Srečanje Društva poslovnih žensk -  FAM Slovenija & Regiskega sveta poslovnih žensk in podjetnic

(RS PŽP) PERLE MB v Hotelu Betnava Maribor 24. 1. 2017

Zopet se nas je zbralo kar veliko število. Prišle smo do 80, kar pomeni, da  članice rade hodite na srečanja FAM. Tokrat pa se nam je pridružilo še nekaj članic  Regijskega sveta poslovnih žensk in podjetnic Perla iz Maribora. Sodelovanje je ključno za dobre poslovne rezultate nas vseh.

Najprej smo se odpeljale na  Lent, kjer  nas je pred najstarejšo  vinsko trto pričakal njen skrbnik g. Stane Kocutar, nam povedal nekaj o zgodovini te trte in nas tudi pogostil z dobrim vincem.

Ogledale smo si še atelje  Aumea naše članice, akademske kiparke Katje Maier in se okrepljene podale do Hotela Betnava, kjer nas je pričakal direktor g. Vasja Ilešič in kjer se je odvijal uradni del našega srečanja.

Hotel Betnava se nahaja pred vpadnico v center mesta, a še vedno v zavetju pohorske klime in ob lepem Betnavskem gozdu.  Moderno zasnovan hotel je v prvi vrsti poslovni hotel, ki pod svoje okrilje privablja številne posameznike, ki se želijo umakniti mestnemu vrvežu, a obenem bivati v neposredni bližini vseh pomembnih industrijskih in trgovskih središč mesta. Hotel razpolaga s 36 moderno opremljenimi sobami ter dvema apartmajskima suitama, ki gostom omogočata še dodatno udobje in zasebnost. Pod okriljem hotela se odvijajo številna poslovna srečanja in družabni dogodki. Kot poslovni hotel namreč nudijo možnost najema različnih sejnih prostorov. Največji med njimi sprejme do 120 oseb. Ob poslovnih dogodkih pripravljajo tudi kreativno obarvane pogostitve, ki so sestavljene iz lokalno pridelanih sestavin. V hotelu se nahaja še največji fitnes center v Mariboru ter dvorane za vadbo, ki hotelu omogočajo razvoj športnega turizma, ob vhodu v zgradbo pa vas pozdravi prijetna kavarna z veliko pokrito teraso.  V delujočem okolju je hotel pridobil renome kakovosti. Na to kaže visoka zasedenost sob, odlične ocene gostov in širok izbor poslovnih partnerjev, kateri jim nepretrgoma izkazujejo zaupanje. Seveda pa se ob vsem tem izjemno veselijo tudi novih možnosti sodelovanj, ki se odpirajo za v prihodnje.

Povezovalka programa ga. Jerneja Krapše je napovedala predsednico Regijskega sveta poslovnih žensk in podjetnic pri ŠGZ Maribor – PERLE, ga. Vido Perko, ki je predstavila društvo:

»Regijski svet poslovnih žensk in podjetnic (RS PŽP) deluje pod okriljem Štajerske gospodarske zbornice. Ustanovljen je bil na pobudo članic ŠGZ junija leta 2012.

Članice so dale tudi pobudo za ime oz. ga same izbrale. »Perle« je simbol, ki pove, da vsaka članica v sebi nosi odkrit ali še neodkrit biser ter da so med seboj povezane in tvorijo celoto (ogrlico).

Vse od junija 2012 se članice redno mesečno srečujejo, v vseh teh letih se jih je srečalo več kot 120. Rezultat druženja je tudi vsakoletna »Ženska konferenca« v jesenskem času v Mariboru (oktober ali november), na kateri se zbere in povezuje okoli 200 podjetnic in drugih poslovnih žensk. Posebnost je dogodek oz. konferenca s programom in vzporedno razstavo članic (kot možnost za mreženje in sklepanje posla).« Več informacij je mogoče najti na spletni strani ŠGZ Maribor http://www.stajerskagz.si/Storitve/Regijski_sveti/Regijski_svet_podjetnic_in_poslovnih_zensk

Društvo FAM je predstavila vodja in zastopnica društva ga. Silvia Lippai in najprej vse prisotne prav lepo pozdravila tudi v imenu obolele predsednice ga. Andreje Ilgo ter povedala:

»Ne bom ponavljala naše predstavitve društva, ki sem vam jo poslala  že po elektronski pošti. Rada bi le poudarila, da je naših 20 let delovanja zaznamovalo slovensko poslovno sceno, da smo nanizale veliko uspehov, da nudimo članicam možnosti spoznavanja novih okolij, oseb in podjetij in tako novih poslovnih navez in delovanja med članicami, kot tudi izven društva.

Povezane smo z našimi manjšinami v drugih državah in to sodelovanje je obrodilo kar nekaj novih odličnih poslovnih navez. Skušamo pomagati članicam in jim omogočiti delovanje, na članicah pa je, ali bodo te možnosti  prepoznale in jih znale izkoristiti. Združujemo najuspešnejše managerke in poslovne ženske iz vse Slovenije, ne glede na status firme ali institucije, v katerih delujejo.

Prizadevamo si povezati uspešne posameznice, ki delujejo na različnih področjih v močno skupnost, ki bo s svojim potencialom in ambicijami imela vpliv na nadaljnji razvoj svoje firme, društva, kot tudi celotne družbe. Vključujemo toliko različnih znanj, mnenj in opredelitev, ki ne iščejo vedno le skupnih stališč, ampak s svojo širokostjo vplivajo na odpiranje novih tem, kot podlago naši poslovni bodočnosti. In tu je naša moč, naša prihodnost. Na tak način bogatimo sebe in druge in si pomagamo do nadaljnjih uspehov.

Sodelujemo  tudi z drugimi podobnimi asociacijami doma in v tujini, z ustreznimi strokovnimi organizacijami ter drugimi subjekti, ker le tako lahko nadgrajujemo našo sedanjost. In zato smo tudi lahko močnejše. Na vsakomesečnih poslovnih srečanjih se trudimo članicam predstaviti druge vidike poslovanja, predstavljamo jim druge uspešne firme, jih izobražujemo s temami, ki so v danem trenutku najbolj IN in jih seznanjamo z novostmi s področja zakonodaje, ki jo mora poznati vsaka poslovna ženska.

Cilj društva je,  da  poudarimo  položaj poslovne ženske z vseh aspektov, kar pa pomeni tudi opozarjanje na ovire, ki se dejansko postavljajo na poti vsaki ženski, ki ima željo doseči status uspešne poslovne ženske. In če smo zdaj dobre, želimo v bodoče biti še boljše.  Biti članica FAM ni le privilegij, temveč tudi velika čast.«  Več na www.drustvo-fam.si .

Firmo LUMAR IG d.o.o.  je predstavil njen direktor g. Marko Lukič. Njihov slogan LUMAR - USTVARJAMO DOMOVE - INOVATIVNA IN EKOLOŠKA GRADNJA PRIHODNOSTI  je del današnje rdeče niti srečanja – skrbeti za naše zanamce in ohranjati okolje.

Lumar je družinsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1992. Danes je podjetje tehnološko vodilni slovenski proizvajalec pasivnih in nizkoenergijskih montažnih objektov. Filozofija razmišljanja, delovanja in razvoja podjetja je usmerjena v ustvarjanje novih trendov in kakovostnih objektov, ki ob minimalnem obremenjevanju okolja ponujajo maksimalno bivalno ugodje ob najboljšem razmerju med kakovostjo in ceno. Omenjeno se odraža s sloganom »Živeti najbolje«!

Lumar je EDINSTVENO CERTIFICIRANA IN ENERGETSKO UČINKOVITA TEHNOLOGIJA. Dolgoletne izkušnje z gradnjo pasivnih objektov in visokotehnološko znanje nas danes uvrščajo med redke evropske proizvajalce montažne gradnje z vsemi razpoložljivimi certifikati za gradnjo pasivnih hiš. Našo vodilno mesto potrjujejo najpomembnejši mednarodni certifikati za tehnologijo in detajle Lumar; Evropsko tehnično soglasje (ETA), znak CE, dva certifikata Passivhaus instituta iz nemškega Darmstadta za konstrukcijska sistema Lumar PASIV EKO in Lumar PASIV ENERGY, ki velja za utemeljitelja pasivne gradnje, švicarski certifikat Minergie, znak ÜA, Ü znak in številne domače ter tuje nagrade za arhitekturno zasnovo, kakovostno izvedbo in energetsko učinkovitost hiš Lumar. Omenjeno je zaradi standardizirane in optimirane tehnologije ter stalnega preverjanja mednarodnih inštitucij garancija za visoko dodano vrednost vsake hiše Lumar.

Ob izjemni ponudbi kakovostnih, sodobnih in energetsko učinkovitih tipskih in številnih zgrajenih individualnih hišah ponujamo avantagrdistično, moderno in funkcionalno zasnovano linijo hiš Lumar BlackLine. Bivanjsko ugodje je individualen občutek, ki ne pozna standardov ali pravil. Zato je vsaka hiša iz linije Lumar BlackLine unikatna, edinstvena in povsem prilagojena željam ter potrebam njenih stanovalcev. S hišami BlackLine ne spreminjamo samo tlorisov, barv ali se igramo z uporabo različnih kakovostnih materialov, ampak ustvarjamo nove in edinstvene arhitekturne zasnove. Pri hišah Lumar BlackLine gre za dizajn brez kompromisov, ki je dopolnjen z visokomi standardi trajnostne gradnje. Več informacij na www.lumar.si in www.blackline.si.

Uradni del današnjega dogajanja je s temo dneva »KAJ BOMO ZAPUSTILI NAŠIM ZANAMCEM? ČISTEJŠE OKOLJE? ZAČNIMO PRI SEBI.«  spregovorila ga. Vanesa Čanji, direktorica podjetja Fit media, v okviru katerega deluje celostni program za trajnostni razvoj Zelena Slovenija in spregovorila o pravem potencialu uspeha. Vsak izmed nas nosi potencial uspeha, če ga ne zaduši z mislijo: Ne morem, ker … Zmeraj nekaj imamo, četudi se nam zdi majhno in nepomembno. To je naše seme. Vse velike stvari so se začele s semenom. Z mislijo, z idejo. Če seme posadimo in z njim potrpežljivo vztrajamo, ne bo več dolgo »le seme«. Sčasoma postane drevo, ki rodi sad po svoji vrsti. Vsaka misel je seme, ki sčasoma rodi točno to življenje (ali smrt), ki jo nosi misel. Kako pomembno je, da s svojimi pozitivnimi mislimi drevo našega življenja gradimo in ne rušimo! Prav zanimivo je, da z mislimi v naših možganih dobesedno gradimo »drevesne strukture« možganskih celic. Če so naše misli bogate z ljubeznijo, odpuščanjem, ustvarjalnimi idejami, so te drevesne strukture zdrave. Misli strahu in zamere sušijo naše življenje.  Pomembno se je vedno zavedati, da nismo žrtve svojih okoliščin, ampak sokreatorji svojega življenja. Zato prevzamemo odgovornost za prijazne misli, ljubeznive odnose in besede življenja!

Naslednji iz niza ohranjevalcev okolja je bila firma EKOSEN (www.ekosen.si), ki so  pionirji na področju IR tehnologije. »Podjetje Ekosen d.o.o. je hitro rastoče podjetje na področju IR tehnologije, ki svojo dejavnost usmerja v inovacije ter človeku in naravi prijazno podjetništvo. Smo proizvajalec in zastopnik ter pooblaščeni distributer za določene produkte, razvili pa smo že vrsto uveljavljenih produktov in razvijamo nove ter se širimo po vsej Evropi. Ustvarili smo tudi franšizni model, iščemo poslovne partnerje za tuje trge ter sodelujemo z različnimi inštituti in podjetji iz Slovenije in Anglije. Sledimo najnovejšim eko trendom in te skušamo implementirati v naše blagovne znamke. S svojimi proizvodi nudimo alternativo pri varčevanju z energijo. Naravnani smo ekološko in k ljudem ter kot taki strmimo v prihodnost«, je povedal njen direktor g.  Aleš Babič.

Za zdravo in čisto okolje - ko skrbiš za svoj dom, hkrati skrbiš za svoje zdravje, dobro življenje, za širše okolje in za prihodnost naših otrok, je pričela svoje podajanje Alenka Kügerl iz firme ENJO.

»Kaj bomo zapustili ? Prvi korak: čistejše okolje! Začnimo pri sebi! ENJO je bil ustanovljen leta 1990. Začelo se je s posebnimi vlakni, ki smo jih z raziskavami in razvojem nenehno izboljševali. ENJO danes ponuja najbolj okolju prijazen sistem čiščenja na svetu, kjer čistimo le z vodo. Novica o ENJU se je hitro razširila, saj so prednosti učinkovite, okolju prijazne metode čiščenja brez kemikalij očitne. ENJO ima zdaj predstavnike v 26 državah po vsem svetu strokovni svetovalci dnevno ustvarjajo okolja brez kemikalij.

ENJO je prilagodljivo in družini prijazno podjetje, skupaj želimo nenehno stopnjevati gospodarski uspeh in kakovost na vseh področjih. Smo trajnostno naravnani in delujemo v sozvočju z naravo. Sinergije, povezovanja so temelji za boljšo prihodnost nas vseh.

Čistoča ne rabi kemikalij! Vsi se zavedamo, da je teorija eno, praksa pa čisto nekaj drugega.
Velikokrat se sami težko naučimo nove navade, spremembe, kot je ve gansko prehranjevanje, joga, pitje vode, ločevanje odpadkov. Na prezentaciji samo nekaj spoznate. V šoli EKO čiščenja pa pridobite koristno, praktično znanje, izdelke za čiščenje in strokovno podporo za učinkovite rezultate in znanje, ki je trajno uporabno za zdravo in čisto bivalno okolje brez kemikalij.

Za metodo ENJO se odločiš za vedno, s strokovno svetovalko ENJO bova uredili termine za šolo po metodi ENJO, kjer boste pridobile trajnostno znanje za izdelke ENJO, za uspešno in učinkovito čiščenje.
Le ve same lahko naredite korak naprej in postanete modre potrošnice ter spretne upravljalke svojega premoženja in svojega časa, torej v smislu čim večje osebne, ekološke in družbene koristi. Investirajte  v stvari, ki vam pomagajo ohraniti ali okrepiti svoje zdravje in zdravje vaše družine!

Vsaka, ki se bo do konca februarja 2017 odločila in naročila makeover po metodi ENJO, prejme dodatno darilo v vredosti 59€ ( SPA komplet). Z makeover privarčujete 107 € v primerjavi z kupovanjem posameznih izdelkov. Makeover vam omogoča čiščenje vašega celotnega gospodinjstva, uporabnost tkanin je od 3 do 5 let. Po tem času je potrebno zamenjati le tkanine, ki so izgubile svojo  uporabnost.

Metoda ENJO je primerna  za dom, za podjetja, ustanove, šole…, za vsa področja čiščenja, za varnost, za zdravje zaposlenih, zdravje vaših otrok in hišnih živali. Šola in spremljanje ni plačljivo, termini so pogojeni z uspešno metodo ENJO in za enostavno čiščenje v prihodnje.

Več na: www.enjo.si  www.solaekociscenja.si info@enjo.si www.fb.com/enjo.slovenija ,  041 471 061

Po izčrpanem dnevnem redu smo se prepustile razvajnaju, ki so ga  pripravili v Hotelu Betnava. Za  „tekoči del“ je poskrbela  Hiša Joannes Protner z odličnimi vini. Že z vabilom sem vam poslala  njihov cenik in drage članice, če vam je bilo to vrhunsko vino všeč, naročite ga pri g. Boštjanu Protnerju (vino@joannes.si,  www.joannes.si).

Bilo nam je lepo med PERLA-mi in upamo, da so tudi one vesele novih poznanstev in novih možnosti za sodelovanje.

Povzela: Silvia Lippai