031 335 220 [email protected]

Oktobrsko srečanje nas je ponovno postavilo pred izzive hitre menjave lokacije in nekaj malega tudi v prilagajanju programa. A ženske to zmoremo.

Povezale smo se z našo gostiteljico, članico Tjašo Grünfeld, ki jo poznate iz restavracije Livada in se tam prepustile dvema odličnima predavateljicama. Dr. Nena Kopčavar Guček, dr. med., primarijka, specialistka družinske medicine nas je dodobra podučila o cepljenju. O njegovih prednostih, zadržkih, statističnih podatkih, zgodovini. Izjemno koristno za vse, ki ki smo občasno postavljene pred dilemo cepiti se ali ne.

Doc. dr. Milena Fornazarič, naša članica, pa nam je odstrla vsaj delček delovanje današnjih medijev, ki tako pomembno vplivajo na družbenookolje, oblikujejo naše vrednote, pogled na izzive sodobne družbe, najsi bo lokalno ali globalno. Ključno sporočilo – medije je potrebno sprejemati s filtri, z razumom in vedenjem, kaj je njihovo osnovno poslanstvo. V primeru zasebnega lastništva je to seveda dobiček, v primeru javnega zavoda pa – vsaj do sedaj – politični vpliv.

Tatjana Kolenc, prav tako naša članica, ustanoviteljica Srčnega mentorstva, je predstavila katalog mentorstev, za izdajo katerega smo zaslužnetudi članice FAM. Gre za prvo tovrstno publikacijo pri nas, ki smo jo imele priložnost predstaviti tudi na mednarodnem dogodku G100. Izdaja kataloga je tudi prvi korak, da članice aktivno vstopimo v sistem mentorstva, kot mentoriranke ali mentorice.

In za konec še Luka Markus, pevec, igralec, animator, producent, ustvarjalec različnih talentov, s tremi odličnimi glasbenimi izvedbami, ki so nas preprosto navdušile.

Tjaši Grünfeld lepa hvala za pogostitev in Emi Pogačar za izvrstne kremšnite, ki jih lahko s svojim logotipom naročite na njenem naslovu.

 

                                                                                                                                                              Pripravila: Darinka Pavlič Kamien