031 335 220 [email protected]

Zadnje preddopustniško srečanje smo preživele v Makolah. Pobudo, da smo se podale v ta, vsaj za nas, manj poznani del Slovenije,  je podala Alenka Kügerl, ki je bila tudi soorganizatorka tega izjemnega srečanja.

Občina Makole je nastala leta 2006 z izločitvijo od občine Slovenska Bistrica. Območje občine se nahaja na meji med statističnima regijama Podravje in Celje. V preteklosti je bil v Makolah rudnik črnega premoga v Šegi, tovarna opeke na Remontu, žaga na Dravinji, kovačija, vodni mlini za mletje pšenice, v kraju pa je bilo tudi mnogo malih obrtnikov. Danes je vodilna gospodarska panoga v občini turizem, ki iz leta v leto raste in se razvija.

Občino nam je predstavil župan Franc Majcen, ki jo vodi že tretji mandat. Po osvežitvi v Vinski fontani smo se popeljale po delu Forma vive, kjer umetnine razstavljajo umetniki iz celega sveta.

Srečanje smo nadaljevale na ekološki kmetiji Zeleni turizem, ki sta jo gostitelja Franc in Irena Vovk preuredila v pravo oazo miru sredi neokrnjene narave. Na kmetiji imata urejen glamping, naselje s štirimi hiškami in pastirski stan. Vse je izdelano iz naravnih materialov (les, slama, ilovica). Tako glamping hiške kot pastirski stan, so odlična izbira za pobeg iz vsakodnevnega vrveža. Na kmetiji ponujajo tudi glinene kopeli, ki so znane po svojih zdravilnih učinkih.

Poseben pečat srečanju so, s predstavitvijo svojih izdelkov,  dodale članice Alenka Kügerl, Mihelca Jeler, Vesna Neferamis in Mihela Gostenčnik, za katero upamo, da bo kmalu okrepila naše članske vrste. Vesna se nam je predstavila tudi s svojo največjo strastjo, petjem.

Po okusnem okrepčilu z domačimi dobrotami, klepetu in druženju  smo se razšle z mislijo na jesen,  ko se ponovno srečamo, družimo in pišemo nove uspešne zgodbe.

📸 Foto utrinki

Zapisala: Tanja Mejak