031 335 220 [email protected]

Lepo naključje je, da smo se novembra srečale že drugič. Tokrat nas je pot vodila v Dolenjske Toplice. Kljub čemernemu vremenu sta se na skoraj polnem avtobusu razlegala smeh in dobra volja članic.

Naši tokratni gostitelji, Terme Krka združujejo terme v Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah, obmorski center Talaso Strunjan in dva hotela na Otočcu – z enim od najbolj znamenitih slovenskih gradov in atraktivnim igriščem za golf. Terme Krka izhajajo iz bogate zdraviliške tradicije, bogat nabor medicinskega znanja pa širijo na področju preventive zdravja. V Termah Krka so prvi v Sloveniji gostom ponudili z medicino podprte sprostitvene programe.

Prepričale smo se, da gostom ponujajo tudi kakovostne in pestre posamezne programe razvajanja ter programe za aktivno sprostitev in oddih v lepem naravnem okolju.

Ob prihodu v nov hotel Balnea nas je pričakala imenitna ZEN pogostitev, ki je bila prava paša tako za naše brbončice kot tudi oči. Predstavili so nam barvno paleto vitaminov in antioksidantov v različnih sadnih in zelenjavnih napitkih, hladnih sadno – zelenjavnih prigrizkih na beljakovinski in žitni podlagi. Nutricionistka in naša sogostiteljica Janja Strašek nam je predstavila različne oblike prehranjevanja in nam podala navodila, kako z različnimi pristopi pridemo do istega cilja – dobrega počutja in krepkega zdravja.

Ob milozvočnem glasu Katje Žugman ter podpori zvokov in vibracij, smo se »potopile« v čuječnost, kjer sta si zagotovo oddahnila naš um in telo. Bilo je … res izjemno doživetje. Po predstavitvi wellness centra smo si vse zaželele, da bi lahko še kakšen dan ostale v Termah Dolenjske Toplice.

 Za konec smo bile deležne pogostitve, ki so jo poimenovali čuječe prehranjevanje, v kateri so bile zbrane vse najpogostejše oblike prehranjevanja v različnih oblikah pripravljene v večji meri iz lokalnih in sezonskih jedi.

Pot domov je bila polna čudovitih vtisov in želje…. vrniti se v Dolenjske Toplice.

 

Pripravila: Tanja Mejak