Galerija

20-LETNICA DRUŠTVA FAM V LAMBERGH CHÂTEAU & HOTEL dne 17.11.2016

Ve se, da je za tako pomembno obletnico, kot je 20 let delovanje Društva poslovnih žensk Slovenije -  FAM potrebno poleg vsega najboljšega, tudi lepo vreme. In to je bilo.

Ko smo prispele v Radovljico, smo se skozi park odpravile proti mestnemu jedru, kjer nas je čakala Nataša Mikelj, direktorica turizma v Radovljici. Park prenavljajo in rezultati so že vidni. Prelepe kroparske luči, vsaka je drugačna in pod njo klopca za nežne večere v dvoje, ali pa tudi samo branje na prostem in uživanje v miru in naravi.

Nataša je povedala nekaj o Radovljici: »Stara prikupna mesteca vedno očarajo s svojim ambientom. Le malo pa je takih, kjer se v samem jedru srečuje toliko primernih prostorov za sprejeme, pogostitve, prireditve. Radovljiški Linhartov trg je eden od njih. Na trgu kraljuje mogočna Radovljiška graščina z Baročno dvorano, Plesno dvorano, atrijem, vežo in teraso. Poleg je zaokrožen trg pred cerkvijo sv. Petra, in župnišče z atrijem. V neposredni bližini so tudi Lectarska delavnica, Čebelarski muzej, Linhartov muzej in številne mestne zanimivosti, ki so prijetno dopolnilo pri ogledu tega starega mesta. Linhartov trg je lahko izhodišče za začetek večera. Trg, širok 15 in dolg 80 metrov, je odlična kulisa uličnim predstavam in druženju. Trg je zaprt za promet, tlakovan in obkrožen z graščino na eni in meščanskimi hišami na drugi strani. Radovljiška graščina je imenitna prav zaradi čudovite baročne zunanjščine, velikosti in lege v starem mestnem jedru. Ob vstopu pozdravi prostorna veža z dvojnim stopniščem iz zelenega kamna in kar vabi v Baročno dvorano v prvem nadstropju. Hrepeni po romantičnih parih, ki bodo tu za vedno izrekli svojo ljubezen, po glasbi in plesu, koncertih, literarnih večerih, slavnostnih sprejemih in poslovnih dogodkih. Je izjemen ambient s  štukaturnim okrasjem, izbrano osvetljavo in velikimi okni s pogledom na Karavanke. Prav tako ima plesna dvorana  poznobaročno poslikavo na stropu in okna s pogledom na Karavanke in notranji atrij.

V prelepi mestni graščini nas je sprejel in pozdravil tudi župan mesta Radovljice, g. Ciril Globočnik.

Več boste lahko izvedele direktno pri Nataši -Turizem in kultura Radovljica, Linhartov trg 9, 4240 Radovljica, Tel.: 08 205 13 88 ali 041 687 518, natasa.mikelj@radolca.si, www.radolca.si.

Pot smo nadaljevale proti Lambergh, Château & Hotel, kjer nas je pričakala ga. Erika Bokal in nam razkazala prečudoviti dvorec in hotel. Oba sta kombinacija narave, intimnosti, domačnosti in vrhunske kulinarike, v katero se preprosto morate zaljubiti.

Dvorska vas pri Radovljici je idilična gorenjska vasica, ki nam poleg čudovite narave in slikovite okolice omogoča tudi hitre izlete na Bled in v Bohinj ter razvajanje v Lambergh, Château & Hotel. Posestvo s popolnoma prenovljenim renesančnim dvorcem z bogato zgodovino, vrhunsko kulinariko ter butičnim wellness & spa centrom, vsakemu obiskovalcu pričara svojevrstno izkušnjo.

V pisnih virih se dvorec v Dvorski vasi omeni že v enajstem stoletju, ko je posestvo prišlo v roke Iwanu z Zgoše. V naslednjih petih stoletjih je dvorec zamenjal nekaj lastnikov, v šestnajstem stoletju pa so njegovi lastniki postali grofje Lamberghi, po katerih se dvorec imenuje še danes. Leta 1531 je takratni lastnik Jakob II. Lambergh dvorec v celoti prenovil v renesančnem slogu. Ohranjene lesene strope ter kamnite stopnice lahko občudujemo še danes, svoj pečat pa je pustil tudi na spominski plošči na pročelju dvorca, kjer lahko preberemo njegovo življenjsko vodilo: »Bog daj srečen konec!«

Ob koncu druge svetovne vojne sta lastnika dvorca bila Josephine Baronin Baillou in njen mož baron Raoul Baillou. Slednji je vodil biblični krožek, kjer so se zbirali možje in prebirali besede iz Svetega pisma. Baronica, ki je slovela po svoji izobraženosti ter znanju nemškega jezika je med domačini uživala velik ugled, saj je nemalokrat posredovala v begunjskih zaporih, da bi iz njih rešila partizanske borce. Ob koncu vojne sta dvorec morala zapustiti, kljub njunemu jugoslovanskemu državljanstvu in trudu za slovenske ljudi, saj jima je bil dvorec odvzet, vse premoženje v njem pa so nacionalizirali. Leta 2011 je dvorec dočakal popolno prenovo in je zdaj odprt za javnost. V spomin na baronico Josephine in njena pogumna dejanja je najlepša suita poimenovana po njej.

Vsako pravo razvajanje zagotovo vključuje wellness & spa storitve, ki vam jih ponuja tudi Posestvo – hotel Lambergh. Plavanje v notranjemu bazenu, namakanje v žuboreči vodi whirpoola in nastavljanje sončnim žarkom na prostorni terasi, so pravi užitek. Piko na i doda še narava, ki sramežljivo kuka skozi velike zastekljene stene bazenskega kompleksa, od koder se razprostira čudovit pogled na Julijce s Triglavom in vam pomaga odklopiti misli, ter se prepustiti prijetnim občutkom.

Obiskovalcem so na voljo finska, infrardeča in turška savna. Po savni se lahko osvežijo v ohlajevalnemu bazenu ali pa pod tuši z učinki aromaterapije. Spočijejo se lahko v posebnemu, zato namenjenemu kotičku, kjer si lahko privoščijo tudi sveže sezonsko sadje, vodo ali pa različne čaje.

Z različnimi vrstami masaž, terapijami za nego kože in obraza bodo poskrbeli za bolj zdravo, sijočo in pomlajeno kožo.

Hotel razpolaga tudi s štirimi konferenčnimi dvoranami z vso potrebno tehnično opremo, pravo izbiro za poslovna srečanja pa predstavlja tudi njegova strateška lokacija. Od letališča Jožeta Pučnika je oddaljen le streljaj, do prestolnice pa nas loči 30 minute vožnje z avtom. V bližini se nahaja mnogo pohodniških in tekaških poti, kar je pogosto razlog za organizacijo manjših team buildingov in drugih korporativnih dogodkov. Zaradi idealne lege in izjemno slikovite okolice je hotel še posebno primeren za predstavitev novih produktov, team building aktivnosti, poslovna srečanja, slavnostne večerje, koncerte in prireditve na grajskem vrtu ter pogostitve v grajski restavraciji.

Idilična okolica z osupljivim razgledom na Julijske Alpe in Triglav, belina prenovljenega renesančnega dvorca ter brezhibno urejene zelenice pričarajo sanjsko poroko. Poročni paviljon je nekoliko umaknjen od preostalega posestva, da mladoporočencem omogoča popolno ekskluzivnost in zasebnost. Dvorana Zlatega križa reši romanco poročnega dne v primeru dežja; intimna dvorana z umetniškimi vitraži, razkošnim lesenim stropom in pridihom starodavne elegance namreč ponuja odlično alternativo za poročno doživetje.

Moderen butični hotel Château & Hotel Lambergh ponuja prvovrstno izkušnjo razkošnega bivanja, ki ga popestrita še wellness in spa center ter intimna restavracija. Poleg predstavljenih storitev je obiskovalcem na voljo še mnogo spremljevalnih dogodkov, kot so ogled filma na prostem, nordijska hoja, koncerti in prireditve.

Pravega oddiha, poslovnega dogodka ali drugačnega razvajanja ni brez dobre hrane. Hotel je za razvajanje, okolica je za uživanje, hrana pa je za okušanje. Na posestvu Lambergh se lahko prepuščate kulinaričnim užitkom v ambientalno razgibani restavraciji hotela, po grajsko v restavraciji dvorca, intimno ob svečkah v Josephininih prostorih, v družbi ptičjega petja in šelestenja vetra v parku pred dvorcem ali na posebej pripravljenem omizju ob ribniku grajskega parka.

Ob starem renesančnem dvorcu, v katerem sobe nimajo le debelih zidov, temveč tudi udobne žimnice, se nahaja butični hotel, ki se ponaša z vrhunsko restavracijo pod taktirko Chefa Grega Rozmana (član Slovenske kuharske reprezentance, nosilec medalj s svetovne kuharske olimpijade, usposabljanje v restavraciji z 2 Michelinovima zvezdicama).

V restavraciji so meniji sezonsko obarvani, sestavljeni iz prvovrstnih sestavin, ki večinoma izvirajo iz lokalnega okolja. Jedi se spogledujejo s tradicijo in ohranjajo pristno preprostost okusov, a hkrati zrejo v prihodnost upoštevaje načela sodobnih kuharskih prijemov. Pa kaj bi toliko pisala, saj je vse vidno na priloženih fotografijah.

Po predstavitvi prve gostiteljice ga. Erike Bokal, se je predstavilo podjetje Marbo okolje (sogostitelj dogodka) z direktorico Alenko Markun, ki je povedala nekaj o podjetju in njegovih začetkih. Sama predstavitev pa je bila nazorno prikazana z igro med uporabnikom, upravno enoto in podjetjem Marbo okolje, kjer so se  fokusirali na težave, na katere naleti oseba, ki bi rada zidala nek poslovno-industrijski oz. obrtni  objekt in s čim vse se  na tej poti srečuje. Bilo je zabavno (oglejte si fotografije), vendar tega ne morem prenesti na papir, lahko pa vam napišem, kaj je njihova dejavnost po točkah.

Vsi vemo koliko administrativnih ovir, čakanja, vrst, problemov, nas čaka na poti do izdaje gradbenega dovoljenja. Še posebej, če gradimo objekte z vplivi na okolje. Zato je tukaj Marbo okolje, da vam skrajša pot do izdaje vseh okoljskih dovoljenj in posledično gradbenega dovoljenja, vi pa lahko svoj čas in živce prihranite za lepše stvari.

 

Njihove storitve vključujejo:

 • priprava vlog za pridobitev okoljevarstvenih dovoljenj,
 • izvedba postopkov presoj vplivov na okolje in pridobitev okoljevarstvenega soglasja,
 • izvajanje akreditirane dejavnosti modeliranja in meritev hrupa,
 • izdelava tehnoloških načrtov in načrtov gospodarjenja in ravnanja z odpadki.
 • svetovanje za kemikalije
 • svetovanje na področju varnosti in zdravja pri delu,
 • priprava varnostnih poročil ter izjav o varnosti z oceno tveganja,
 • varstvo pred požarom.

In na kaj so najbolj ponosni?

 • Kadar pripomorejo k izvedbi projektov, katerih okoljske posledice bodo skoraj nične, takrat vedo, da je njihovo delo koristno.
 • Kadar investitor nima kasnejših dodatnih stroškov zaradi zahtev inšpektorjev ter upravnih organov po sanaciji okoljskih škod, takrat vedo, da je njihovo delo upravičeno.
 • Kadar investitorji hitro in brez zapletanj pridobijo okoljevarstvena dovoljenja in soglasja, takrat vedo, da delajo strokovno.
 • Kadar se isti investitorji vedno znova vračajo ter ostajajo stalne stranke, takrat vedo, da so v svojem poslu zares dobri.
 • Tudi zato, ker za ljudi in okolje delajo s srcem ter verjamejo v svoje storitve.

Kot nadaljevanje te osrednje teme, je spregovorila dr. Andreja Sušnik, vodja oddelka pri Uradu za meteorologijo Agencije RS za okolje. Govorila je o  podnebnih spremembah in kako lahko mi tu pripomoremo k izboljšanju – okoljevarstveni ozaveščenosti.

»Podnebne spremembe so postale naša realnost. Še nikoli v zgodovini človeštvo ni imelo na voljo toliko možnosti, da se prilagajamo, a kljub temu škoda, ki jo človeštvo ima zaradi ekstremnih vremenskih in podnebnih razmer, iz leta v leto izjemno narašča. Povprečna svetovna temperatura v letu 2016 bo predvidoma za 1,2 °C višja kot temperatura v predindustrijskem obdobju. Kar 15 od 17 vročih let je bilo zabeleženih v zadnjih desetletjih.
Slovenija pri tem ni izjema. Projekcije sprememb podnebja za Slovenijo do leta 2050 kažejo, da bo bolj toplo, pogostejša bodo sušnejša obdobja, možna je krepitev temperaturnih ekstremov. Tudi stanje okolja ni v zavidljivi situaciji marsikje na našem planetu: trendi zmanjševanja emisij toplogrednih plinov na globalnem nivoju se le počasi zmanjšujejo. Povečujejo se zdravstvena tveganja, kar 6,5 milijonov ljudi na svetu vsako leto umre zaradi bolezni povezanih z onesnaženim zrakom. Soočamo se s podnebnimi migranti.

Pogostokrat malomaren odnos do naravnih dobrin, kot je naše okolje in občutek premoči nad naravo, ki sta nam ga ponudili sodobna tehnologija in hiter razvoj znanosti v zadnjih desetletjih ne vodi v pravo smer ohranjanja okolja. Obstaja sicer tudi precej mednarodnih prizadevanj za zmanjšanje podnebnih prememb, vendar žal so procesi zelo počasni. Mogoče pogostokrat prepočasni. Pariški sporazum o podnebju je nedavno stopil v veljavo, v Marakešu je novembra 2016 potekala podnebna konferenca, v okviru katere so predstavniki držav podpisnic govorili o tem, kako uresničiti zaveze iz sporazuma, katerega cilj je segrevanje planeta ustaviti pod dvema stopinjama Celzija. Tudi v Sloveniji se vključujemo v ta mednarodna prizadevanja. Na Agenciji RS za okolje pa budno spremljamo, kaj se s podnebjem dogaja pri nas in v svetu, kakšne spremembe se nakazujejo in kaj bi lahko pomenile za naše podnebje. Do nedavnega je bila pozornost usmerjena zgolj na omejevanje izpuščanja toplogrednih plinov v ozračje, zdaj pa vse bolj spoznavamo, da potrebujemo strategijo prilagajanja na podnebne spremembe. S prilagajanjem na nove razmere bomo zmanjšali našo ranljivost in škodo, ki jo vsako leto utrpimo zaradi podnebnih sprememb. Tako države kot podjetja, ki se  se bodo učinkovito in pravočasno prilagajale, bodo v prednosti pred tistimi, ki jim to ne bo uspevalo.

Poslovni procesi se soočajo s številnimi novimi izzivi od izjemne rasti prebivalstva, želja po splošnem blagostanju, ki zahteva večje količine hrane, vode, dobrin do večje porabe naravnih virov in tudi ekonomskih škod zaradi hidroloških ali meteoroloških ekstremov.  
Obenem poslovni procesi tako direktno kot indirektno vplivajo na globalno segrevanje in so ključni akterji v razvoju učinkovitih rešitev za dosego cilja, da globalna temperatura ne bo naraščala. Tveganje, ranljivost in izpostavljenost poslovnih procesov se zato povečujejo.

Kaj storiti za podnebno bolj prijazno poslovno podjetje? Podjetje lahko naredi svojo lastno strategijo prilagajanja. Nekaj priporočil za novo paradigmo upravljanja z okoljem:
- spremljati vreme in podnebje v poslovnih procesih (nabava, trgi, storitev/proizvodnja, gradnja poslovnih zgradb, "zelene" investicije, dolgoročne in kratkoročne strateške odločitve);
- izdelati podnebno izkaznico - podnebno prijazno podjetje;
- izdelati vodni odtis podjetja/produktov- boljša okoljska podoba podjetja in zmanjšanje porabe vode;
- izdelati ogljični odtis podjetja - zmanjšati izpuste in zmanjšati stroške;
- izdelati ukrepe za znižanje porabe fosilnih goriv in električne energije, zmanjševanje letalskih prevozov,  uporaba manj škodljivih vrst prevoznih sredstev (top 10 najvarčnejših avtomobilov), uporaba sodobnih telekomunikacijskih orodij namesto potovanj, sprememba nabavne politike (ekološko pridelana hrana, nabava papirja), ločevanje odpadkov itd.
- višja zastopanost žensk v boju proti podnebnih premembam: industrijskih, gospodarskih zbornicah, na znanstvenost področjih, v podjetjih, podnebni politiki, v privatnem življenju.

Slogan: Bodimo nosilke boja proti podnebnim spremembam.

Po predstavitvi podjetja Marbo okolje, in predavanja dr. Andreje Sušnik, je napovedovalka ga. Branka Smole napovedala mene – ustanoviteljico društva FAM. 

»Ni težko začeti s FAM zgodbo, ker mi je vsak moment še vedno živo pred očmi. Dolgo pot smo prehodile, včasih bolj trnovo, ampak v glavnem prijetno in polno novih dogodivščin.

Sami začetki segajo v november 1996, ko sem potrebovala nekaj podjetniških navezav in dobrih nasvetov pri vodenju. Nihče mi ni znal svetovati  in na koncu mi sodelavec reče – poizkusite z Rotary Clubom. Takrat je bilo tudi  Združenje Manager še bolj na začetku poti in zanj niso vedeli. In tako kličem na Rotary Club z vprašanjem, kako se včlaniti, kar je povzročilo nemalo začudenja, ker je to bila vendar popolnoma moška združba. In ker ne verjamem prav preveč v  samo moške domene, sem v kratkem času zbrala 10 poslovnih dam, pripravila vse akte, in s pomočjo prijateljice odvetnice, vložila zahtevo po ustanovitvi združenja »Ženski poslovni svet«.

Kmalu za tem sem se zaposlila v Agenciji za management kot direktorica Kluba managerjev Ljubljana in nekako so me napeljali, da bi tudi moje združenje prenesla kot klub na njih, ker bi bilo to zame menda lažje. Svojo naivnost sem morala drago plačati, ker se zadeva žal ni obnesla. Tako smo z velikimi težavami na naši prvi skupščini pod taktirko Cvete Zalokar Oražem na Brdu pri Kranju  izglasovale status kluba v društvo in pričele s projektom osamosvajanja. Seveda smo ostale brez že vplačanih sredstev članic (1.000 DEM po članici) in ker moja trma ter želja po uspehu društva ni imela mej, sem društvo peljala dalje na svoje stroške, saj so članice članarino že poravnale Agenciji. Počasi, ampak zanesljivo smo šle naprej. Razmišljale smo tudi o združitvi s Klubom managerjev, a tudi ta varianta ni bila ravno posrečena. Ampak na koncu vseh teh porodnih krčev je bilo jasno le to: da se moramo zanesti le same nase.

Po dobrem letu  smo malo splavale iz vseh težav in potem je šlo vse samo še navzgor. Kmalu, že na drugi skupščini  smo imenovali novo predsednico – ga. Tatjano Kolenc, ki je bila predsednica dva mandata, prav tako njena naslednica Jana Tolja in potem Aleša Kandus, pa Cvetana Rijavec in Arijana Lipovec, ter zdajšnja predsednica, Andreja Ilgo. Vse predsednice ste bile odlične in pustile ste svoj pečat v delovanju društva. In dame, lepo vas je videti danes tu med nami.

Vmes smo  se preimenovale v Društvo poslovnih žensk - FAM – Female Association of Managers (FAM kratico si je izmislila naša Judita Treppo, ki je iz te kratice naredila pravo doktorsko dizertacijo. Firma Aanima je naredila  odličen in prepoznaven logotip društva, ki smo ga ohranjale dolga leta, dokler ni zahteval malo modernizacije. Nekatere naše članice, ki so se s tovrstno dejavnostjo ukvarjale, so pripravile nekaj predlogov. Na natečaju je zmagal logotip firme »& Company« naše Patricije Majer Bajt. In tega imamo še danes.

V vseh teh letih smo imele odlična srečanja, z dobrimi temami dneva – včasih smo imele več sreče, včasih malo manj, ampak v glavnem je bilo pestro in predvsem prijetno. Z vztrajnostjo in mislijo, da je društvo namenjeno za dobro članic in ne samo sebi ali meni, so prišli rezultati. Naš največji dogodek je bil seveda projekt pomoči pri snemanju dokumentarnega filma o Almi Karlin, kjer je FAM doniral 15.000 €, ki pa smo jih pridobile s prodajo vstopnic za prireditev v Filharmoniji Ljubljana, drugi del pa je bila v Ljubljanski Kinoteki. Tam je bila  projekcija že posnetega filma. In oba dogodka smo izpeljali tako, kot se za FAM šika. Na nivoju in celo s podporo predsednika države.

Ves čas se skušamo še izboljšati in tu je največja zasluga vas članic, ki dajete društvu sveže ideje in dobre predloge.

Ob 20 letnici delovanja smo izdale tudi brošuro na 80 straneh, kjer smo objavile utrinke z naših srečanj. Žal ne vseh, ker v začetku še nismo ravno veliko fotografirali in še to je bilo zdaj skenirano s fotografij iz albumov. Ko smo zadeve posodobili – digitalizirali, so se ob prehodu od enega urejevalca spletne strani do drugega linki dostopa do posnetkov s srečanj izgubili. Večino smo našli, žal pa  veliko  fotografij z dobrih srečanj manjka. Ampak dekleta, do 30-letnice bomo vse pridobili in shranili za naše poznejše rodove. Ob FAM brošuri boste prejele še druga darilca naših članic: Afrodite iz Rogaške  Slatine,   izdelek ENJO Maribor, darilca Medexa Ljubljana, pa Marbo okolja iz Lesc, bon  Mimovste Ljubljana, bon za popust pri izobraževanju v Kompas X-netu, kartico ugodnosti Tosame Domžale in spomin na Tiskarno Herle M&V Trzin, ki je izdelala naše brošure.«

Vse bivše in sedanja predsednica so prejele tudi simbolična darila kot zahvalo za odlično opravljeno delo.

Ob koncu uradnega dela sta  nam naša lepa gostja Manca Izmajlova in njen mož Benjamin Izmajlov pripravila mini koncert z njunega zadnjega projekta Pesmi mojih krajev. Koncert bi bil tudi daljši, če ne bi bile članice že kar precej utrujene in tudi lačne, saj so večinoma prišle direktno iz služb.

Pesmi mojih krajev je nov projekt zakoncev in z njim nadaljujeta uspehe preteklih – Slovanska duša in Slovensko srce. Pravita, da sta želela posneti pesmi, ki so na tak ali drugačen način zaznamovale naš narod in so zapisane v nas. Mančine interpretacije slovenskih pesmi se vedno globoko dotaknejo domače publike, kar je glasbenica najbolj spoznala skozi njuno triletno turnejo »100 srčnih koncertov«. V novem projektu je Manca segla po pesmih, ki jih je kot uspavanke pela njena mama, po pesmih, ki jih pozna iz šolskih let, jih pela v zborih in tistih, ki jih je srečala in vzljubila tudi kasneje.

Manca in Benjamin sta prinesla s seboj tudi CD-je, ki smo jih FAM-ovke lahko kupile po ugodni ceni. Lahko pa jih tudi naročite za novoletna darila, saj so zelo primerna.

Na albumu boste tako lahko slišali slovenske ljudske, ponarodele, Ipavčeve, Avsenikove in zborovske pesmi, ki vam brez dvoma ne pustijo hladnega nobenega Slovenca. Posnet je s kar 140 glasbeniki in pevci - Z Ruskim filmskim orkestrom, Komornim zborom Ave in otroškim zborom.

Manca Izmajlova je Leščanka, ki jo je pot odpeljala na študij muzikala in dramske igre v London ter na študij opernega petja v Moskvo. V svoji karieri je nastopala po vsem svetu, za seboj ima več kot 1000 koncertov, poje pa v kar 25 jezikih. Benjamin Izmajlov, Izolan, je violinist, komponist in glasbeni producent, ki se je šolal v Sloveniji, Italiji, Avstriji in Rusiji. Zadnja leta v Moskvi redno nastopa v Moskovski filharmoniji kot gostujoči solist. Je ustanovitelj Mednarodne akademije Giuseppe Tartini in Slovenskega diplomatskega koncerta. Skupaj s soprogo sta prejemnika medalje Cirila in Metoda Ruske pravoslavne cerkve – za vrhunske povezovalne kulturne dosežke. https://www.dropbox.com/sh/ai8yvvjuajrvfsw/AAA5HjkysP4oMRAWAR4rJrSVa?dl=0

Po tem čudovitem mini koncertu smo si res že zaslužile odlično večerjo pod taktirko chefa Grege Rozmana (saj se ga spomnite iz oddaje: Moja mama kuha bolje) in pa prestižnih vinih VINARSTVA HLEBEC – Kog (vinska cesta - Jeruzalem Ormož), večkrat nagrajeni v različnih vinskih kategorijah. O njih in njihovih vinih pa na spodnjem linku. http://www.hlebec-kog.com/?page_id=2 , http://www.hlebec-kog.com/?page_id=17

In da ne pozabim, maja 2017 bomo  prav pri njem v Ormožu imele srečanje društva FAM. Če boste želele nakupiti kakšna prestižna vina za pred in novoletne dogodke ter darila, se povežite na njegovo spletno stran in naročite njegove dobrote.

Na koncu smo seveda razrezali odlično torto, ki so jo pripravili v Hotelu Lambergh.

 

Povzela: Silvia Lippai

 

 

 

https://goo.gl/photos/r7SbXB82GyjDaY7f7