031 335 220 [email protected]

Začelo se je v lepi knjižnici Srednje šole za gostinstvo in turizem v Ljubljani, ki je vsa ovešena s priznanji, ki jih je prejela tako šola kot njeni dijaki in kjer nam je ravnateljica ga. Marjeta Smole predstavila zgodovino in zdajšnje delovanje šole.

Ga. Smole je povedala, da izvajajo izobraževanje za mladino in odrasle, razne tečaje za profesionalce, kuharske tečaje za začetnike in tematske tečaje, nacionalne poklicne kvalifikacije za dietnega kuharja, pomočnika kuharja, pomočnika natakarja idr.

Šolsko leto 2014/2015: vpisanih 687 dijakov. Število izobraževalnih programov: 4

Srednje strokovno izobraževanje (4 leta) + poklicna matura
Program:
GASTRONOMIJA IN TURIZEM
GASTRONOMY AND TOURISM
Srednje poklicno izobraževanje (3 leta) + zaključni izpit
Program:
GASTRONOMSKE IN HOTELSKE STORITVE
GASTRONOMY AND HOTEL SERVICES
Srednje poklicno-tehniško izobraževanje (2 leti) + poklicna matura (pogoj za vpis: zaključni izpit)
Program:
GASTRONOMIJA
GASTRONOMY
Poklicni tečaj (1 leto) + poklicna matura (pogoj za vpis uspešno opravljen 4. letnik gimnazije ali katerekoli srednje strokovne šole)
Program:
GASTRONOMIJA IN TURIZEM
GASTRONOMY AND TOURISM

 

Srednje strokovno izobraževanje Vocational secondary education
Zaključni izpit Final exam
Srednje strokovno izobraževanje Technical secondary education
Poklicna matura Vocational matura

Vse, kar bi še dodatnega želele izvedeti, lahko najdete na njihovi spletni strani www.ssgtlj.si – na galeriji (ogled dogodkov) pod https://plus.google.com/photos/106325339157022444113/albums?banner=pwa.

Sva se pa z ravnateljico dogovorili, da bodo tudi za članice FAM pripravili kak krajši tečaj kuhanja in strežbe, če boste to želele.

Tema dneva je bila tokrat: Poslovno oz. svečano kosilo/večerja z bontonom, višje predavateljice in naše članice mag. Jerneje Kamnikar Toroš, ki je ob pogrinjkih predstavila kaj in kako in kaj se sme in kaj ne sme početi na svečanih kosilih ali večerjah.

Sledilo je družabno srečanje s pogostitvijo. Kuhali in stregli so dijaki ( pod budnimi očmi profesorjev in mentorjev) SŠGT LJ, ki so svoje delo več kot odlično opravili (kar poglejte spodnje slike, kaj vse so nam pripravili). Bil je več kot prijetni večer, me pa smo malo tudi v živo ponavljale, kar nam je pred tem povedala Jerneja. Da so jedi bile še boljše, smo ob vsaki hrani pile drugo vino sponzorja Martina KRAPEŽA z VINI KRAPEŽ iz Vrhpolja 95 v VIPAVI (GSM: 040 21 95 00). Če želite nabaviti vina za novoletne praznike oz. novoletna darila, ga kar pokličite. Cenik sem vam že poslala. Sva se pa tudi pogovarjala, da bi bile za FAM-ovke posebne dobave vina v rinfuzi. Začnemo z letom 2015.

Ob koncu nam je predsednica še povedala, da smo v novembru postale polnoletne (društvo FAM je napolnilo 18 let in seveda smo temu nazdravile) in nam vsem zaželela čudovito leto 2015, tako na osebnem, kot tudi na poslovnem področju.

📸 Foto utrinki

Zapislala: Silvia Lippai