031 335 220 [email protected]

Začelo se je z raznovrstnimi napitki in odličnimi prigrizki pod taktirko Ferda Gumzeja, direktorja gostinstva. Uvodno rdečo nit ŽENSKA – Fatalna, Atraktivna, Močna je predstavila igralka Tina Gorenjak, ki je tem atributom dodala še fenomenalne, aktivne, agilne, mladostne, mavrične in mile ambasadorke ženskega spola, lahko bi rekli le FAJN FRAJLE. Prebrala je odlomek iz knjige pisatelja, ki na hudomušen način, vendar pravilno, govori o moškem razmišljanju o ženskah: »Med opazovanjem sončnih odsevov se je spraševal, čemu pravzaprav služijo moški? Čisto mogoče, da je možatost imela v davnih časih, ko je naokrog hlačalo še precej medvedov, posebno in nenadomestljivo vlogo. Že nekaj stoletij pa moški očitno niso služili ničemur več. Še najmanj škode povzročijo, če dolgčas odženejo s kakšno partijo tenisa ali igro golfa. Na žalost se jim včasih zazdi koristno pospešiti napredek in zgodovino. Z drugimi besedami: sprožiti revolucijo ali vojno. Revolucije in vojne poleg absurdnega trpljenja uničujejo najboljše stvari iz preteklosti in ljudi vsakič primorajo, da iz nič ponovno zgradijo svet. Tok človeškega napredka, ki naj bi se sicer postopoma vzpenjal, je tako primoran ubrati nepredvidene, kaotične, neorganizirane in nasilne stranpoti. In za to so, neposredno in izključno (nagnjenost k tveganju in igram na srečo, z groteskno puhlostjo, neodgovornostjo in brutalnostjo), odgovorni moški. Svet, ki bi ga sestavljale ženske, bi bil v vseh pogledih na višji razvojni stopnji. Morda bi se razvijal počasneje, zato pa nepretrgoma, brez vračanja v preteklost in prekinitev zaradi usodnih vzrokov, vodil k vsesplošnemu zadovoljstvu.« Aplavz? Seveda je bil. Ampak to me itak že vemo od nekdaj. Da smo najboljše.

Po uvodnem delu smo se preselile v Kavarno Union, kjer je vse pozdravila namestnica predsednice društva FAM dr. Irena Horvat Žnidaršič. Njej je sledil pozdravni nagovor glavnega direktorja GH Union g. Tomislava Čeha in predstavitev Union hotelov s strani Martine Marušič, direktorice prodaje in marketinga in seveda – naše članice, ki je med drugim povedala tudi:

»Grand hotel Union, ki praznuje častitljivih 110 let je bil nekoč osrednje dogajalno stičišče umetnikov, znanstvenikov, skratka raznolikih gostov, ki so prav tukaj pisali zgodovino.
Danes si želimo ne le ohraniti ta del zgodovine, temveč jo obuditi, nadgraditi, širiti in pisati novo zgodovino. Ne le to, s prenovami, z novimi tehnologijami, intenzivno nadgradnjo storitev in aktivno podporo različnim kulturnim dogodkom, želimo, da Grand hotel Union zopet postane osrednje dogajalno prizorišče. In moram priznati, da nam to s programsko širino dobro uspeva. Še posebno s podporo dogodkom, kot je Melanholični Croquis ali predstavo Priznam, kjer smo se za sodelovanje odločili ravno zaradi tega edinstvenega združevanja drugačnih si vsebin, ki združujejo in ne nazadnje zato, ker želimo Ljubljančanom in ostalim gostom ob 110 obletnici podariti novo zgodbo, ki bo del naše preteklosti.« Martina je govorila tudi o ostalih hotelih, ki so v sklopu d.d. Union Hoteli, o čemer pa lahko preberete na www.union-hotels.eu .

Po uradnem delu nas je Zvezdana Mlakar pozdravila z uvodnim tekstom O ŽENSKI in nadaljevala razpravo o njem. Vmes smo prisluhnile piano koncertu – pianistke Beate Barcza in priznanega violinista Vasilija Meljnikova (profesorja na glasbeni akademiji).
V komercialnem kotičku so se predstavile firme: Pomlad nail bar & spa, Skin regiment, ličenje T spot studio,, Max & Co, ….
Ob odlični hrani GH Union smo okušale Vina Vipava, penino Zelen, Dveri Pax, Benedict Red, Verus, Sauvigon, …

Ob koncu smo si ogledale tudi hotel, ki je očaral svoje goste že pred 110 leti in jih bo še nadaljnjih 110 in več let.

📸 Foto utrinki