031 335 220 [email protected]

Srečanje in skupščina  društva FAM sta tudi letos zaradi spoštovanja vseh epidemioloških ukrepov za članice potekala preko ZOOM-a  ter za goste in predsedstvo skupščine v živo v prostorih podjetja Lin&Nil d.o.o., ki ga vodi podpredsednica društva FAM, Andreja Jernejčič.

Kot vsa leta do sedaj sta srečanje in skupščina potekala pod pokroviteljstvom župana najlepšega mesta, Zorana Jankoviča. Razgovor z njim je vodila predsednica društva FAM Andreja Ilgo. Župan je predstavil projekte, na katerih dela in izpostavil projekt Cukrarne, ki je zaključena in čaka le še na njeno otvoritev. Poudaril je, da je to projekt, na katerega je izjemno ponosen. Poleg tega je izpostavil več projektov, za katere si želi, da se jih izpelje do konca. Govoril je o tem, da na MOL-u  delajo na tem, da bo omogočena krožna plovba po Ljubljanici, saj bodo zapornice pri Cukrarni dvignjene. V nekaj letih bodo po Ljubljanici plule samo lesene ladjice na sončno energijo. Center mesta se pomika proti Kodeljevem na vzhodu in proti Špici na zahodu.

Župan Zoran Jankovič se je ob svojem odhodu zahvalil Silvii Lippai za vse njeno 25 letno vodenje ter delo v društvu FAM ter ji v zahvalo podaril izjemno lepo darilo, ruto s Plečnikovim designom.  FAM se je gospodu županu zahvalil za dosedanje sodelovanje ter mu izročil darilo društva FAM, saj so do sedaj skupščine razen lani in letos, večinoma potekale na MOL-u.

Sledilo je zanimivo predavanje Sandija Kofola (O. K. Consulting d.o.o.) na temo Čustvena inteligentnost v sodobnem poslovnem svetu. Sandi je predstavil model krožne emocionalne reakcije in s katerim je opisal, kako poteka proces nastajanja čustva. Model je zelo uporaben v praksi, saj posamezniku pomaga razumeti, kako je njegovo čustvovanje odvisno od njegovega razumevanja sveta okoli sebe oziroma njegove razlage trenutnega dražljaja iz okolja. Poudaril je, da so čustva pravzaprav energija, s pomočjo katerih dosežemo želene cilje in želje. Tudi Sandiju je ob zaključku predavanja Silvia Lippai v znak zahvale podarila darilo društva FAM.

Sledil je zanimiv pogovor na temo, kako v času korone ustvarjalno preživeti brez dela, ki ga je vodila Andreja Jernejčič. Z gostoma, pevko, skladateljico in avtorico besedil Ditko ter raperjem  Rokom Terkajem – Trkajem se je pogovarjala o njunem ustvarjalnem delu v času epidemije, ki je bilo seveda drugačno od načrtovanega. Mlada ustvarjalka je v tem času izdala vinilno ploščo, napisala več 10 avtorskih pesmi in postala inštruktorica obrazne joge. Pripravlja se tudi na prodor na tuji trg. Trkaj je v času epidemije izdal prvo knjigo za mlade z repom, imenovano Repki, obenem pa pripravlja tudi novo zgoščenko. Prav tako je v svojem podjetju zaposlil dodatne ljudi. Mlada glasbenika sta dokaz, da je treba tudi v manj naklonjenem času, ki smo mu priča, vztrajati in ostati pogumno delaven. Vsi trije so ob zaključku prejeli darilo društva FAM.

Rok je na pobudo Andreje Jernejčič tudi odrapal eno na hitro sestavljeno rap-pesem na temo – FAM, 25 let in Silvia, Ditka pa je zapela nežno najnovejšo  pesem, ki nam je vsem pobožala dušo.

Zanimivemu pogovoru je sledila letna skupščina društva FAM, ki je za članice potekala preko ZOOM-a in na njej smo govorile o turbolentnem dogajanju v letu 2020, o finančnih izkazih za leto 2020, poleg tega smo še pregledale plan delovanja društva za leto 2021, ki ga je glede na epidemiološko sliko izjemno težko datumsko opredeliti. Vendar ne glede na to, se bomo trudile poiskati najboljše možne rešitve v dani situaciji.

Poskrbele smo, da gosti niso ostali lačni in jih pogostile z Vivo “to go box-i”, ki smo jih  naročile pri podjetju Vivo Catering naše članice Jerneje Kamnikar. Za sladke dobrote pa je poskrbela naša nenadomestljiva Ema Pogačar iz podjetja Conditus Bled z vsemi njihovimi okusnimi izdelki. Vse je bilo po »reglcih« torej za s seboj.

V podporo obema glasbenikoma, ki ju je gostila Andreja Jernejčič, smo se odločile, da pomagamo  raparju Trkaju  in njegovi čudoviti knjigi  Repki, ki jo je izdal leta 2020 s tem, da ju ponudimo članicam v odkup za njihove najbližje in tudi kot darila. Enako za CD-je, vinilke in posnetke na USB ključku naše čudovite pevke Ditke.

 

Ditka

  • vinilna plošča – 20 eur
  • USB ključek – 13 eur
  • CD-ji – 15 eur
  • Knjiga Uglasbena poezija 1 – Note in akordi za kitaro – 25 eur

 

Trkaj

  • Knjiga Repki s CD-jem – 30 eur

 

Vsa naročila lahko oddate meni in bom oddala skupinsko naročilo.

 

Fotografije iz srečanja in skupščine si lahko ogledate tukaj.

 

Zapisala: Ula Ažman