031 335 220 [email protected]

Na navzven turobno in deževno sredo smo se odpeljale v Trnavo, kraj blizu Šentruperta v savinjskem delu Štajerske. Naš prvi gostitelj v letošnjem letu je bilo podjetje Kronoterm, vodilni proizvajalec toplotnih črpalk pri nas.

Začetki Kronoterma segajo v leto 1976, ko je Rudi Kronovšek začel kar v domačem hlevu pisati zgodovino z razvojem prve sanitarne toplotne črpalke. Leta 1990 sta z ženo ustanovila podjetje Termo-tehnika, kjer so začele nastajati nove generacije toplotnih črpalk. Vajeti družinskega podjetja je leta 2010 prevzel Bogdan Kronovšek. Le nekaj let kasneje se je podjetje preselilo v novo zgradbo, s sodobno proizvodnjo in lastnim laboratorijem. Z lastnim razvojem, raziskavami in proizvodnjo razvijajo kakovostne in zanesljive toplotne črpalke, ki omogočajo velike prihranke in bodo služile desetletja. Inovativne rešitve dopolnjujejo s celovitimi storitvami: vse od načrtovanja in dobave, do postavitve in vzdrževanja skozi celotno življenjsko dobo naprave. Prav vse nas je prevzel ogled in predstavitev proizvodnje. Ne le strokovnost,  ki nam je padla v oči,  tudi mladost je bila tista, saj je povprečna starost zaposlenih 35 let.

O gradnji povezanega delovnega okolja je tekla beseda na okrogli mizi, na kateri so sodelovale Irena Lemut Čeh, Labena d.o.o., Maja Plaz, Društvo SOS, Mojca Šimnic Šolonc, Tosama d.o.o. in Suzana Guček, Kronoterm d.o.o. V obdobju, kjer empatija izgublja na pomenu, moramo še toliko bolj paziti na spoštljivo komunikacijo in ravnanja. Okroglo mizo smo sklenile z mislijo, da so vodje tiste, ki morajo vrednote živeti in izžarevati.

Srečanje smo zaključile v Braslovčah, kjer smo bile gostje restavracije Nova rajngla in pod pokroviteljstvom župana občine Braslovče Tomaža Žoharja, ki nam je ob prihodu izrekel dobrodošlico. Ob odlični pogostitvi in degustaciji lokalnih vin so se tkale nove osebne in poslovne vezi.

📸 Foto utrinki

Zapisala: Tanja Mejak