031 335 220 [email protected]

Imeniten program, odlična zabava in neskončna energija so zaznamovali majsko srečanje v Komendi. Srečanje, ki ga ni zmotila niti nepopisna gneča na cestah in turobno vreme, saj nas je že ob prihodu v Komendo razveselil in navdušil odličen saksofonist Tomaž, ki je vse pustil brez besed.

Zbrale smo se v poslovnih prostorih gostitelja, podjetja Reisswolf v poslovni coni v Komendi.

Matic Romšak, vodja poslovne cone, nam je za začetek predstavil razvoj in vizijo najhitreje rastoče poslovne cone v Sloveniji. Poslovna cona Komenda je pomembna zaradi svoje strateške lege in velikosti. Prednost ji dodatno zagotavlja njena prilagodljiva zasnova, saj lahko poslovnim sistemom ponudi velike površine na enem mestu, obenem pa podjetjem omogoča učinkovito povezavo znotraj cone. V njej ima svoje prostore preko 100 poslovnih subjektov, ki zaposlujejo več kot 2000 ljudi.

Varovanje podatkov in dokumentacije je način življenja podjetja Reisswolf, ki že desetletja sodeluje pri strokovnem upravljanju vseh vrst podatkov in dokumentacije. Na evropskem trgu so postali vodilni pri uničevanju podatkov in dokumentov in eden največjih ponudnikov arhivskih storitev. Vsako leto digitalizirajo več 100 milijonov dokumentov vseh vrst. V svojih prostorih hranijo preko 150 km dokumentacije, saj jim hrambo zaupajo največja slovenska podjetja. Predstavitev enega od lastnikov podjetja, mag. Mirana Vršca, je marsikatero članico prepričala, da je njihova storitev odlična rešitev in pot do urejene poslovne dokumentacije.

Po ogledu arhivskih prostorov smo se preselile v prostore Konjeniškega kluba Komenda, kjer nam je župan Jurij Kern predstavil občino pod Kamniškimi alpami.

Skozi tveganja socialnega inženiringa in vdore v informacijske sisteme nas je popeljal Žiga Podgoršek iz podjetja ICS Ljubljana, „etični heker“ in vrhunski strokovnjak na področju informacijske varnosti. Verjamem, da smo se po predavanju zamislile in v naslednjih dneh bomo preverile varnost naših gesel na računalnikih in telefonih.

Sledilo je druženje in razvajanje brbončic ob odlični pogostitvi. Za konec so za prijetno presenečenje poskrbele plesalke plesne skupine Chairdance in pred odhodom smo vse zaplesale tudi v ritmih vroče salse.

Naša članica in organizatorka dogodka Snežana Plešnar se je pri organizaciji odlično odrezala, za kar smo ji vse neizmerno hvaležne.

Bilo je popolno!

📸 Foto utrinki

Zapisala: Tanja Mejak