031 335 220 [email protected]

Kot vedno je srečanje pričel naš vsakoletni pokrovitelj g. Zoran Janković, župan najlepšega mesta v Evropi, Ljubljane. Povedal nam je, kaj se je novega zgodilo  v  letu od našega zadnjega srečanja. Kot vedno, je poln navdušenja pripovedoval o uspelih projektih, koliko cest so že prenovili, kako napredujejo že začete gradnje objektov, o prenovi Cukrarne, …..  in kaj vse načrtujejo v tem letu.

Po g. Jankoviću je besedo prevzela  predavateljica prof. dr. Verica Trstenjak s temo dneva: Brexit kot pravni, politični in gospodarski izziv ter kaj čaka po njem Britance in kaj nas ostale Evropejce. Nazorno nam je prikazala, kaj bi pomenil odhod Velike Britanije iz Evropske skupnosti in kakšne bi bile posledice tako za njih, kot za nas ostale. Več si lahko pogledate v priloženi datoteki.

Po končanem predavanju je dr. Nataša Pirc Musar odprla letno skupščino društva FAM. Zapisnik je v prilogi.

Po skupščini nam je  mag. Jerneja Kamnikar predstavila, s čim se bo Slovenija predstavila v letu kulinarike 2021 in tudi, kako se peče prava slovenska potica. Vse te Vivove dobrote  smo obilno preizkušale v nadaljevanju – v družabnem delu srečanja, kjer je za tekoči del poskrbel g. Peter Malenšek, lastnik EKO kmetije Pecl iz Malin pri Semiču z belokranjskimi vini.

📸 Foto utrinki Marije Trenz

📸 Foto utrinki Majde Resman 

Povzela: Silvia Lippai