031 335 220 [email protected]

Ponovno smo se zbrale na čudovitem privatnem ranču naše članice Katarine Avšič – Kogast Grosuplje.

Vremenska napoved je bila: dež, dež in še enkrat dež. O dežju niti duha ne sluha. Vremenarji so ga spet pobiksali, kot že velikokrat letos. Dobro za piknik, slabo za mojo travo doma, ki sem jo ponoči še hitro posula z mineralnim gnojilom, da se bo lepo vtrlo v zemljo… rezultat: požgana trava u nulo…

Piknik pa je le uspel, kljub skeptičnim članicam, da bo najmanj vesoljska povodenj. Bilo nas je zato manj, ampak smo se imele fino. Za vse to so poskrbele članice z odličnimi prehranbenimi prispevki. Letos so si delile prvo mesto: Mirjana Gojak z ocvrtimi bučkami, Nena Grmovšek s pršutno/sirovim narezkom, politim s provansalsko mešanico začimb in nepozabni sirovi zavitki Mire Miške Puc. Tudi vse ostalo je bilo super, toda te tri specialitete so si zaslužilo posthumno zlato medaljo (posthumno zato, ker smo jih, kljub veliki količini, zelo hitro pospravile v želodčke).

Letos se je hudo dobro izkazalo podjetje ŽITO Ljubljana s starim kruhom za živalce na ranču in nepopisno paleto dobrot za nas, članice. Vse je bilo vrhunsko. Hvala ŽITU, ali bi morala že napisati Podravki???

Da je vse to bilo dobro prebavljeno, so poskrbeli v VINO KRAS, ki nas je razvajal z odlično rose penino in drugimi vini; uf, da ne pozabim navesti slavni kraški teran. O vinih nam je z veliko ljubeznijo govoril g. Peter Boršič, ki je prava enciklopedija za VINA KRAS. Z obiskom pa nas je počastil tudi direktor VINA KRAS g. Marjan Colja in užival (upam) med nami vse do konca.

Vsem, ki vas ni bilo, je lahko žal, ker pri nas je pač nepozabno lepo. Da ne napišem o pridnih in nadvse talentiranih FAM – jahačicah… To bi bilo pa že čisto preveč kičasto, a ne????

📸 Foto utrinki

Povzela: Silvia Lippai