031 335 220 [email protected]

Dolenjska je gričevnata pokrajina, bogata z gradovi, prepredena z rekami in gozdovi ter zanimivimi izletniškimi točkami. Zeleno okolje in zdravilna termalna voda pa vabijo ljudi v eno od slovenskih naravnih zdravilišč – v Dolenjske Toplice. Terme Dolenjske Toplice so eno izmed najstarejših zdravilišč v Sloveniji. Center zdravja, Wellness center Balnea z zunanjimi in notranjimi bazeni, dva hotela s štirimi zvezdicami, gostilna Rog, kamp, ogromno možnosti za sprostitev, šport, za prijetne in zdrave počitnice … in tam smo se srečale članice FAM z gostiteljema: direktorjem mag. Brankom Krevsom in vodjo wellness centra Balnea Vesno Janković.

Uradni del srečanja je predstavljala debatna okrogla miza na temo »USPEŠNO OBVLADOVANJE STRESA V MANAGERSKEM POKLICU«, na kateri so sodelovali g. Sandi Kofol , univ. dipl. psiholog in vodja projektov v podjetju O.K. Consulting, dr. Radošević Danilo, specialist interne medicine in vodja zdravstvene službe Term Dolenjske Toplice. Janja Strašek, univ. dipl. ing. živilske tehnologije, ki kot tehnologinja prehrane skrbi za pripravo dietnih jedilnikov v Šmarjeških Toplicah, Tomaž Kocjan, nosilec wellness dejavnosti na področju Krkinih Term, Cvetana Rijavec, uspešna managerka, predsednica uprave Ljubljanskih mlekarn, Mag. Violeta Bulc , PMBA, lastnica in direktorica podjetja Vibacom , soustanoviteljica Inštituta za poslovno rast in kreativnost (IPRK) ter projekta Moč podjetniške inovativnosti (MPI), pred kratkim je izdala tudi knjigo “Ritmi poslovne evolucije” … ter voditeljica omizja Aleša Kandus – predsednica uprave d.d. Medex Ljubljana in predsednica društva FAM.

STRES !

 • Kaj stres je in kdaj doživimo stres?
 • Ali se lahko izognemo stresu?
 • Ali je stres lahko tudi uporaben? Kako se soočati s stresom?
 • V katerih primerih so managerji bolj izpostavljeni stresu oz. kateri so poglavitni stresni momenti v managerskem poklicu in kako jih obvladati?
 • Ali so tek, fitnes, joga, meditacije uporabne pri soočanju s stresom?
 • Kakšne so škodljive posledice stresa?
 • Psihosomatska obolenja in stres?
 • Ali lahko pravilna prehrana vpliva antistresno?
 • Ali lahko z nepravilnimi dietami povečamo stres v nas?
 • Kakšne so posledice stresnega življenja na naš organizem – posledične bolezni.
 • Kakšno antistresno storitev – uslugo nam lahko nudijo wellness centri, da se v kratkem času lahko počutimo sproščeni, osvobojeni notranjega stresa?
 • Kako stres obvladujejo vrhunske managerke.

O vsem tem je bilo govora na okrogli mizi, z vprašanji pa so sodelovale tudi ostale prisotne članice. Tema je bila za začetek novega leta kar primerna, da si članice same začrtamo, kako bomo živele in delale, da bo naše življenje v danih okoliščinah čim bolj sproščeno.

Vesna Janković nas je popeljala po wellness centru Balnea, kjer smo si članice »v živo« ogledale njihovo obširno ponudbo. Verjetno si je vsaka od nas želela biti tisti moment na kakšni od masažnih miz in uživati, uživati, …

Smo pa kasneje uživale ob odličnih dobrotah, ki so nam jih ponudili v gostilni Rog. Vsekakor bi bilo kasneje pametneje ostati v Dolenjskih Toplicah in se razvajati do jutra, kot pa sesti v avtobus in peljati domov v vsej obilici dežja, ki se je zlivala na nas vso pot do Ljubljane in naprej…