MARIBORSKI   LENT

09. 07. 2009

Po tednih dežja se je danes pokazalo sonce. Seveda, FAM-ovke smo šle na LENT. In na tak dan se res ne spodobi, da bi deževalo.

V mariborskem hotelu  Piramida (Terme Maribor), kjer smo imele  »zborno mesto«, so nam pripravili pravo presenečenje - z obilno pogostitvijo, nazdravile pa smo z najboljšimi vini njihovega okoliša. Sprejem (pozdravile so nas  ga. Alenka Iskra, predsednica uprave Term Maribor,  naša članica Neda Guzelj, direktorica mestnega turizma, Darja Slivnjak in drugi vodilni delavci Term)  nas je kar malce presenetil, ampak Štajerci to pač obvladajo, ni kaj.

Tako smo se zaklepetale, da smo si ogledale le eno ulično predstavo in že je  bil na vrsti veliki koncert še večjega Magnifica in Sester. Vzdušje je bilo fenomenalno.

Pri vsem dogajanju smo zamudile pričakati splav Term Maribor, ki naj bi pristal nekje pred polnočjo na Lentu in kamor smo bile povabljene na posebno splavarsko pijačo.

Vita Rukavina nam je zorganizirala VIP-vstopnice za VIP tribuno in v VIP šotoru sta bili posebno za nas rezervirani dve FAM mizi, kjer smo si odpočile od vsega napora. Pozdraviti nas je prišel tudi glavni »šef« mariborskega Lenta, g. Vladimir – Goga Rukavina in nam zaželel obilo zabave.

Po koncertu in klepetu v VIP šotoru smo se sprehodile še malo ob stojnicah, si ogledale še nekaj odličnih prireditev in dogajanje končale ob zboru labodov, ki so bili, tako se je zdelo,  najbolj navdušeni nad nastopom Jamajčanov…

Ko smo v drugi polovici noči zapustile Maribor, je ponovno pričelo deževati in močni nalivi so nas spremljali vse do Ljubljane.

Zapisala: Silvia Lippai

Povezava na slike - Mariborski Lent,