031 335 220 [email protected]

Po dolgem in zares vročem poletju smo se članice Društva poslovnih žensk FAM ponovno srečale, se objele in poklepetale. Tokrat smo se podale v mirno vasico na hribu v osrčju Slovenske Istre, kjer sta nam naši članici Laura in Elizabet priredili prvovrsten sprejem na Ekološko vinogradniški – oljkarski kmetiji Vina Montis & Eko Laura.

Montinjan domačini poimenujejo kar »Piccolo Parigi«, saj se idilična vasica nahaja na hribu, s pogledom na celoten Koprski in Tržaški zaliv. Počutijo se kot poglavarji na »svojem«.

Vinogradi kmetije Vina Montis in Eko Laura se razprostirajo po sončnih legah Montinjanskega hriba, s pogledom na Koprski, Tržaški zaliv in ko je jasno, se lepo vidi Gradež, Benetke, Dolomiti in celo Triglav. V objemu milega mediteranskega podnebja na trtah uspeva ekološko grozdje za najboljša ekološka vina, v katerih se zrcalijo moč sonca neizprosnost istrsko flišnato peščene zemlje in tradicije, ki povezuje 5 generacij vinarjev iz roda v rod.

O odlični kvaliteti bio in eko vin Montis smo se prepričale tudi članice in k Lauri in Elizabet se bomo zagotovo z veseljem vračale.

Nepozabna Coco Chanel je dejala, da se lepota začne v trenutku, ko se odločiš biti ti. In o lepoti in ličenju nam je spregovorila Barbara Husu, podjetnica, ki je iz svojega hobija in strasti do ličenja zgradila uspešen posel.

Barbara je  članica izpitne komisije NPK vizažist/vizažistka, lastnica lepotnega Studia Lepa.Si, solastnica parfumerije Samanta v Novi Gorici, vizažistka, kozmetičarka, predavateljica z bogatimi izkušnjami doma in v tujini, hišna maskerka pri televizijski oddaji Ambienti ter zastopnica profesionalnih ličil Cinecitta make up za Slovenijo. Z vsem srcem je predana svojemu delu, ki je hkrati tudi njen način življenja. Njena energična predstavitev je spomnila vse nas članice, kako lepo je biti ženska. Najbolj pa se mi je vtisnilo v spomin, da so za lepoto potrebne tri stvari…. skrbno izbrana šminka, lep kos nakita in dober parfum.

Gostile smo tudi prav posebno učiteljico, Lariso Štoka, bolj znano kot Palčica Pomagalčica. Larisa je učiteljica razrednega pouka na OŠ Antona Ukmarja v Kopru, ki se je z društvom Palčica Pomagalčica čez noč znašla v soju žarometov, kar ji ni prineslo le velike prepoznavnosti, temveč tudi veliko odgovornost. V roke ji je bilo namreč ponujeno življenje otrok, kot je sama dejala ob prejemu naziva Osebnost Primorske 2019, za svoja humanitarna prizadevanja pa je prejela tudi jabolko navdiha. Zagotovo se vsi spominjamo akcije, ki je v dobrodelnosti združila vso Slovenijo in v nekaj dneh rešila življenje malemu Krisu. Z zbranim denarjem sta ga starša lahko pospremila na večmesečno zdravljenje čez lužo, kjer je veliki borec začel novo, zmagovalno pot.

Larisa ne miruje in se ves čas se bori za nove junake. Za malega Urbana in še okoli tristo drugih otrok z vsega sveta, ki jim genska bolezen onemogoča normalen razvoj. Preko sms sporočil URBAN5, ki jih lahko pošljete na 1919, preko številnih ostalih dobrodelnih akcij bo društvo pomagalo dečku Urbanu in vsem otrokom z enako diagnozo po vsem svetu. Poleg velikih in odmevnih dobrodelnih akcij društvo pomaga tudi na številne druge načine otrokom, ki jim življenje ne prizanaša.

Čudovite dame smo se srečale v pravem okolju, obkrožene s pravimi ljudmi in dovolile smo si biti lepe, posebne in, kar je najpomembnejše, imele smo se lepo. Vsaka je na svoj konec Slovenije odnesla lep spomin na naše prvo jesensko srečanje v Montinjanu pri Kopru.

📸 Foto utrinki

 

Pripravila: Tanja Mejak