordinacije, operacisko dvorano za manjše operativne posege in laboratorij za oploditev z biomedicinsko pomočjo (IVF). Sodelujejo s številnimi ginekologi in porodničarji v Sloveniji in v tujini. Njihova dejavnost, o Kateri je govorila mag. Reševa je:

  – obravnava ginekoloških težav v vseh obdobjih ženske (kontracepcija, hormonske motnje, krvavitve, menopavza)

  – vodenje nosečnosti in ultrazvocne preiskave v nosečnosti  s 3D/4DUZ s 3D printom ploda

  (Nuhalna svetlina, morfologija ploda, rast ploda)

  – uz srca ploda v nosečnosti- specialistična preiskava

  – obravnava ženske neplodnosti

  – obravnava moške neplodnosti

  – ambulantne operativne posege

  – Dexa- merjenje mineralne kostne gostote (osteoporoza)

  – merjenje sestave telesa

  – lasersko zdravljenje stresne urinske inkontinence

  – hipnoza kot priprava na porod in ob  zdravljenju neplodnosti

  – posvete, druga mnenja

  FAM članice vabijo, da jih obiščejo – Zdravstveni center Dravlje, Cesta na Poljane 24, Ljubljana. Ker je toliko povpraševanja vam  zaupam tudi podatke: 01/5106800, Www.noseca.com,  [email protected], Www.neplodnost.com, Www.laser-noznice.com, Www.merjenje-mascobe.si.

  Dr. Žnidaršičeva se ukvarja z razvojem in prodajo farmacevtskih izdelkov. Povabila nas je h kliničnemu preskušanju pravkar razvitega tampona proti menstrualni bolečini TampoRelief in povedala, da je TampoRelief lep zgled sodelovanja med majhnim start-up-om Potenza Innova in uveljavljeno Tosamo. Projekt so-financira  Slovenski podjetniški sklad. Dr. Žnidaršičeva nam je predstavila tudi projekt preventive na področju neplodnosti, ki ga izvajata skupaj z mag. Reš Muravec in nakazala nekaj usmeritev, kako lahko pari z boljšo osveščenostjo vplivajo na svojo plodnost.

  Po vseh, za nas tako pomembnih informacijah, smo si resnično zaslužile dobrote, ki so jih vrhunsko pripravili v Hotelu Ambient po »strokovnem« dogovoru s predstavniki Tosame. Bilo je izvrstno. Vse v superlativih. Za sladko je dodatno poskrbela (kot vedno) naša članica Ema Pogačar, direktorica Conditus Bled z odličnimi blejskimi kremšnitami in šamrolcami, ki nas, malo starejše še kako spominjajo na mladost.

   

  Tosama je za članice pripravila tudi mini trgovinico skrbno pripravljenih paketov njihovih izdelkov. Zanimivo je bilo gledati skupino Korejk, ki so ravno prispele z avtobusom v hotel, kako so se podale v nakupe. Ker smo me vedno pripravljene za akcijo in širjenje naših izdelkov izven države, nismo ugovarjale. Tako se Tosama predstavlja tudi Koreji. Upam da uspešno?

  Kar malo smo zavlekle to srečanje, ker je bilo vsem zelo prijetno. Tosamini ekipi pa VELIKA HVALA za vse.

   

   

  Povzela: Silvia Lippai

   https://photos.app.goo.gl/Qy9DKCxNrA4DXpr59  Posnetki Marije Trenz

   https://photos.app.goo.gl/3NtXbPFiCgY6mxNA8  Posnetki Majde Resman