031 335 220 [email protected]

Kot se za ženski izlet spodobi, je bilo vreme kot v pravljici. Koprski terminal je bil ta dan bolj osamljen, ker ni bila »parkirana« ob njem nobena velikanka, ampak za nas je bilo to kot nalašč, ker smo imele skoraj ves »parking« zase. Naša bivša predsednica Jana Tolja, svetovalka župana Mestne občine Koper nas je pričakala vsa nasmejana, kar je njen zaščitni znak in nas pospremila v Pretorsko palačo, kjer nas je sprejel še drugi svetovalec župana Popoviča, g. Dejan Škerlič.

Ga. Tolja, je na Mestni občini Koper odgovorna za potniški terminal in mednarodne odnose, je članicam društva predstavila razvoj in statistiko ter učinke ladijskega potniškega turizma za naše mesto in širše. Izpostavila je konstanten napredek in večje število najav prihodov potniških ladij v naslednji sezoni. Ob tem je predstavila še nekatere aktualne razvojne načrte in povzela številne ukrepe, ki jih občina izvaja za krepitev poslovnega okolja. Članice FAM so kot zelo pozitivno ocenile razvoj mesta v zadnjem desetletju, tudi z vidika poslovnih možnosti, kjer je Mestna občina Koper sigurno ena izmed atraktivnejših občin za investicije v državi. Pred odhodom članic na odkrivanje koprskega zaledja je predsednica društva FAM Andreja Ilgo svetovalcema župana izrekla zahvalo za sprejem ter jima predala priložnostno darilo.

Na poti proti avtobusu smo se slikale tudi s solistom skupine Parni valjak Akijem Rahimovskim, žal pa se je njegov koncert pričel šele v poznih nočnih urah, ko smo me že bile v Ljubljani.

Naša članica Elizabet Bordon (prva Vinska kraljica slovenske Istre) in ob svoji mami Lauri tudi naša današnja gostiteljica, je prevzela vodenje ogleda slovenske Istre. Peljale smo se skozi novi predor Markovec in po vaseh, katere običajno ne obiskujemo, ker se nam tako mudi na istrske plaže…. Elizabet je duhovito vse komentirala v pristni montinjanščini in smo včasih potrebovale malo prevoda …. V Marezigah smo naredile nekaj »gasilskih« fotk, pretegnile noge, uživale v prekrasnem pogledu na morje in nadaljevale pot do naše končne destinacije – Posestva vina Montis & Eko Laura v Montinjanu. Ob odlični istrski hrani chefinje Laure smo degustirale Laurina vina, o katerih sem vam že precej napisala pred izletom, za vse ostale pa – poglejte si njihovo spletno stran www.eko-laura.si in www.vina-montis.si . Vse je poslikala naša fotografinja Marija Trenz, tako da ni potreben kak dodatni komentar. Ne o posestvu, ne o vinih (ta so več kot odlična) in ne o vzdušju na srečanju. Vse je bilo popolno. Ko boste načrtovale nakupe vin za poslovna in privatna darila, kontaktirajte in obiščite naši Lauro in Elizabet. Vesela vas bo tudi kot obiskovalce, vendar se morate predhodno najaviti.

📸 Foto utrinki

Povzela: Silvia Lippai