031 335 220 [email protected]

Ptuj, najstarejše slovensko mesto z bogato kulturnozgodovinsko dediščino in Terme Ptuj z neprekosljivimi kulinaričnimi dobrotami in zdravilno termalno vodo so bile v sredo, 23. aprila naš gostitelj.

Že v Ljubljani smo se odločile, da nas bo po vsem dežju zadnjih dni, na Ptuju pričakalo sonce in zgodilo se je. Pri tolikem ženskem avditoriju si vreme kaj drugega sploh ne bi drznilo storiti.

Sprejem je bil že v hotelski avli Grand Hotela Primus tako veličasten, da smo pozabile na vse probleme in se prepustile času…..

Direktor Term Ptuj nam je orisal zgodovino Ptuja in term in orisal ideje za prihodnost, ki pa se počasi že realizirajo. Nekaj detajlov o turizmu na Ptuju in njegovi okolici pa je dodal še direktor občinske uprave g. Glažar.

V nadaljevanju smo govorili o alternativnih oblikah zdravljenja, predvsem o tradicionalni kitajski medicini, ki vključuje nauk o diagnostiki, vzrokih in poteku ter metodah zdravljenja. Dr. Qu Dingzhu nam je kar na na naših članicah pokazal potek pregleda in tudi nekaj prav prijetnih in sproščujočih masaž smo bile deležne. Prevajalka Silvija pa nam je sproti prevajala njegove ugotovitve. Vse pa smo bile povabljene /s posebnimi darilnimi boni/ na brezplačni pregled v ordinacije naše članice Andreje Ročnik v Maribor, kjer delujejo v okviru njenega centra kar štirje kitajski zdravniki.

Tanija Berger je predstavila delovanje svojega diagnostičnega centra v Celju. Pravi, da uspešnega zdravljenja sploh ni mogoče začeti, dokler ne vemo, kateri so dejanski vzroki za slabo počutje in bolezensko stanje. In to rešujejo v njihovem diagnostičnem centru. Naprava poskenira vaše telo, ugotovi, kakšno je stanje organizma in mu glede na to, predpiše zdravila, ki bi to bolezensko stanje popravilo, uravnovesilo. Glede na to, da sem bila pri njej tudi jaz »pacient«, lahko trdim, da aparatura dobro opravlja svoje poslanstvo.

Jerneja Kušar in Srečko Šorli pa sta nam predstavila njihove programe – kako v Termah Ptuj delujejo preventivni pregledi in posledično kurativna zdravljenja in razvajanja.

Seveda pa so za darilna presenečenja poskrbeli tudi v termah, kot tudi naša Tanija Berger. Srečnice bodo zdrave in razvajane.

Po uradnem delu srečanja smo si ogledali Grand Hotel Primus, kjer smo si s terase predsedniškega apartmaja ogledali golf igrišče, apartmansko naselje, bungalove in kopališki del; Augusta Wellness – imperium dobrega počutja, kjer vas razvajajo terapevti v kraljevskem slogu.

In dočakali smo tudi gala rimsko večerjo ob svečah /čeprav so nas pogostili že ob samem prihodu/ v Klubu Gemina XIII z antičnim spektaklom, ki ga je vodil Markus Antonius Primus. Ob sedmih vrstah najodličnejših vin in šestnajstih vrstah jedi, nam res ni bilo hudega. Torej tiste, ki bi rade shujšale: za vas Terme Ptuj, po moji oceni, ne pridejo v poštev! Tako razvajanje bi potrebovalo pred in po obroku vadbo v njihovem pilates centru, nekajurno plavanje in recimo kakšni dve uri masaže, da se hrana malce porazgubi po telesu.

Silvia Lippai