031 335 220 [email protected]

Tik pred zdajci je prišlo uradno sporočilo, da Ljubljanica zaradi narasle vode ni plovna in tako smo morale ostati na suhem ?, čeprav smo se vse zelo veselile vožnje z ladjico v center mesta in nazaj. Lepo je gledati mesto od spodaj navzgor.

Tako smo se prepustile toku in malo dlje uživale v dobrotah Livade, kremšnitah Conditus Bled in Penini Capris Rose. Dobro nam je šlo, ker smo vse skupaj popestrile še z “babjim čvekom”, kot bi rekel močnejši spol. Ampak to seveda ni res, ker debate so pri nas vedno konstruktivne, kot se za tako cenjeno društvo spodobi ??.

Uradni del je bil zato malo bolj na “izi”, ker mi ni bilo potrebno toliko gledati na uro.

Srečanje je odprla podpredsednica društvo, dr. Irena Horvat Žnidaršič in nam zaželela lepo popoldne. Kaj dosti več tudi ni mogla povedati, ker sem vsa naša presenečenja dneva strogo varovala in je lahko napovedala le temo dneva in našo gostiteljico Tjašo Gruenfeld, direktorica in solastnice podjetij CARAVAN,d.o.o., TECA d.o.o. in Gh Livada.

Tjaša je orisala njihove začetke in kako sta z možem z dobro vizijo in precej trme iz nič dosegla to, kar predstavljajo danes njune tri firme. Več o njihovih firmah, ki so nedvomno rezultat velikih naporov, lahko pogledate na predstavitvah Caravan – http://www.caravan.si/ (filmček http://www.caravan.si/sl/Dogodki/CARAVAN-25-let/ ) , Teca je nekako suport ostalima firmama – http://www.teca.si/ in Gh Livada http://www.gostilna-livada.si/. Mislim, da je zadetek žebljice na glavico nakup Gh Livada, sa je to najbolj obiskana »gostinsko izletniška« točka v Ljubljani. Leži ob Ljubljanici, kjer je tudi pristanišče (vkrcališče) vseh večjih ladjic. Odlična destinacija; z igrali je poskrbljeno tudi za otroke in seveda lahko pridete tudi s kužki, saj je dovolj prostora za vse. Tjaša je povedala, kakšen načrt imajo za obnovitev in polepšanje Livade, saj so jo prevzeli v precej klavrnem stanju. Livada ima velika parkirišča (tudi za avtodome, kar je dejavnost poleg prikolic, šotorov in vse opreme zanje, firme Caravan d.o.o.), odlično hrano in prijazno osebje. Dobra izbira za družinska, kot tudi poslovna kosila.

Skozi ves uradni del sledimo rdeči niti – kako do uspeha? Temu je bila prirejena tudi tema dneva: »Kako uspešno realizirati svoje poslovne ideje oz. čustvena tonska lestvica – kako po dveh mintuah ugotoviš, kaj lahko pričakuješ od ljudi in komu lahko zaupaš in kako premagaš svoje lastne ovire?, predavateljice Metka Feher Pal.

Da bi lahko uspeli na nekem področju moramo tisto področje znati kontrolirati. Kontrola pomeni, da imamo vajeti v svojih rokah. To pa je možno le, če imamo znanje. In samo v tem primeru lahko za tisto področje življenja prevzamemo odgovornost. Glede na to, v kolikšni meri je nekdo sposoben uresničevati svoje želje in v kolikšni meri podlega svojim strahovom, lahko ljudi razdelimo v Čustveno lestvico, ki nam pove, koliko odgovornosti nekdo sprejema, koliko verjame v to, da se vedno da nekaj narediti, ali pa za za tisto, ker se mu v življenju dogaja vedno krivi druge. Metka nam je tudi pokazala filmček »the Cart« kjer so skozi risanko predstavljeni posamezni tipi zaposlenih. Kdor pozna čustveno tonsko lestvico lahko zelo hitro ugotovi, komu lahko zaupa in kdo mu bo pomagal doseči cilje. Metkine knjige lahko naročite tukaj : http://metka-pal.si/knjiga/, ali ji prisluhnete tudi na njenem youtube kanalu: https://www.youtube.com/channel/UCUnrcx4McQkhcuxdJGk4Nbg

Za prvo presenečenje dneva je poskrbela z uspešno zgodbo direktorica Conditus Bled – naša članica ga. Ema Pogačar (nadaljevanje rdeče niti), kjer izdelujejo blejske kremene rezine – kremšnite, še po stari recepturi. Ema je povedala: »Vodilo našega delovanja je zadovoljstvo kupcev, ki prisegajo na izbranost, tradicionalnost in naravnost, tudi ko gre za sladkanje. Kompromisi, s katerimi bi dosegali nižjo ceno na trgu, a hkrati tudi slabšo kakovost, so za nas nesprejemljivi. V sproščenem vzdušju Conditusove delavnice ustvarjamo usposobljeni, izkušeni in predani slaščičarji. Blejsko kremšnito spoštljivo izdelujemo po izvirnem receptu iz najboljših naravnih sestavin, ki jih vedno znova preverjamo. Želimo, da je kakovost naša stalnica. Naš posluh za želje sladkosnedcev se odraža v novih izdelkih. Glavno bogastvo naše družbe so naši sodelavci. Pri nas vedno velja – kjer je volja, je tudi pot. Ljubiteljem sladkega privoščimo le najboljše. Trudimo se graditi korektne in odprte donose z zaposlenimi in s poslovnimi partnerji.« V Conditusu poleg najboljših bljeskih kremnih rezin izdelujejo še odlična peciva, ki vam jih vsakodnevno sveže postrežejo po vsej Sloveniji in izven nje. Njihov trenutno najbolj trend izdelek je kremna rezina v lončku, ki je zelo pripravna za na pot, saj je v lepi embalaži in se vam ne bo poškodovala. O njihovi kakovosti smo se lahko prepričale kar nekajkrat, saj nas je Ema razvajala z več vrst kremšnitami skozi vse popoldne. Več o njih na www.conditus.si. (Aha, kupite jih lahko v Sparu, Hoferju …)

Drugo presenečenje zgodbe o uspehu je kozmetika Afrodita, ki pa je v slovenskem in svetovnem prostoru že dodobra zasidrana. Naša Judita Železnik nam je tokrat povedala nekaj več o sončenju, sončnih kremah ter negi obraza in telesa v poletnem času. Seveda nas je tudi obdarila z njihovo uspešnico poletja »sun care marmelado« in lepo torbo za na plažo. Več o naši najboljši kozmetiki na www.kozmetika-afrodita.com .

Naše tretje presenečenje pa je bila znana in zelo slavna umetnica, akademska slikarka, Biljana Unkovska. Biljana Unkovska je v Skopju rojena umetnica. Po končani gimnaziji se je vpisala na Akademijo za likovno umetnost v Ljubljani, kjer od takrat živi in ustvarja. Biljana, njen mož Rudi Spanzel in sin Dorian Spanzel so ena najbolj prepoznavnih slikarskih družin v Sloveniji in tudi izven naših meja. So ujeti med germansko, romansko in orientalsko kulturno izročilo, ki ga tenkočutno prenašajo v svoja dela. Biljano Unkovsko poznamo tudi kot oblikovalko makedonskih papirnatih denarnih enot in priložnostnih kovancev. O njej in njenih delih je spregovorila ga. Judita Krivec Dragan. Biljana je vsaki udeleženki poklonila svojo grafiko “ottoman”. Če vas zanimajo njene grafike, ji lahko pišete na [email protected] .

Dnevni red zgodb o uspehu smo izčrpale in na vrsti je bil kulinarično – družabni del, za katerega so poskrbeli vrhunski kuharji v restavraciji Livada z dodatkom čudežnih testenin, pripravljenih na več načinov, ki jih je priskrblea naša Jasna Goetzl in odličnimi vini Vina Koper – Capris Rose, Capris Cabernet Shiraz in Plemenito belo. Za poobedek pa kaj drugega kot najboljše blejske kremne rezine Conditus.

Pokukajte v fotogalerijo.

Dogajanje povzela: Silvia Lippai