031 335 220 [email protected]

Spremembe vredna

 

Dopoldne je kazalo na sodni dan. Ampak je že tako, da so nam tisti zgoraj naklonjeni in je v času našega srečanja že sijalo sonce. Ker smo sončne. In ker smo se peljale na srečanje, ki nam je obetalo obilo pozitivne energije.

Naša Tanja Skaza je uspešna poslovna ženska, ki je poslovno okolje zamenjala za barvito pot raziskovanja prostranstev duha in osebne rasti. Je mama, žena, prijateljica in poslovna ženska. Vse vloge opravlja z največjo strastjo, še posebej takrat, ko ji s prepletanjem predstavljajo izzive. Na vodstvenem položaju je že približno 20 let in še vedno se rada uči od vseh, ki jo navdihujejo. Med njimi so tudi njeni dragi sodelavci. Svoje veščine in znanje jim zato tudi sama rada vrača, saj verjame, da so le tako vsi lahko še boljši. Nenazadnje pa je oseba, ki živi za lep danes in se trudi za še boljši jutri.

Podira pregrade in stereotipe med moškim in ženskim vodenjem ali poklici. Zna uravnotežiti razvoj poslovne kariere z vlogo matere in soproge. Te izkušnje prenaša na mlajše generacije managerk in podjetnic ter vse, ki želijo po tej poti.

V prostem času veliko bere, od leposlovja do strokovne literature, je športno aktivna, odlično kuha, najde čas za meditacijo in iskanje notranjega ravnotežja. Najbolj zasije ob omembi svoje družine, moža Igorja in dveh sinov.

Iskreno priznava, da je v svoji kreativnosti včasih premalo dosledna, da jo želje in ideje lahko tudi zapeljejo. Pravi, da je operativno delo njena šibka točka, žalostijo pa jo predvsem spoznanja o neiskrenih odnosih. »Vedno bi bilo lahko še boljše«, kritično ocenjuje svoje preteklo delo, a je nanj ponosna. Pot je bila dolga, tudi negotova. A polna vere, da je Spremembe vredna. Vredna novih sanj.

Napisala je knjigo Spremembe vredna, v kateri skozi lastno življenjsko izkušnjo spodbuja, da spoznamo svojo vrednost, strasti in sledimo klicu srca tako na poslovnem kot tudi na zasebnem področju. Knjiga je namenjena dekletom, ženam, damam, ki iščejo moč in pomoč za korak k osebnim spremembam in uresničevanju lastnih želja ter potencialov.

Namenjena je vsem vodjem in kadrovskim strokovnjakom pri ozaveščanju pomena poznavanja in spoznavanja svojih sodelavcev. Da v njih odkrijejo bogastvo talentov, kapital znanja in povsem človeških, osebnostnih vrlin. Da jim zagotovijo delovno okolje, v katerem vse to lahko vložijo v napredek in rast podjetja ter ob tem rastejo tudi sami.

Prva naloga je bila naša svečana zaprisega:

Vse, kar se v skupini pove, ostane zaupno
Primerjamo se same s sabo, ne z voditeljico, ne z ostalimi sočlanicami. Vse smo edinstvene.
Sebi in drugim pomagamo po svojih zmožnostih.
Ni neuspeha, je samo povratna informacija, zaradi katere rastem.
Vse kar delam, delam za dobro sebe in drugih.

Nadalje je Tanja posegla v svojo preteklost, svoje izkušnje in povedala zakaj se je pravzaprav odločila menjati svoj ugodni položaj uspešne direktorice za novo, neznano področje. V knjigi Spremembe vredna se je posvetila razmišljanju:

Kaj sem želela postati in zakaj sem se odločila za spremembo,
kako prepoznati svojo vrednost in jo začneti živeti,
zakaj smo izjemne,
kako živeti svojo osebno in poslovno odličnost,
kako slediti svoji strasti in odkriti svoj potencial
kako preslišati izgovore za lastni uspeh/neuspeh,
kako razviti pozitivno naravnanost;

Popeljala nas je v naše otroštvo in z nami pogledala v našo bodočnost – kje in kako se vidimo pri 80-ih.

Dotaknila se nas je njena toplina, želja po premagovanju strahov in lastni rasti. Ker ja, vsaka od nas je edinstvena in tega si ne smemo dopustiti odvzeti.

Povzela: Silvia Lippai

https://photos.app.goo.gl/UasJGiUR4yhTDdez7 (foto Majda Resman)

https://photos.app.goo.gl/S1WqGKvzqnkXzo8fA (foto Marija Trenz)