031 335 220 [email protected]

Ob čakanju, da pripelje avtobus na Rudnik, je pričelo deževati. Ne deluje najboljše tole z vremenom. Ampak na Ptuju menda sije sonce, zato je optimizem vseeno prisoten.

In zgodilo se je. Ptuj in AMZS center kartinga in moto športa obsijana s soncem čakata na nas. Naspidirane smo. Ampak vseeno je potrebno najprej opraviti vse uradne obveznosti, kot sledijo z vabila. /za tiste, ki vas ni bilo si pogleje: https://www.amzs.si/center-sporta/kje-smo/

Pozdravni nagovor je imela predsednica društva Andreja Ilgo in povedala, da je vesela, da smo se kljub koroni zbrale v takem številu in da sta prav iz tega vzroka morali septembra odpasti srečanji v Puli in Zagrebu. Bo pa toliko več srečanj, ko mine ta Covid pandemija.

Naša današnja  gostiteljica je mag. Lucija Sajevec, direktorica AMZS d.d., ki odlično vodi podjetje že od leta 2014.  Pod njeno taktirko je:

  • AMZS lani prejel priznanje Združenja Manager – Vključi.vse.
  • Januarja letos ji je Združenje Manager podelilo priznanje Mladi manager 2019.
  • V tem mesecu, prav na njen »okrogli« rojstni dan pa je prejela priznanje – 52. Nagrada GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, prav tako za leto 2019.
  • V vmesnem času je od Women Economic Foruma dobila še WEF 20 nagrado za »Excetional Women of Excellence«.

Kaj je še dodati k tej odlični predstavitvi? Upamo, da ostane še dolgo z nami FAM-ovkami in ja, res smo ponosne nanjo.

Lucija Sajevec je predstavila delniško družbo AMZS, ki v taki obliki deluje že od leta 1996.

»AMZS d. d. je z več kot 400 zaposlenimi glavni izvajalec storitev, ki jih svojim članom zagotavlja Avto-moto zveza Slovenije. Najpomembnejše so naslednje storitve: tehnični pregledi, storitve registracije vozil, sklepanje avtomobilskih zavarovanj, opravljanje pomoči na cesti, prevozi vozil, mehanične, vulkanizerske storitve in druge tehnične storitve, izvajanje programov varne vožnje in zakonsko predpisanih usposabljanj za voznike. Kot velik izvajalec storitev javnih pooblastil želi AMZS d. d., s kakovostnim in natančnim opravljanjem predpisanih pregledov kar najmočneje prispevati k povečanju kakovosti delovanja vozil in s tem zagotavljati večjo varnost na cestah. Dejavnost družbe poteka v 30 centrih po vsej Sloveniji, vključno z AMZS Šolo vožnje z enotama v Ljubljani in Trebnjem, AMZS Centrom varne vožnje na Vranskem s 6,6 hektari asfaltiranih površin in devetimi vadbenimi sklopi in AMZS Centrom kartinga in moto športa v Slovenji vasi pri Ptuju. AMZS kot skrbnik varne mobilnosti (ne)posredno vpliva na spreminjanje navad uporabnikov mobilnosti. Skozi prizmo varnosti, novih tehnologij in trendov v razvoju postaja vse bolj »zelena« blagovna znamka, ki je pogosto na cesti zaradi pogona na elektriko celo neslišna in predvsem okolju prijaznejša.«

Lucija pove o sebi, da ji je bilo pravzaprav avtomobilizem  položen v zibelko, saj se je z Avto-moto zvezo povezala že v otroštvu, ko je leta 1989 prevzela svojo prvo tekmovalno licenco.

Dotaknila se je tudi problematike delovanja AMZS v času epidemije in kako sprotno rešujejo probleme in iščejo nove rešitve. Rekla je: »Ta situacija nas je postavila v povsem nov položaj. Nič ni več samoumevno. Ves čas je potrebno spremljati zdravstveno situacijo, se prilagajati, uvajati  spremembe in iskati nove in nove rešitve. To smo delali tudi doslej. Vedno smo skušali naše delo nadgrajevati, v tem stresnem obdobju pa moramo prestaviti v še višjo prestavo, ker bomo le tako lahko konkurirali na trgu in vam uporabnikom nudili najboljše in po vaših željah.«

Govorila je tudi o uveljavljanju dobrih praks, ki se kažejo ob takih krizah. Sprotno prilagajanje je nujno in nič ni stalnica. Iskati je potrebno nove tržne niše, ki jih v dani situaciji narekuje trg. Tisti, ki se bodo dovolj hitro odzivali, bodo uspeli – preživeli.

Manuel Pungertnik, inštruktor AMZS centra varne vožnje na Vranskem nam je povedal, kaj je pomembno za varno vožnjo in kaj naj ne bi nikoli počeli med vožnjo. Varna vožnja je pomembna za vse udeležence v prometu, ne le za voznika. Malce nam je tudi že razložil, kako bo potekalo karting tekmovanje, ostalo pa je prepustil tamkajšnjim strokovnjakom.

Darja Furek, ki je  bila tudi naša vodička iz Ljubljane do Ptuja in Slovenje vasi, nas je umirila in z nekaj vajami primerno pripravila na tekmovanje.

In napočil je veliki trenutek. Pred tekmo so nas dodobra podučili kako voziti, na kaj paziti, … Malo nas je bilo strah, kako bomo zmogle, ampak po fotografijah boste videle, da smo bile kot pravi dirkači. No, nekatere so precej izstopale. Prilagam tudi končni vrstni red udeleženk kartinga. Vse si zaslužimo pohvale. Nekatere pa tudi malo več.

  • Zmagovalka je bila Ema Pogačar – Conditus Bled (letos kaže, da so Pogačarji zmagovalci),
  • druga je bila Andreja Jernejčič, Piar agencija Lin & Nil Ljubljana, naša podpredsednica, ki je v otroštvu ta šport trenirala – tokrat je imela žal malo smole,
  • tretje mesto pa je zasedla Tjaša Grünfeld, Teca, Caravan in Gostišče Livada Ljubljana (ni čudno, da je bila tako dobra, ko ima vendar tri firme in teče ves čas od ene do druge).

Po razglasitvi prvih treh je sledila pogostitev nove Vivo catering ponudbe. VIVOVCI so v življenje spustili novo blagovno znamko VIVO BOX TO GO. VIVO BOX TO GO so  razvili s trajnostno miselnostjo za naročnike današnjega časa, za online povezovanje poslovnih dogodkov na večih lokacijah hkrati in za take primere, kot je bil naš današnji.

Zmagovalka Ema Pogačar nas je ponovno pogostila s svojimi najboljšimi Conditus kremšnitami (že na avtobusu smo se okrepčale z njimi), tako da je bilo vse še mnogo slajše. Nazdravile smo tudi z vincem, vendar šele po tekmi, saj je trezna glava prvo vodilo varne vožnje.

 

Dogajanje povzela: Silvia Lippai

Povezava na fotografije: https://www.drustvo-fam.si/old/galerije/amzs3/index.html