031 335 220 [email protected]

Za prvo srečanje v letu, ki mu kraljujejo dvojke, smo izbrale prav posebno mesto – trgovino Kukušnjak v Celju. Zakaj? Če preberete do konca, zagotovo najdete v več odgovorov.

 

Ko je naša podpredsednica Andreja Jernejčič predlagala, da bi eno srečanje namenile temu, da spoznamo mlado podjetnico Nino Majcen in njeno ekipo, je bil predlog hitro potrjen. Zanimalo nas je, kaj je posebnega na lončkih Cuckoo Cups (beri: kuku kaps), da so postali zgodba o uspehu.

 

 

In smo šle. V Celje k Nini in njeni ekipi. Med uvodnim kramljanjem ob odličnih piškotih, ki jih je tisti dan navsezgodaj zjutraj spekla Slavica, smo si ogledovale ponudbo trgovinice, malo poklepetale, ker že dolgo nismo, smo bile deležne prvega presenečenja. Ninina sestra Urška Golob je fotografinja pri Prav posebno. In takšno je bilo tudi presenečenje! Prav posebno. Saj je vsako fotografirala v studiu in že nestrpno čakamo svoje poslovne portrete.

 

Ampak vrnimo se sedaj k Ninini poslovni zgodbi. Po magisteriju iz kognitivne znanosti je sedla na letalo za Novo Zelandijo in se podala v neznano. Na Novi Zelandiji je počela marsikaj, med drugim je delala tudi v avtokampu. Med potovanjem z avtodomom se je začela rojevati ideja… Da pa bi bila odločitev še težja, so ji po nekaj mesecih dela ponudili zanimivo in dobro plačano službo in možnost, da ostane še vsaj tri leta. Ampak vleklo jo je domov. In po enem letu se je vrnila s poslovno idejo o Nest Campers – predelanih avtomobilih in avtodomih za oddajo.

 

Posel je cvetel, strank je bilo ogromno, predvsem tujcev. Povprečna ocena storitve je ⭐⭐⭐⭐⭐! Ampak Nina je hotela še več za svoje stranke.  Da bi jih ob najemu avtomobila oz. avtodoma pričakala presenečenja. Ker jim je za stranke resnično mar! In še vedno je zanjo eden najlepših trenutkov posla, ko se gost vrne z ogromnim nasmehom in deli spomine s popotovanja z njo. Ni lepšega! In tako so se – povsem slučajno (saj ne verjamemo v naključja, kajne? 😉 ) rodile Cuckoo Cups (beri: kuku kaps)!

 

 

V času, ko so se tudi velika podjetja zaradi epidemije soočala s težavami, je Ninin spletni posel s Cuckoo Cups cvetel! Emajlirani lončki z različnimi motivi in sporočili so navduševali. In seveda ni ostalo pri lončkih! Danes v njihovi ponudbi najdete lonce z receptom za govejo juho, emajlirane skodelice, krožnike, edinstvene džezve za levičarje, cedila (s posvetilom: Nikoli te ne bom pustila na cedilu), lesene žlice (s posvetilom: Življenje zajemaj z veliko žlico), lesene deske za rezanje (s sporočilo: Jejte, jete, bom še narezala!).

 

In njihovih izdelki danes seveda ne krasijo samo avtodomov, ampak jih najdete že v marsikaterem gospodinjstvu, pa tudi podjetju. Saj Nini idej nikoli ne zmanjka 😊 Sama pravi, da preko Cuckoo Cups lahko izraža svojo kreativnost in širi pozitivno energijo, se povezuje s podobnomislečimi in se hkrati uči, za kar je še zlasti hvaležna. Da pa so tukaj in tako uspešni, pa zagotovo razlog leži tudi v srčnosti ekipe, ki smo jo začutile tudi Famovke.

Ker Nina vsega tega ni načrtovala in ker se posel širil in rastel, je v pravem trenutku spoznala Boštjana Vidmarja iz Viralen.si, ki ji je s svojim analitičnim pristopom, poslovnimi rešitvami in svetovanjem pomagal nastaviti kompas in urediti določene procese, da se podjetje razvija v pravo smer.

 

Že na začetku sem omenila sestro fotografinjo, se še spomnite? Vsekakor je bila tudi Urška Golob pomemben del zgodbe, saj so fotografije pri prodaji preko spleta in digitalnem marketingu ključen element. Da pa bi se naše članice pri prihodnjih fotografiranjih počutile čim bolj samozavestno in da bi nastale čim boljše fotografije, je z nami delila majhne skrivnosti velikih mojstrov.

 

 

Po predstavitvah Nine, Boštjana in Urške smo uživali v prijetni družbi in ob izjemnih kulinaričnih dobrotah.

Edina pripomba potnic potem, ko smo varno prispele nazaj v Ljubljano – prehitro je minilo! Vse ostalo je bilo FAMozno!

📸 Foto utrinki Majde Resman

Zapisala: Nataša Čampelj