031 335 220 [email protected]

Slavnostno prednovoletno srečanje! Človek bi pričakoval snežno belino, kristalčke, ki se svetijo v soncu, lučeh in še kje, obkrožal pa nas je dež, megla in ne prav navihano vzdušje. Ljubljana je bila sicer kar vremensko sprejemljiva, vendar Gorenjci niso znali slediti osrednji Sloveniji in vreme uskladiti z nami. Kakor koli že, dobra volja nas vseeno ni zapustila. Bile smo v formi! Bile smo pripravljene!

Ker za dežjem vedno posije sonček, nas je v Vili Bled pričakala nasmejana Petra Čuk, ki vodi Vilo Bled in vse vremenske nevšečnosti so bile ob njeni pozitivni energiji, pozabljene.

Šampanjček? Ja seveda, saj se spodobi. Malo klepeta tudi. In kaj kmalu smo pričele z resnejšimi zadevami. Predstavitev Sportine Group s strani simpatičnega Arturja Mužiča. Potem predstavitev Sportina turizma – dveh prelestnih dam – naše članice Mateje Zavadlal, direktorice Sportine Turizma, pod katero sodijo Sportinini blejski hoteli in Petre Čuk, ki vodi Vilo Bled.

Saj ne vem, ampak ali ste vedele, da so pred prvo in drugo svetovno vojno na Bledu upravljale in imele v lati in pod kontrolo vse tamkajšnje hotele in depandanse samo ženske? In zakaj menite, da sta se takrat na Bledu cedila med in mleko? Ker so to upravljale ženske. Ki vedo, kaj se pravi turizem, delo in kako gosta pogostiti, da se bo vedno vračal na Bled. Če bi to vedel (upam, da je prebral knjigo Petra Florjančiča, kako so včasih poslovale ženske) blejski župan Janez Fajfar, bi vse moške direktorje hotelov nemudoma odslovil. Ženske imajo moč, intuicijo in predvsem vedo, kaj se mora dogajati v sobah in za »šporhetom«. Toliko za intermezzo, kako zgleda zadeva, ko jo imajo v rokah ženske.

Slišale smo, kaj o modi meni Matjaž Žagar iz Sportine, kako se naličimo za svečane dogodke, kar je nazorno na modelu prikazala Sandra Puhar in kaj nam kažejo zvezde v letu 2011. Ker se je predavanje o modi precej zavleklo in smo bile s časom že precej »na knap«, si Ema Kurent sploh ni upala preveč na dolgo govoriti, kar se je namenila, zato bo najbolje, da se vsaka kar sama poda k njej – tel. 041 718 260 ali [email protected] in se ji bo posebej posvetila.

Po uradnem delu srečanja smo v restavraciji Vile Bled preizkušale slastne dobrote, ki jih je pripravil tamkajšnji šef kuhinje, ki je s svojo ekipo resnično zapeljal vse nas.

Petra nam je povedala, da imajo za silvestrski večer še nekaj prostega in da nas vljudno vabi, da se ji pridružimo v tej najdaljši noči v letu. Prepričana sem, da nihče ne bo odšel nezadovoljen iz njihovega hotela. Pohitite s prijavami. V Vili Bled bo res nepozabno. Če boste imele srečo, boste lahko prespale celo v predsedniškem apartmaju. Petro lahko pokličete na 041 – 695 011 ali pa se ji najavite preko e-maila: [email protected]. Veselo bo tudi v drugih Sportininih hotelih – Ribno, Kirm, Vila Prešeren … in najbolje bo, da se za to obrnete na [email protected].

P.S. Vse članice, ki se niste udeležile decembrskega srečanja na Bledu, vas čaka novoletno FAM-ozno darilce pri meni, na sedežu društva.

Silvia Lippai