031 335 220 [email protected]

 svetovnem dnevu ženskega podjetništva Društvo poslovnih žensk FAM, v sodelovanju z ekipo TIM Valores in Hrvaško poslovno skupnostjo Osjeti Hrvatsku organizira poslovno srečanje
z okroglo mizo Podjetništvo med empatijo in umetno inteligenco.

Dan Hrvaške v Sloveniji,
v sredo, 22. novembra, 2023, med 10. in 13. uro,
konferenčna dvorana AMZS, Dunajska cesta 128, Ljubljana

V hitro spreminjajočem se globalnem okolju je ključno, da ostanemo odprti, vedoželjni ter predvsem povezani. Sodelovanje s sorodnimi organizacijami v sosednjih državah nam omogoča, da gradimo mostove med različnimi kulturami in izmenjujemo dragocene izkušnje.

V Društvu poslovnih žensk FAM verjamemo v moč sodelovanja in čezmejnega povezovanja. Zato smo prevzele organizacijo dogodka, ki bo obeležil svetovni dan ženskega podjetništva (po določilih OZN ga praznujemo 19. novembra) in se hkrati poklonil medsosedskim odnosom, saj Slovenski dan na Hrvaškem postaja že tradicija.

Na okrogli mizi bomo z gostjami raziskovali tematiko, ki v podjetnštvu še ni povsem stopila v ospredje, kako voditi podjetniško filozofijo poslovanja med empatijo in umetno inteligenco.

Program:
10.00 – 10.30    Pozdravni nagovori, ministrice za digitalno preobrazbov vladi Repubike Slovenije dr. Emilije Stojmenove   Duh,  direktorice Hrvaške poslovne skupnosti Osjeti Hrvatsku Sanele Dropulić, predsednice Društva poslovnih žensk FAM Darinke Pavlič Kamien in  podpredsednice Društva Slovensko – Hrvaškega  prijateljstva Diane Dimnik

10.30 – 11.30    Okrogla miza: Darinka Bistrović (Didacta Advance d.o.o.) Barbara Domicelj (Microsoft Slovenija), Diana Gligorijević (TeleGroup d.o.o.), Olga Markič (Univerza v Ljubljani), in Janja Pavetić (Magis Wall d.o.o.)

11.30 – 11.45    Odmor za osvežitev in mreženje

11.45 – 13.00    Predstavitve podjetnic in podjetnikov ter pokroviteljev dogodka


Dan Hrvaške v Sloveniji in okrogla miza bosta skušala odgovoriti na naslednja vprašanja:

* Kako bo UI vplivala na naše poslovno okolje in življenje?
* Kako UI izkoristiti za doseganje večje konkurenčnosti na trgu?
* Kakšne so izkušnje podjetnic in podjetnikov v Sloveniji in na Hrvaškem z UI?
* Kako si lahko čezmejno izmenjujemo izkušnje in se povezujemo?
* Kako ohraniti značilnosti “podjetniškega, empatičnega« načina vodenja v času prevlade UI?
* Ali lahko slovenski in hrvaški podjetniki in podjetnice okrepimo medsebojno sodelovanje in kako lahko povezani skupaj nastopamo na tretjih trgih?

Dogodek bomo zaključili s skupnim kosilom v bližnjem Vivo D125.

Rezervirajte si termin in se nam pridružite v razikovanju možnosti in skupne prihodnost podjetništva obeh držav, v kateri se bodo prepletali podjetniško vodenje in empatija ter umetna inteligenca.

S spoštovanjem,

Darinka Pavlič Kamien
Predsednica Društva poslovnih žensk FAM