031 335 220 [email protected]

Povezovanje, sodelovanje, znanje, empatija in pametna uporaba umetne inteligence so bili rdeča nit dogodka Dan Hrvaške v Sloveniji. V sodelovanju s hrvaško poslovno skupnostjo Osjeti Hrvatsku in slovenskim podjetjem Tim Valores smo z dogodkom obeležili svetovni dan ženskega podjetništva, ki je po določilu OZN 19. november.

Dan Hrvaške v Sloveniji sodi med prizadevanja za tesnejše povezovanje podjetnic in podjetnikov z obeh strani meje. Udeležence sta nagovorila Hrvaški veleposlanik v Sloveniji mag. Boris Grigić ter podpredsednica Društva Slovensko Hrvaškega prijateljstva dr. Diana Dimnik. Video pozdrav je udeležencem namenila tudi slovenska ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh.

Osrednji del dogodka je bila okrogla miza na temo Podjetništvo med empatijo in umetno inteligenco, na kateri so sododelovale Barbara Domicelj, generalna direktorica Microsoft Slovenija, prof. dr. Olga Markič s Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Darinka Bistrović, ustanoviteljica in direktorica podjetja Didacta Advance iz Hrvaške, Janja Pavetić, lastnica in kreativna direktorica hrvaškega podjetja za notranji dizajn Magis Wall ter Diana Gligorijević, soustanoviteljica telekomunikacijske skupine TeleGroup, ki deluje v regiji Zahodnega Balkana, prodira pa tudi v druge dele Evrope in na Bližnji vzhod.

Podjetnice so si bile edine, da je umetna inteligenca naša realnost in da je v mnogih podjetjih prisotna že desetletja. Treba pa jo je znati uporabljati, za kar je nujno izobraževanje in ozaveščanje. Tudi opozorila glede varnosti so vsekakor na mestu, saj si skupine ali posamezniki povsod po svetu intenzivno prizadevajo k zlorabi in prevaram. V svojih podjetjih podjetnice sledijo evolucijskim spremembam in potrebam po novih oziroma spremenjenih delovnih mestih, saj vrsta obstoječih  zaradi umetne inteligence ni več potrebna.  Okrogla miza je bila odlična priložnost za izmenjavo izkušenj in praks in dokaz, da povezovanje in sodelovanje lahko pomagata pri premagovanju ovir in pomanjkanju znanja. Ne le na področju uporabe umetne inteligence, temveč pri vseh področjih, so si bile enotne razpravljalke.

Simboličen izraz tesnega sodelovanja med državama in obema poslovnima skupnostima je bila predstavitev novega izobraževalnega programa Manager upravljanja z osebnimi in poslovnimi financami, ki ga bosta v partnerstvu oblikovala Valores School slovenske podjetnice Irene Linasi, ki vodi podjetje Tim Valores in Evropska poslovna šola EBUS iz Hrvaške, ki jo vodi dekan Vitomir Tafra, ki je tudi pripravil celoten izobraževalni program. Program ima tri module, izvajal pa se bo v Ljubljani in v Zagrebu, v obeh jezikih.

Družba Lisca je za zaključek srečanja ženske podjetnice prek motivacijskega nagovora direktorja Luke Južna nagovorila z atraktivno modno revijo njihove najnovejše linije spodnjega perila.

Hvala vsem partnerjem dogodka in vsem, ki ste kakorkorkoli prispevali k njegovi izpeljavi.

Dogodek so podprla številna slovenska podjetja, ki so že prisotna na obeh trgih ali si za to prizadevajo, Tim Valores, Lisca, Medex, Terme Krka, Labena, Vivo Catering, Vina Mavrič, Conditus in mednarodno podjetje TeleGroup.

📸 Foto utrinki

Zapisala: Tanja Mejak