031 335 220 [email protected]

Naše srečanje na MOL-u se je pričelo z razgovorom z županom mesta Ljubljana, g. Zoranom Jankovićem. Naša predsednica se mu je najprej zahvalila, da je naš gost, čeprav je pravzaprav župan gostil naše društvo v »svoji rezidenci«.

Glede na čase, ki za župana državne prestolnice niso najbolj prijetni, je bil g. Janković zelo optimističen in je v svojem slogu velikega žara po napredku Ljubljane, pripovedoval o projektih, ki so v teku in ki jih še pripravljajo v tem letu. Človek kar ne more verjeti vsej tej njegovi energiji in želji po izboljšanju prav vsega v Ljubljani.

Dotaknil se je strategije razvoja socialnega varstva v MOL, načrtovanja vrtcev, kako načrtujejo sanacijo poplavnega območja na ljubljanskem barju in smotrnejšem načrtovanju gradnje, glede na vodne toke. Govoril je o gradnji kanalizacijskega sistema, čistilni napravi za izcedne vode, gradnji stanovanj v Stanežičah, kulturnem kareju na Metelkovi in akademije na Roški, notranjem cestnem obroču, Barjanski vpadnici, Centru Stožice, odlagališču nenevarnih odpadkov Barje, objektu za predelavo odpadkov, osvežitvi bregov Save – Rekreacijskem in izobraževalnem centru Sava, Oživitev nabrežij Ljubljanice: Petkovškovo nabrežje, Breg, Poljanski nasip, Grudnovo nabrežje, Hradeckega most pri Gradaščici, Karlovški most in nasip pa Krakovski nasip, Širše območje Špice, obnovitev mostov …Pa o parkirni hiši pod mestno tržnico, Plečnikov podhod in Plečnikova pot okoli Ljubljanskega gradu, podhodu Tivoli in o Plečnikovem podhodu in Plečnikovi poti okoli Ljubljanskega gradu, projektu Ilirija ter prenovi železniškega prometa in še in še …

Človek bi rekel, da bi moral ostati župan vsaj še desetletje, da bi končal vse te projekte. Vedno bolj verjamem, da si naš župan resnično želi, da bi bila Ljubljana najlepša prestolnica Evrope.

Po prijetnem razgovoru z g. Jankovićem nas je »pocarkljala« naša članica Nena Grmovšek iz firme Fiera s temo dneva DOM, NOTRANJA OPREMA in DOBRO POČUTJE v NJEM.

Nena je povedala: »Srce in duša mi poje ob vsakem novem projektu, rada imam svoje delo, kjer v vsakem domu, hiši ali stanovanju, poslovnem prostoru ali hotelu POVEZUJEMO DIZAJN s FUNKCIONALNOSTJO in ustvarjamo brezčasne AMBIENTE za vaše potrebe..

Naj opremljanje ne bo DRAMA, ampak NAVDUŠENJE v vsakem koraku do želenega cilja. Spodbujamo KULTURO BIVANJA in realiziramo SANJE – TOPLINO DOMA svojim naročnikom.

Govorila sem o napakah, ki jih delamo, če opremljamo sami, o tem, da smo zagotovo prihranek in ne strošek v celotnem projektu, o delu s srcem za ljudi in o tem, kdaj in zakaj poklicati na pomoč arhitekta ali notranjega opremljevalca …«. Tistih 40 minut je minilo prehitro in upam, da bomo podobno predavanje še kdaj ponovili.

Po tem »neuradnem prijetnejšem« delu je bila na vrsti skupščina društva, ki je prav tako minila v pozitivnem vzdušju in želji po enako dobrem delovanju društva tudi za naprej.

Nagrada nas je čakala na koncu. To je bila okusna in tudi za oči lepa pogostitev Vivo Cateringa iz Ljubljane, ob žlahtnih pijačah in odličnih biološko pridelanih mesninah Turistične kmetije PECL iz Malin pri Semiču ter malo manj nevarnimi nealkoholnimi pijačami, ki jih je daroval MOL. Ob izmenjavi obilice poslovnih idej smo kar pozabile na čas…

📸 Foto utrinki

Pripravila: Silvia Lippai