031 335 220 [email protected]

Rdeča preproga, neformalno okolje SBC Lounga, odlične gostiteljice, številčna udeležba in prvovrstna predavanja. Je še kakšen boljši način za začetek jesenske sezone druženj Društva poslovnih žensk FAM?

Uvodnemu nagovoru naše predsednice Darinke Pavlič Kamien je sledila dobrodošlica gostiteljice srečanja Katarine Karlovšek, izvršne direktorice SBC. Predstavila nam je zlata pravila delovanja SBC, ki povezuje več kot 400 slovenskih podjetnikov, ki z lastnimi idejami in trudom razvijajo vrhunska podjetja, izdelke in storitve in s svojim zgledom krepijo podjetniško miselnost in soustvarjajo bolj podjetno Slovenijo. Posebej je opozorila tudi na delovanje njihovih sekcij SBC Mladi in SBC Ona, katere članice so se udeležile našega srečanja.

Da se nahajamo v času velikih sprememb, ki jih ponazarjata tudi prihod umetne inteligence in miselnost prihajajočih generacij Z in Alfa in zaradi katerih se prihodnosti bojijo tudi največje blagovne znamke, nam je v izčrpnem predavanju o gradnji osebne blagovne znamke predstavila doc. dr. Milena Fornazarič. V marketingu ni enoznačnih pravil, ni pravih odgovorov, je le ogromno poizkusov in korakov, ki obrodijo sadove. Pri tem za dobrim marketingom in močno blagovno znamko vedno stojijo močne zgodbe in jasna sporočila. Začne se s tem, da vemo KAJ, KOMU in ZAKAJ želimo nekaj sporočiti in da smo pri tem verodostojni. Da se zavedamo, da blagovna znamka pomeni obljubo in posledično varnost. Zato je pri gradnji blagovne znamke ključno zaupanje, njegova pridobitev in ohranjanje. Če nam pri tem spolzi, blagovna znamka trpi, kot se je slikovito izrazila naša predsednica.

Da bomo ohranili svojo svobodo, sprejemali dobre odločitve in delovali v svoje dobro in v dobro drugih, moramo odgovorno ravnati s svojim telesom in skrbeti za splošno zdravje. V hitrem tempu življenja, v želji po več, bolje, hitreje in močneje se lahko kaj hitro znajdemo na pragu izčrpanosti, ki lahko vodi v izgorelost, kot odziv na kronični stres, ki ga nismo pravočasno zaznali in obvladali. Psihoterapevtka Tanja Breznik nam je predstavila simptome, na katere moramo biti pozorni in na to, da vsa opozorila jemljemo zelo resno. Ne tecimo maratona v tempu šprinta, občasno se ustavimo in poskrbimo zase. Pomembno je, da vedno delujemo po svojih najboljših močeh in da to, da ne zmoremo vsega naenkrat ne pomeni, da smo na celi črti nesposobni. Zavedajmo se, da imamo moč, da lahko vplivamo na svoje življenje in poskrbimo, da ohranimo avtonomijo. Kajti, odsotnost avtonomije vodi v občutek nemoči, ta pa v pomanjkanje zanosa,  zaradi česar nas počasi zmanjkuje.

Izvrstnim predavanjem je sledil sproščen pogovor, mreženje, tkanje novih vezi in prijateljstev.

Vse že komaj čakamo, da se ponovno srečamo.

📸 Foto utrinki

Zapisala: Tanja Mejak