031 335 220 [email protected]

Minilo je več kot 9 mesecev od našega zadnjega srečanja v živo. Končno smo se spet zbrale na Rudniku, kjer nas je čakal avtobus z izjemno prijaznim in šaljivim šoferjem Matjažem. Na lep dan, obsijan s soncem, ki je bil kot naročen za naše srečanje, smo se odpravile na pot proti Radovljici in Lescam.

V Radovljici smo se na kratko ustavile v trgovini Arnika, ki ponuja prehranska dopolnila. V Arniki nam je lastnica Andreja Pavlin na kratko predstavila zgodovino podjetja, nato pa smo se hitro odpravile naprej na našo končno lokacijo, v kamp Šobec. V kampu Šobec nas je sprejel direktor kampa Uroš Ambrožič. Ob kozarčku penine smo poklepetale in se podružile, nato pa nam je g. Uroš povedal nekaj več o zgodovini Šobca, ki obstaja že kar od leta 1956. Zgodovina samega bajerja in njegove uporabe pa še dosti dlje. Direktor nam je povedal, da so v kampu Šobec v zadnjih nekaj letih speljali za okvirno 7 milijonov eurov investicij iz lastnih sredstev, na kar je izjemno ponosen. Leta 2108 so dokončali izgradnjo nove restavracije, trgovine in upravnih prostorov. V letu 2020 so pridobili trajnostni certifikat ZELENI KLJUČ, na katerega so zelo ponosni. Certifikat Zeleni Ključ je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. Marca 2021 so zaključili s prenovo recepcije kampa. Prizadevajo si, da bodo v prihodnje postali prvi “zero-waste” kamp v Sloveniji. Po predstavitvi kampa, nam je Matevž Strajnar, najemnik restavracije Šobec, predstavil restavracijo ter plane za letošnje leto, saj je restavracija v njegovih rokah šele mesec dni. Po predstavitvah nas je Uroš Ambrožič popeljal na krajši sprehod po kampu Šobec. Narava in urejenost kampa nas je navdušila. 

Sledil je uradni del dogodka, na katerem se nam zaradi zapletov na meji na žalost ni mogla pridružiti Manca Izmajlova. Zato je z glavno temo dneva –  predstavitvijo NU-GEN firme in izdelkov Arnike nadaljevala naša članica Mihaela Jeler, ki nam je predstavila pomen imunskega sistema za naše zdravje ter predstavila meritve, ki jih izvaja z biofotonskim skenerjem (z Nobelovo nagrado nagrajeno tehnologijo) ter prehranska dopolnila Arnike, ki jih svetuje pri določenih zdravstvenih stanjih ter slabšemu stanju imunskega sistema. Poleg tega nam je predstavila možnost, da za nas pripravi promocijo zdravja na delovnem mestu, ki je zdaj obvezna za vsa podjetja ter nam ponudila individualno svetovanje in popuste ob nakupu prehanskih dopolnil. Ob zaključku uradnega dela sta nam Aleksandra Grilc Tomažin ter Eva Mercina predstavili podjetje Ayatana, ki je mlado podjetje iz Lesc na Gorenjskem, ki ga gradi ekipa ljubiteljev kombuche, fermentacije ter dobre, predvsem pa lokalne hrane ter portal gusty.si, ki je Ayatanin lifestyle portal in združuje znanja in učenje o polnovredni rastlinski prehrani, zavednem gibanju ter umu in skrbi zase. Aleksandra in Eva sta za nas pripravili tudi pokušino kombuche in vodnega kefirja. 

Po koncu uradnega dela je restavracija Šobec pripravila odlično pogostitev ob robu bajerja, kjer smo se FAMovke okrepčale, naklepetale in družile do sončnega zahoda. Seveda niso manjkale kremšnite naše super Eme Pogačar iz Conditus Bled, ki je bila prepričana, da jih potrebujemo še za »s sabo«. Če bi slučajno na poti domov omagale. 

Povezava na fotografije:

Majda Resman: https://photos.app.goo.gl/FASRdpo4yH88JJgz5

Marija Trenz: https://photos.app.goo.gl/r6nH61y5a2ZpVzBWA

 

Zapisala: Ula Ažman