031 335 220 [email protected]

Pred šestimi dnevi smo se nazadnje srečale v živo v Ljubljani. Zaradi epidemije so se dogodki zvrstili v mesecu juniju in v naslednjih mesecih se še bodo. Z avtobusom smo se odpeljale proti Celju, kjer so nas v Tehnoparku Celje pričakale n tri naše članice, gostiteljice, in sicer Alenka Vodončnik, Katarina Hohnjec in Tadeja Fendre.

Na začetku smo prijetno poklepetale ob penini in jagodah. Temu je sledil pozdrav direktorice Tehnoparka Celje Andreja Erjavec, ki nam je povedala nekaj besed o Tehnoparku ter nas povabila, da se ga ogledamo in se v različnih interaktivnih igrah tudi preizkusimo. Park se nahaja v že od nekdaj ikonični mestni stavbi Celja, v nekdanji veleblagovnici Tehno Merkator, ki so jo odprli leta 1971. Takrat je bila prva sodobna veleblagovnica v Celju, saj je že imela tekoče stopnice in klimatsko napravo. Tokrat je prenovljena stavba odprla vrata kot park prvi park za spodbujanje znanosti, tehnologije in inovativnosti v Sloveniji. V Tehnoparku Celje želijo vzpodbuditi zanimanje za znanost in tehnologijo. Dame smo z obiskom parka pridobile neposredno izkušnjo iz naravoslovja in tehnologij. Pridobile smo zavedanje, kakšen pomen ima razvoj tehnologij za naše življenje in za svet, v katerem živimo.

Po ogledu in preskušanju interaktivnih iger smo nadaljevale z uradnim delom našega srečanja. Pred začetkom nas je spremljala glasba citrarke Jasmine Levičar. Dogodek Društva poslovnih žensk FAM je otvoril župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, ki nam je predstavil Celje, zgodovino stavbe, v kateri domuje Tehnopark Celje in jo je občina v preteklosti odkupila in obnovila za namene Tehnoparka Celje. Po umirjeni zvočni terapiji, ki jo je za nas pripravila Mateja Bobek, so sledile predstavitve naših članic, ki so dogodek gostile.

Prva se nam je predstavila Tadeja Fendre, direktorica PE Celje Vzajemne zdravstvene zavarovalnice. Tadeja nam je predstavila produkte, ki jih ponuja Vzajemna, in sicer zavarovanja. Posebej je poudarila njihov produkt Varuh zdravja ter kolektivno zavarovanje za podjetja, s katerim lahko v podjetju pripomoremo k zmanjšanju tako absentizma kot tudi prezentizma na delovnem mestu in poskrbimo za zdravje naših sodelavcev.

Sledila je predstavitev Katarine Hohnjec, direktorice podjetja Hoby les, ki je družinsko podjetje z bogato, več kot sedemdeset letno tradicijo. Z lesom se ukvarjajo že od leta 1934. Njihove izkušnje so plod dela štirih generacij mizarjev .Skozi leta so postali prepoznavni po izdelavi notranjega pohištva, opreme za dom in poslovne prostore, še posebej po izdelavi opreme in pohištva po meri ter po individualnih načrtih strank. Poleg tega nam je Katarina predstavila še druge vrste izdelke, za katere skrbi njena hčerka, in sicer pod blagovno znamko did u know. Proizvodi (majice, vrečke,…), ki jih ponujajo, nosijo napise z zanimivosti o Sloveniji , ki jih mnogi še ne poznamo in so lahko zanimiv spominek ali darilo iz Slovenije.

Kot tretja se je predstavila Alenka Vodončnik, direktorica podjetja Ave Razvoj ter Zavoda ZRI Celje, ki nam je predstavila njeno področje delovanja, pomoč pri prijavi na raznovrstne razpise in pomoč mladim podjetnikom pri ustvarjanju novih podjetniških zgodb.

Po koncu predstavitev naših članic sta dogodek glasbeno obarvali citrarka Jasmina Levičar in vokalistka Mateja Bobek. Vesele smo, da se nam je na dogodku pridružila Mojca Leskovar, predsednica uprave Thermana Laško in prejemnica nagrade Artemida, Darja Trivan z nakitom Beading.si, TIM Valores, Maja Vervega iz Lepotnega studio Maja ter Hedvika Jarc iz podjetja Gentleman & Lady d.o.o..

Sledila je še predstavitev vseh, ki so pri organizaciji in izpeljavi dogodka sodelovali. Za dobro hrano je poskrbela Stanka Ribič, Pri lažnivi priči iz Celja, za pokušino vin se lahko zahvalimo kleti Zorenč Hohnjec, ki nam je omogočila degustacijo njihovih vin ter Jožetu Janežiču, ki je pripravil degustacijo Limbay gin-a.

 Jože Kastelic Kastelo pa je ob koncu še glasbeno popestril naš dogodek in odigral eno svojo avtorsko skladbo ter nekaj pesmi drugih avtorjev. Ob koncu smo se posladkale z izvrstnimi slaščicami, ki jih je za nas prav tako pripravila Stanka Ribič (Pri lažnivi priči, Celje).

Zahvala za povezovanje tokratnega dogodek Društva poslovnih žensk FAM v Celju gre izvrstni voditeljici Greti Kokot Rajkovič iz Štajerskega vala.

Povezava, kjer si lahko ogledate fotografije, ki jih je posnela naša članica Majda Resman.

Zapisala: Ula Ažman