031 335 220 [email protected]

Dan je bil sončen in prav nič zimski. Obe zgradbi SIMPS´S-a sta se kar bleščali v odbijajočih sončnih žarkih. Vremenu primerno je bilo tudi vzdušje znotraj stavbe. Prešerno in nabito z energijo.

Po dobrodošlici in kratkem klepetu je predsednica društva mag. Arijana Lipovec odprla srečanje, ki bo s tematiko prav gotovo pomagalo marsikateri članici in njenim bližnjim.

Nekaj besed o nastanku firme in kako do imena, nam je povedala naša članica in solastnica firme SIMPS´S Slavica Savič, ki je pred slabim mesecem praznovala tudi Abrahama + 10.
Samo podjetje SIMPS´S je predstavil direktor firme, Slavičin zet Vladimir Milićević in povedal:
»Podjetje Simps’S d.o.o. že več kot 20 let deluje na slovenskem trgu. Naša osnovna dejavnost je trgovina, razvili pa smo tudi lastno proizvodnjo bolniških in negovalnih postelj ter ostale pripadajoče opreme kot pomoč uporabnikom.
Na Slovenskem tržišču zastopamo in prodajamo številne blagovne znamke najprepoznavnejših proizvajalcev medicinskih pripomočkov na svetu. Naši kupci so številne slovenske bolnišnice, zdravstveni domovi, socialno-varstveni zavodi, lekarne in specializirane trgovine in mnogi drugi. Dejavnost na katero smo še posebej ponosni pa je naše svetovanje in izobraževanje s področja medicinskih pripomočkov. Organiziramo številna strokovna svetovanja, kjer sodelujejo naši strokovni sodelavci ter drugi priznani predavatelji.
Ogledalo našega podjetja predstavljata naša Sanitetna centra Simps’S, ki delujeta po vzoru evropskih sanitetnih hiš. V Sanitetnih centrih Simps’S vam prijazno in strokovno postrežemo s širokim izborom različnih sanitetnih, ortopedskih in drugih medicinskih pripomočkov ter z ostalimi pripomočki, ki pomagajo pri izboljšanju počutja.
Smo eno redkih podjetji, ki zagotavlja celotno oskrbo uporabnikom pri lajšanju težav z inkontinenco. Blagovna znamka TENA, ki jo prodajamo na našem tržišču, zagotavlja širok izbor pripomočkov za lajšanje težav z inkontinenco. Pestrost izbire pripomočkov TENA omogoča vsakemu uporabniku individualno izbiro glede na njegove potrebe. O tem bo več spregovoril prof. dr. Adolf Lukanovič.
Vsi zaposleni v podjetju svoje znanje in aktivnosti usmerjamo željam in potrebam kupcev. Znanje razvijamo in želje uresničujemo v skupnem sodelovanju vseh oddelkov in z uspešnim delom, ki je zavezan kakovosti.«
Prof. dr. Adolf Lukanovič je predstavil različne načine zdravljenja urinske inkontinence. Izpostavil je, da je urinska inkontinenca tudi družbeno socialni problem in da se o tem mnogokrat ne govori. Prav zato so taka srečanja, kot je današnje, pomembna za osveščanje žensk. Danes obstajajo različni pristopi, ki pozdravijo to tegobo. Seveda pa je potreben obisk in posvet pri zdravniku. Zdravljenje je lahko kirurško z uporabo sodobnih pristopov ali pa medikamentozno.
V temi dneva »Ženske, moški in staranje« je prof. dr. Helena Meden Vrtovec govorila o tegobah, ki nas lahko doletijo v zrelih letih in kako jih je možno ublažiti. Nanizala je tudi rezultate treh anket, ki so jih naredili pri njih na kliniki v razdobju treh desetletij.

Vse o njenem podajanju in rezultatih anket si lahko pogledate na spodnji prilogi, ki je del tega poročila.

ŽENSKE, MOŠKI, STARANJE (prezentacija prof. dr. Helene Meden Vrtovec)

Po uradnem delu smo si ogledale prostore Simps´S-a, del njihove proizvodnje ter njihovo odlično opremljeno trgovino.
Za »dušo privezat« je poskrbel Simps´S z nepozabnim cateringom in »utekočinjenim sadjem«. Tudi Bela snežinka in še kaj, ni manjkalo. Klepet se je zavlekel pozno v noč.

Silvia Lippai