Modna revija blagovne znamke SIMONA LAMPE ECO

24.11. 2011, stara Kolinska, opuščen tovarniški obrat majoneze

V četrtek zvečer smo si v nekdanji tovarni Kolinske v Ljubljani, ogledale modno revijo recikliranih oblačil naše članice Simone Lampe. Kot fotomodeli so se predstavile tudi članice FAM - mag. Arijana Lipovec, Mira Koporčić Veljić, Carmen Dobnik in Martina Simčič. Dame smo postavile ob njihove umetniške slike, ki so bile razstavljene v delu, ki je bil namenjen za sprejem gostov po modni reviji.

Simona je odlično opravila svojo nalogo in vse čestitke tudi z naše strani.

Zelo inovativno je Simona vključila v zgodbo tudi prostor in scenografijo. V duhu trajnostnega jereciklirala star opuščeni obrat nekdanje Kolinske, kjer se je nekoč proizvajala majoneza. Pista jebila iz palet, ki so sicer skladiščene v tem prostoru. Drevo kot izbrani eko simbol je bil izpeljan izstebrov, ki so del samega prostora.Najbolj domiselna pa je bila pogostitev v obliki re-use eko tržnice, kjer so bile stojnice iz palet inoken, in sicer oken z napako, ki jih je posodilo podjetje AJM, proizvajalec visoko energetskih oken.Tudi ostali sponzorji so se predstavili v eko duhu: Debitelova stojnica je sprejemala v reciklažorabljene telefone, Mercatorjeva stojnica je ponujala bio dobrote izpod rok Matjaža Kološe. Toyotapa je poleg predstavitve njihovih eko avtomobilov, hibridov Auris in Prius, poskrbela zapresenečenje z odličnimi japonskimi sušiji. In kot pika na i, je bila to prva modna revija, kjer jeSony poskrbel za takojšen možen ogled revije v 3D tehniki.Projekt je poleg modne revije obsegal tudi fotografsko razstavo Reciklirane II, fotografa KlemnaRazingerja, kjer se je v svojih 'starih novih' recikliranih oblačilih kot fotomodelke predstavilo 17poslovnih žensk večina iz Združenja Manager in FAM – društvo poslovnih žensk, med njimi MatejaJesenek, članica uprave Mercator, Biljana Weber, direktorica Microsofta, itd. Obe društvi stanamreč navdušeno podprli projekt s sodelovanjem pri donaciji starih oblačil.Kolekciji sta sicer podpisani z diskretno ekstravaganco. Vključevali sta kar nekaj kosov recikliranihoblačil, za celoto pa je oblikovalka dodala nove kose v naravnih materialih, svila, kašmir, volna. Prizimski kolekciji je bil poudarek na igranje s suknjiči in srajčnih oblekicah s pečatom kašmirskihplaščev. Barve so tipične poslovne, črna in siva, ki jih nadgrajujejo predvsem rdeča in peščenokožna, ki poslovno žensko ovijejo v mehkobo.Pri poletni kolekciji se je Simona igrala z multi-function oblačili. 'Na ta način namreč racionalizirašpotrošnjo, saj lahko eno oblačilo oblečeš vsaj na tri načine', razloži namen. Tako na primer lahkodolga večerna obleka z uporabo zadrg, nastane coctail oblekica na dva načina. Šal, ki ga nosiš obkostimu, lahko postane top, ki si ga nadeneš ko odhajaš iz službe na pijačo in seveda nimaš časa itidomov se preobleči. Blazerju lahko odstraniš ali rokave ali ovratnik ali se celo igraš s spodnjimdelom, torej kar 6 možnosti uporabe. Simona pojasnjuje, da na žalost teh multi uporab nisoprezentirali na odru zaradi kompleksnosti, ki bi jo scenografija le-tega zahtevala, bo pa v ta namenposnela video.'Tako recikliranje kot kreiranje multi uporabnih oblačil je zelo zamudno in manj dobičkonosno, zatose ga večina oblikovalcev ne poslužuje, vendar je ravno v tem prihodnost, je prepričana Lampetova.Tudi letošnji manager leta, direktor Helle Saturnus, Christof Droste je projekt podprl z doniranjemoblačila v reciklažo in Simona že razmišlja o tem, da vključi v tretjo epizodo Recikliranih tudi moške managerje.

Fotografije kolekcije: http://www.simonalampe.si/pages/kolekcija

Fotografije z razstave: http://www.simonalampe.si/pages/projekt-recikliraneHi-res fotografije na Flickrju: http://www.simonalampe.si/pages/akreditacija.

Za vsa dodatna vprašanja smo dosegljivi na simona@simonalampe.si oz tel 041 383 745.

FOTOGALERIJA - Modna revija Simona Lampe - foto: Doroteja Omahen