Srečanje društva FAM dne 10. 11. 2011 v Hotelu Slon in v organizacije zavarovalnice KD Življenje

Naša predsednica je v pozdravnem nagovoru navrgla tudi to, da ta dan prvič odkar je predsednica, dežuje, ko imamo  me srečanje. Tiste, ki smo prišle dosti prej, tega sploh nismo doživele in tudi ko smo se razšle, ni deževalo. Saj si ob toliki dobri energiji dež sploh ne bi upal prikazati.

Udeleženke društva FAM smo preživele prijeten in zanimiv četrtkov večer v organizaciji življenjske zavarovalnice KD Življenje. Začetek večera se je pričel s pozdravnima nagovoroma predsednika upravnega odbora KD Group, Matjaža Gantarja, in predsednika uprave KD Življenje, Matije Šenka. Matjaž Gantar nas je v svojem pozdravnem nagovoru na izviren način popeljal skozi zgodovine Skupine KD Group, s posebnim poudarkom na razvoju zavarovalništva znotraj Skupine KD Group.

Matija Šenk je izpostavil glavne prednosti, po katerih zavarovalnica KD Življenje izstopa na slovenskem trgu, njegove misli pa je nadaljevala in podrobno razložila mag. Ingrid Kuk, članica uprave KD Življenje in nova članica društva FAM. Izpostavila je delovanje zavarovalnice, njeno pozicioniranje na trgu - v šestih letih delovanja je zavarovalnica dosegla 2.  oziroma 3. mesto med življenjskimi zavarovalnicami na trgu, in glavno poslovno strategijo: odprtost družbe pri iskanji informacij s trga, o trgu, o potrebah strank, pri zaznavanju sprememb v okolju. Na podlagi pridobljenih informacij se razvijajo najboljša in inovativna zavarovanja, ki preko drugačnih, vidnih orodij prodaje in trženja dosežejo končno stranko, zavarovanca.

V ospredju predstavitve je bil paradni konj KD Življenja - Fondpolica, ki v letošnjem letu praznuje 10 let in je prvo naložbeno življenjsko zavarovanje v Sloveniji, na kar so v KD Življenju  še posebej ponosni. Fondpolico, ki je postala že generično ime za vsa naložbena zavarovanja v Sloveniji, dopolnjujejo z bogato paleto dodatnih zavarovanj.  Ravno v tem mesecu so strankam ponudili nov produkt, dodatno zavarovanje Boljše Življenje, katerega glavna posebnost je preventivna storitve DNK analize.  Pri produktu so sledili spremembam, ki se dogajajo v okolju, hitremu napredku tehnologije in zaznavam potreb strank.

Andraž Grahek, direktor naložbenega sektorja družbe KD Skladi, je v predavanju z naslovom Kako živeti s spremembami predstavil trenutno okolje na kapitalskih trgih v zgodovinskem kontekstu. Poudaril je nujnost strateškega načrtovanja varčevanja in izvedbe načrta tudi v omenjenem okolju, ki terja od vlagateljev disciplino pri varčevanju. Hkrati je izpostavil, da smo res priča okolju povečanih nihanj vrednosti finančnih naložb in še vedno šibkega gospodarstva, vendar  to hkrati pomeni, da bodo vztrajni in trezni varčevalci, ki želijo doseči srednjeročne in dolgoročne cilje, za sprejemanje tveganj poplačani z dvomestnimi povprečnimi donosi v prihodnje, saj jih tečaji vsekakor omogočajo. Poudaril je tudi nujnost razpršitve naložb, saj smo priče globalizaciji gospodarstva, ki prinaša spremembe, s katerimi je potrebno živeti.

Predstavnika Inštituta za DNK analizo, mag. Mag. Boštjan Matos, dr. med., spec. nevrokirurgije, in Tadeja Založnik, prodajna svetovalka, sta podrobneje predstavila razvoj genetike v svetu in pri nas, in poudarila, da  genetika postaja vse pomembnejši faktor pri diagnosticiranju dednih bolezni. V ospredju predstavitve sta bili Managerska ter Otroška analiza DNK, ki jih lahko zavarovanec opravi v okviru sklenitve dodatnega zavarovanja Boljše Življenje, zavarovalnice KD Življenje. Predstavitev sta zaključila z mislijo, da nam današnji čas omogoča, da s pomočjo DNK analize dobimo vpogled v naše gene za nekatere bolezni, ki so osnovane na dednem zapisu vsakega posameznika ter spoznamo ukrepe, s katerimi jih lahko preprečimo oziroma omilimo. Od nas pa je odvisno ali bomo upoštevali ta dejstva in poskrbeli za preventivo ter si s tem morda omogočili daljše, bolj kvalitetno in bolj aktivno življenje.

Po uradnem delu srečanja, smo predstavili modno revijo večernih oblek Veleblagovnice NAMA. Dame, ki so predstavljale oblačila, so bile članice FAM .  V vlogi vrhunskih manekenk so se predstavile:  mag. Arijana Lipovec,  mag. Mojca Fon Jager, Carmen Dobnik, Karmen Vrtačnik Mesojedec,  mag. Karin Žvokelj Jazbinšek, Eva Košuljandić,  Irena Razpotnik, Tjaša Knap Maršič, Karmen Poredoš in Mira Koporčić Veljić.

Po modni reviji smo se še dolgo v noč  ob odlični hrani kuharjev Hotela Slon in vinih družbe Kapela, družile s predstavniki KD življenja  in si izmenjavale znanja in izkušnje.

FOTOGALERIJA: Srečanje društva FAM - Hotel Slon - foto: Marija Trenz

FOTOGALERIJA: Srečanje društva FAM - Hotel Slon - foto: Doroteja Omahen