031 335 220 [email protected]

 

S septembrom je naše društvo bogatejše za novo članico, Žužano Šeruga iz Term Dobrna. In da bi nas čimprej in čim bolje spoznala, so nas povabili na srečanje k njim. In ni nam bilo treba reči dvakrat!

Ena skupinica nas je proti Dobrni mahnila z avtobusom, nekaj pa se nam jih pridružilo kar na lokaciji. Meni so avtobusi super, ker se druženje začne že med vožnjo in na lokacijo po uri vožnje pridemo že prijetno sproščene.

 

 

FAMozno druščino je sprejel direktor Term Dobrna, g. Leon Tomašić. Njegove besede so nas tako prijetno pobožale. Brez oklevanja je priznal, da so ženske v podjetništvu boljše tako na področju vodenja ljudi kot tudi pri doseganju rezultatov. In kar je še pomembnejše: Žužana ima opravičilo za odsotnost na kolegiju, če se kolegij prekriva s prihodnjimi srečanji društva!

Ob kozarčku dobrodošlice in okusnih kanapejih smo si izmenjale najnovejše in najpomembnejše, nato pa nas je Darja popeljala na zgodovinski »sprehod« skozi Terme Dobrna ter ogled butičnih namestitev. Če morda niste vedeli – Terme Dobrna so najstarejše delujoče slovensko termalno zdravilišče z več kot 600 letno tradicijo. Naravni vrelci okrepijo telo in duha, pri roki pa so tudi strokovne specialistične storitve.

Človek ob poslušanju Darje in Žužane, ko razlagata o tem, kaj vse jegostom na voljo pri njih in kaj vse skriva zgodovina teh krajev, ne more, da se ne bi nalezel njunega navdušenja! Popeljali sta nas na ogled najnovejših luksuznih SPA suit. Vsaka je opremljena z lastno kadjo, v kateri si privoščite zdravilno kopel v vodi iz naravnih vrelcev. Voda ima stalno temperaturo 36 stopinj. Res so pomislili na vse – kad ima grelce, ki ohranjajo temperaturo vode ves čas, ko uživate v kadi.

 

Nato pa smo si ogledale še prenovljen butični welnes hotel, ki zagotovo zadovolji pričakovanja tudi najbolj zahtevnih gostov.

Zdraviliški dom, v katerem se izvajajo kopeli, sicer čaka na prenovo, v njem pa se med drugim skriva prečudovita dvorana, ki kar kliče po družabnih dogodkih, ki jih ne manjka. Naša Janja se ni mogla upreti, da ne preizkusi parketa za ples.

Ponudba je res pestra: od jesenskega spa programa, vikend oddiha, programa z vitaminskimi koktajli do razvajanja s prijateljico, welnes in shujševalnega programa z zagotovljenimi rezultati!

 

Nato smo se vrnile v Hotel Vita, kjer nas je v dvorani že pričakoval prim. mag. Branko Šibanc, dr. med. spec. infektologije. Ker je zdravje vodilo Term Dobrna, je spregovoril o razvoju butične zdravstvene ponudbe. Izvedele smo marsikaj zanimivega:

    • o posledicah stresnih stanj in pomembnosti spanja ter resnih zapletih, ki jih povzroča pomanjkanje le-tega,
    • o post-covidnem sindromu,
    • o klopih – zdravijo namreč tudi boreliozo – Ali ste vedeli, da so klopi, ki jih najdemo na ljudeh in živalih isti, da ne gre za drugo vrsto? In da še zdaleč ni nujno, da klopa dobite v gozdu? In da klop zavoha človeka in celo malo poskoči, da le lahko ujame gostitelja?
  • Da imajo tudi izjemno doktorico za ginekološke in urološke zadeve – dr. Petra Šket se nam zaradi neodložljivih obveznosti ni mogla pridružiti, je pa bila pogrešana – zagotovo bi jo vprašale marsikaj. Pa naslednjič 😉 

V okviru zdravilišča deluje diagnostično – rehabilitacijski center, v katerem sodelujejo z vodilnimi strokovnjaki na področjih ginekologije, urologije, nevrologije, ortopedije, psihoterapije, revmatologije in logopedije.

 

In še en moški je bil deležen pozornosti ženskega avditorija – to je bil g. Mihael Cigler, ki je eden redkih profesionalnih lobistov. Z zanimanjem smo prisluhnile njegovim razlagam, kaj lobiranje sploh je, zakaj lobiranje pogosto zamenjujemo s korupcijo, kaj je v resnici vloga lobista in kako lobiranje izgleda in deluje v praksi.

 

 

Ostalo nam je še druženje in klepet ob izvrstni ponudbi kulinaričnih dobrot, ki so nam jih postregli v restavraciji Kamin.

Bilo je prijetno za oko in razvajanje brbončic. Vsekakor v Termah Dobrna vedo tudi, da gre ljubezen skozi želodec. Očarane nad novo odkrito zgodbo Term Dobrna, izjemno prijaznostjo in širokosrčnostjo gostiteljev smo se poslovile.

Zopet je bilo tako, kot vedno, kadar se imamo dobro – čas je vse prehitro mineval. Me pa bi si želele šeeee…

Za konec pa še iskreno priporočilo: Če iščete pravi odklop od mestnega vrveža in čas zase, so Terme Dobrna prava izbira. Tako takrat, ko iščete nekaj posebnega za romantičen vikend pobeg v dvoje ali za družinske počitnice ali pa nekaj dni za druženje s prijateljicami. Vedno vas bodo sprejeli odprtih rok in srca. Od nas si vsekakor zaslužijo ******

Ker slika pove več kot 1000 besed, pa še fotografije naše Majde Resman in nekaj njih od Nataše Čampelj.

Zapisala: Nataša Čampelj